Το forum του μεταφυσικού

Το forum του μεταφυσικού (http://www.metafysiko.gr/forum/index.php)
-   Αρχαία Ελλάδα – Ιστορία –Πολιτισμός (http://www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Η 17 Νοέμβρη και το "επανασταστικό πρόβλημα" του σήμερα (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=697)

beetlejuice 17-11-05 11:52

Η 17 Νοέμβρη και το "επανασταστικό πρόβλημα" του σήμερα
 
17 Νοεμβρη σημερα και για τους μεγαλυτερους σε ηλικια συμπολιτες μας ξυπνουν οι μνημες και οι αγωνες εκεινης της περιοδου. Δε θα σταθω τοσο σε αυτο καθοτι λογω της ηλικιας μου δεν μπορω να πω πως ειμαι σε θεση να αναλυσω ιστορικα καθε πτυχη των γεγονοτων εκεινων.
Ανηκω σε μια γενια η οποια δε γνωρισε ποτε της εναν πολεμο ή μια κοινωνικη επανασταση.Μια γενια που δεν περασε κακουχιες και οικονομικα κραχ.
Παρ 'ολα αυτα ανηκω σε μια γενια που επανακαθοριζει πολιτικους και κοινωνικους ορους σε ολα τα επιπεδα. Μια γενια που στεκεται σε ενα παγκοσμιας φυσης σταυροδρομι εχοντας να επιλεξει μια σειρα διαφορα δυσβατα μονοπατια για το μελλον.
Ο αμερικανος κοινωνιολογος Μ. Finley υποστηριξε στον προλογο του βιβλιο του "Αρχαια και Συγχρονη Δημοκρατια" (εκδ. Ευρυαλος) πως "στη συγχρονη Δυση ολοι υποστηριζουν πως ειναι δημοκρατες".
Για τη γενια μου λοιπον το τι ειναι δημοκρατια ,το τι ειναι φασισμος ειναι εννοιες σχετικες που ο καθενας απο εμας τις αντιλαμβανεται διαφορετικα. Γι 'αυτο ακριβως και τα μηνυματα του πολυτεχνειου εχουν αλωθει και αλλοτριωθει ολοκληρωτικα. Γιατι εαν τα μηνυματα του πολυτεχνειου εμπνεουν σημερα την αδιαφορια για το πολιτικο γιγνεσθαι της χωρας ,τις χειροδικιες μεταξυ φοιτητων που ανηκουν σε διαφορες κομματικες παραταξεις ,καθως επισης και τους βανδαλισμους ιδωτικων περιουσιων ,ε τοτε σιγουρα πρεπει να γιορταζουμε κατι αλλο καθε χρονο τετοια εποχη...
Ποιο ειναι λοιπον το φιλτραρισμενο (για την εποχη μας!) μηνυμα του πολυτεχνειου; Ποιοι οι κινδυνοι που αντιμετωπιζουμε σημερα οι νεοι; Και πως νοειται η πνευματικη επανασταση;

tsilof 17-11-05 12:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από beetlejuice
Ανηκω σε μια γενια η οποια δε γνωρισε ποτε της εναν πολεμο ή μια κοινωνικη επανασταση.Μια γενια που δεν περασε κακουχιες και οικονομικα κραχ.
Γιατι εαν τα μηνυματα του πολυτεχνειου εμπνεουν σημερα την αδιαφορια για το πολιτικο γιγνεσθαι της χωρας ,τις χειροδικιες μεταξυ φοιτητων που ανηκουν σε διαφορες κομματικες παραταξεις ,καθως επισης και τους βανδαλισμους ιδωτικων περιουσιων ,ε τοτε σιγουρα πρεπει να γιορταζουμε κατι αλλο καθε χρονο τετοια εποχη...
Ποιο ειναι λοιπον το φιλτραρισμενο (για την εποχη μας!) μηνυμα του πολυτεχνειου; Ποιοι οι κινδυνοι που αντιμετωπιζουμε σημερα οι νεοι; Και πως νοειται η πνευματικη επανασταση;

Αρχικά, θέλω να πω πως κατά πόσο είναι η γενιά μας προνομιακή(πάνω κάτω συνομίλικοι είμαστε beeatlejuice), αυτό ας το συζητήσουμε σε καμιά 20αριά χρόνια, όταν και θα "κριθούμε" σα γενιά. Δε ξέρω, αν ήταν να επιλέξω ,σε ποια γενιά να ζούσα-του Πολυτεχνείου ή τη δικιά μας- αν θα προτιμούσα εκείνη. Παράλληλα όμως θεωρώ ότι η γενιά του 60-70 αν μη τι άλλο έσφυζε από εμπειρίες και συγκινήσεις, καλές ή κακές δεν έχει σημασία,είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα..

Το θέμα των φοιτητικών παρατάξεων είναι άλλο μεγάλο θέμα!!! Καλά κάνεις και το θέτεις, αλλά δε θα βγάλουμε άκρη. Και αυτό γιατί,όσοι κάναν φοιτητές-πόσο μάλιστα όσοι ανήκαν σε κάποια απ'αυτές- καταλαβαίνουν τι εννοώ!

Για το μνμ του Πολυτεχνείου σήμερα, πιστεύω πως τείνει,αν δεν έχει γίνει ήδη,προς τη "γραφικότητα". Χάνεται δηλ. η έννοια της φοιτητικής"επανάστασης" προς την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και της έκφρασης μπροστά στα έκτροπα που συμβαίνουν με επαναλαμβανόμενη μαθηματική ακρίβεια κάθε χρόνο.

Δε ξέρω, αλλά δε πιστεύω πως θα μείνει κάτι ως μύνημα για τις επόμενες γενιες. Αντε, όσοι είμαστε κοντά στα 30 (!) κάτι θυμόμαστε, ή κάποια άποψη για το θέμα έχουμε εξαιτίας των γονιών μας(καλή ή κακή άποψη για το τι έγινε κλπ-καταλαβαίνετε τι εννοώ, μιας και κάποιο φίλο σας θα χατε που δεν τον "αφήναν να πάει έστω στη γιορτή του σχολείου"), στους επόμενους όμως τι θα χουμε να πούμε?Για τους 7.000 αστυνομικούς και τα 50 "άγνωστα παλλικαράκια" που καιν αυτοκίνητα;;;
Εννοείται ότι πρέπει να διαιωνιστούν οι ιδέες του Πολυτεχνείου, αλλά δε ξέρω κατα πόσο αυτό είναι εύκολο να γίνει!

Για να προλάβω ενστάσεις όπως "είναι στην ευχέρειά μας να διαιωνιστούν" κλπ, θέλω να πω πως έχουμε αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι ξεχνούμε γρήγορα και -το χειρότερο-δε μαθαίνουμε ποτέ από τα λάθη μας...
Το Πολυτεχνείο πιστεύετε πως θα γλιτώσει;;;;!!!

ΥΓ:φίλε beeatlejuice αν θες γίνε πιο σαφής σχετικά με τα τελευταία ερωτήματα(περί κινδύνων και πνευματικής επαναστάσεως.. Κάτι πιο συγκεκριμένο, έτσι όπως τα θέτεις ανοίγει πολύ το θέμα...)

Βελλερεφόντης 17-11-05 14:29

Ερώτηση!

"Ξέρετε πόσοι φοιτητές (ΠΡΟΣΟΧΗ!! φοιτητές λέω) σκοτώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου??????"

freddy 17-11-05 21:52

πριν λιγη ώρα γύρισα και εγω απο την πορεία του πολυτεχνείου! Ακουσα λοιπόν συνθήματα απο κάποιες ομάδες φοιτητών του τύπου "όχι στη δια βίου εκπαίδευση, όχι στην αξιολόγηση, έξω απ την Ευρώπαική Ενωση" και άλλα τέτοια αναχρονιστηκά και μεσαιωνικά! Πραγματικά είναι κρίμα νέα παιδιά να έχουν τέτοιες απόψεις. Ορισμένα πράγματα δεν είναι πολιτική, είναι λογική.
Τι να πω στον πατέρα μου(φοιτητη της ασοεε τότε και κλεισμένο 18 μέρες στην εσα) για την γενιά μου. Δεν με ενδιαφέρει εδώ να μπώ σε πολιτικά θέματα, απλώς αισθάνομαι απογοητευμένος και ήθελα να το μοιραστω μαζί σας. antios

Olympos 18-11-05 02:08

Έλεος με τις πορείες και τις διαμαρτυρίες!
Το μόνο που ξέρουν είναι να σπάνε κάθε χρόνο ό,τι βρουνε μπροστά τους!
Για πιο πολυτεχνείο μιλάμε... Για πια ιδανικά,... για πια ιδεώδη...
Είναι γνωστό ότι την Χούντα την έριξε η Αμερική και κανείς άλλος... Άμα ήθελε μπορούσε νν την κρατήσει μέχρι σήμερα...
Κρίμα στους νέους που ακολουθούν τέτοια πρότυπα και ιδανικά..
Αίσχος και ντροπή στους "χούλιγκανς" που ζούνε στα πανεπιστήμια και στη ζωή μας γενικά..

Diotima 18-11-05 02:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Βελλερεφόντης
Ερώτηση!

"Ξέρετε πόσοι φοιτητές (ΠΡΟΣΟΧΗ!! φοιτητές λέω) σκοτώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου??????"

Πες μας πού βρισκόσουν εσύ τότε και θα σου απαντήσουμε.

Δίκαιο δεν είναι?


Αγαπητέ beetlejuice,

ενδιαφέρον ο προβληματισμός σου αλλά δεν φταίει το Πολυτεχνείο γιατί κάποιοι στερούνται στοιχειώδους νοημοσύνης.

Πάντα πρέπει να τιμούμε την επέτειο ως γεγονός, τα υπόλοιπα είναι ζήτημα των υπολοίπων 364 ημερών του χρόνου.
Δεν φτάνουν ??

Polideukis 18-11-05 10:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Βελλερεφόντης
Ερώτηση!

"Ξέρετε πόσοι φοιτητές (ΠΡΟΣΟΧΗ!! φοιτητές λέω) σκοτώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου??????"

Το πιάσαμε το υπονοούμενο φίλε Βελλεροφόντη ;), η απάντηση που περιμένεις είναι "κανείς". Σίγουρα υπάρχουν γεγονότα από εκείνη την περίοδο που έχουν διαστρεβλωθεί και η ιστορία γράφτηκε από τους νικητές. Δεν είμαι υπέρ των νικημένων, αλλά με ενδιαφέρει η αλήθεια γιατί φαντάζομαι ότι έχει ράμματα και για των δυο τις γούνες. Αναμφισβήτητα όμως υπήρξαν άνθρωποι τότε στο πολυτεχνείο με ιδεολογία, αρχές και όνειρα από τους οποίους μπορούμε να διδαχθούμε και να παραδειγματιστούμε, όπως και από κάθε αγωνιστή που γέννησε αυτός ο τόπος. Να δούμε επίσης ότι αυτή η καημένη η δημοκρατία που βρίσκεται στα χείλη όλων και κυρίως των φωστήρων της βουλής βιάζεται από την αποκατάστασή της και μέχρι τώρα τα όνειρα έχουν πάει χαμένα.

tsilof 18-11-05 11:16

Πολυτεχνείο
 
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Polideukis
...με ενδιαφέρει η αλήθεια γιατί φαντάζομαι ότι έχει ράμματα και για των δυο τις γούνες. Αναμφισβήτητα όμως υπήρξαν άνθρωποι τότε στο πολυτεχνείο με ιδεολογία, αρχές και όνειρα από τους οποίους μπορούμε να διδαχθούμε και να παραδειγματιστούμε
...αυτή η καημένη η δημοκρατία που βρίσκεται στα χείλη όλων και κυρίως των φωστήρων της βουλής έχει βιάζεται από την αποκατάστασή της και μέχρι τώρα τα όνειρα έχουν πάει χαμένα.

Άρα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση;;; Και αν ναι, ποια είναι αυτή;;;

Για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, αν προσπαθήσουμε ν'αναλύσουμε τις επικρατέστερες απόψεις σχετικά με το τι συμβαίνει πραγματικά, θα καταλήξουμε σε δύο προσσεγγίσεις. :

Στην πρώτη ανήκουν όλοι αυτοί που υποτιμούν το γεγονός της εξέγερσης, θέτωντας κάποια ερωτήματα(ουσιαστικά ή όχι, αυτό έγγειται στις καταβολές του καθενός!).
Μερικά απ'αυτά είναι:
Πόσοι πραγματικά σκοτωθήκαν;(που είναι οι γονείς αυτών; δε θα τους φιλοξενούσαν κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στα παράθυρα;)
Ποιά ήταν η αναλογία φοιτητών με τους υπόλοιπους που ταν μέσα;
Γιατί οι "πρωτεργάτες" αργότερα αποκτήσαν θέσεις-κλειδιά στην πολιτική ζωή του τόπου(υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων κλπ);
Γιατί δεν παραδέχονται ότι ο "ξενόφερτος" παράγοντας ήταν πίσω απ'όλα αυτά,(Δηλ. για να ρίξουν τη Χούντα που μας έφεραν, δημιούργησαν την όλη κατάσταση!);


Στη δεύτερη κατηγορία(των υπερασπιστών του Πολυτεχνείου), οι απόψεις περίπου είναι οι εξής:

Έπειτα από επτά χρόνια ανελευθερίας της έκφρασης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, το φοιτητικό κίνημα αντέδρασε, ίσως για πρώτη φορά τόσο μαζικά οργανωμένο, συγκεντρώνοντας στους χώρους του όλες τις κατηγορίες των πολιτών που επιθυμούσαν την ανατροπή της Χούντας.
Δεν υπήρξαν ούτε υποκινητές ούτε ωφελούμενοι. Ωφελημένη βγήκε μονάχα η δημοκρατία, κατηγορώντας τους υπερασπιστές των παραπάνω ερωτημάτων για συντηρητισμό και φιλοχουντισμό.

[B]Η πραγματικότητα που είναι;[/B] :confused:

Αναστάσιος 18-11-05 11:27

Ρε παιδιά, όλη αυτή η ιστορία του πολυτεχνείου είναι ένα παραμύθι.Αντί να τιμούμε τους "αγωνιστές", θα έπρεπε να θρηνούμε την τραγική αθωότητα-αφέλεια εκατοντάδων νέων που κλείστηκαν εκεί μέσα πιστεύοντας πως έτσι θα έκαναν κάτι ενάντια στη χούντα.
Δηλαδή να λυπόμαστε για το πόσο εύκολα πιάστηκαν μερικοί κορόιδα, χάνοντας και τη ζωή τους.Διότι με τέτοιο τρόπο αντίσταση ΔΕ γίνεται.Κανείς δεν μπορεί να κουνήσει ένα καθεστώς με ένα τέτοιο τρόπο.Δε κάνεις "αγώνα" έτσι.Ούτε καν διαμαρτύρεσαι έτσι.
Επιτέλους ας σκεφτούμε εμείς οι νεότεροι σοβαρά πέρα από συναισθηματισμούς.Ποιοι έσπρωξαν αυτά τα παιδιά στον όλεθρο;Διότι το κίνημα αυτό μόνο "αυθόρμητο" δεν είναι.Εάν ήταν, τότε η Δαμανάκη & σία στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν μια "ακτιβίστρια" που θα την θυμόντουσαν σε κάθε επέτειο και όχι ένα καθεστώς!
Έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά.Όμως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές φοβούνται να μιλήσουν ΕΠΩΝΥΜΑ.Ανώνυμα τα ξέρουμε όλα.Έχουμε διαβάσει (τουλάχιστον αυτοί που το ψάχνουν) για ελεύθερους σκοπευτές που σκότωναν ακόμα και περαστικούς (γιατί άραγε ; ), για ξενόγλωσσους με ελληνικές στολές, για ένστολους που φυγάδευσαν την Δαμανάκη με την παρέα της!Και μάλιστα συγκεκριμένες περιγραφές.Αλλά κανείς δεν τολμά να βγει να μιλήσει.Ακούμε μόνο τα συγκεκριμένα αναμασήματα από το καθεστώς, αλλά κανείς μας δεν έχει αναρωτηθεί

-Πως γίνεται ΟΛΟΙ να ήταν εκεί.Υπάρχει ασάφεια για το ποιος ήταν και ποιος όχι.Όλοι ισχυρίζονται πως ήταν.Όμως δεν απαντάνε ποτέ στις καυτές ερωτήσεις, έστω και αν "ήταν" εκεί.Μερικοί από αυτούς ,φαίνεται πως όλως περιέργως έλειπαν την κρίσιμη νυχτα.

- Γιατί ακόμα δεν υπάρχει μια 100% λίστα νεκρών από το Πολυτεχνείο.Για ποιο λόγο ακούμε για νεκρούς αλλά σχεδόν ποτέ (εκτός από 1-2 συγκεκριμένους) δεν ακούμε για τη βιογραφία τους, ποιοι ήταν που σκοτώθηκαν και ΠΩΣ.Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, άκουγα διάφορα ονόματα και αριθμό νεκρών και αυτό ακόμα ΔΕΝ έχει εκλείψει, παρά το ότι συνεχώς παρουσιάζουν ορισμένοι λίστες τις οποίες και θεωρούν "τελικές".

-Πάλι υπάρχει ασάφεια και στο θέμα των συλλήψεων. Δεν είδαμε οργανωμένη προσπάθεια παραπομπής των συλληφθέντων σε δίκη, κάτι που είναι εντελώς παράλογο.
Επίσης ασάφεια στο ποιοι συνελλήφθησαν, που και για πόσο τους κράτησαν , με ποια κατηγορία τους κατηγόρησαν,πως τους ανέκριναν κλπ. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει.

-Το Μ-47 στην είσοδο του Πολυτεχνείου.Αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία.Κανείς ποτέ δεν έχει στείλει τεθωρακισμένα εναντίον άμαχων διαδηλωτών.
Μας λένε για τις περιπτώσεις της Ουγγαρίας το 1956, της τσεχοσλοβακίας το 1968, της κίνας το 1989 και της ΕΣΣΔ το 1991.Μα ήταν όλες περιπτώσεις πραξικοπήματος ενάντια στην κρατούσα αρχή και οργανωμένο σχέδιο επιβολής (η διατήρησης) μιας τάξης πραγμάτων.Στην κίνα ετοιμαζόταν οργανωμένο σχέδιο ανατροπής του κουμμουνισμού με συμμετοχή εκατομμυρίων κινέζων..και πάλι δηλαδή ανόμοια πράγματα.
Αλλά και τότε, επενέβη πρώτα η αστυνομία,κλπ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε στο πολυτεχνείο. Είναι πρωτάκουστο το να μπει μέσα σε ένα πανεπιστημιακό χώρο ένα άρμα 45 τόνων και να αρχίσει να σκοτώνει αμάχους χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει ούτε μια προσπάθεια εισβολής αστυνομικών δυνάμεων με σκοπό τις σ υ λ λ ή ψ ε ι ς.
Είναι ξεκάθαρο πως αυτοί που μπήκαν μέσα μπήκαν για να σ κ ο τ ώ σ ο υ ν.

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ;

Δεν σας κάνει εντύπωση πως ΠΟΤΕ κανείς δεν νοιάστηκε να μάθει την ταυτότητα των δραστών (έστω και αν τελούσαν υπό διαταγές);;;;;
Γιατί μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το ποιανού ήταν αυτή η πανηλίθια ( ; ) ιδέα της εισβολής με αυτόν τον τρόπο, ποιος το διέταξε και ποιος το εκτέλεσε;;;; Για ποιο λόγο αυτοί που τάχα μου πρωτοστάτησαν στο "εξέγερση" (πχ Δαμανάκη) δεν έκαναν αγώνα ώστε να μάθουμε ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΣ διέταξε , αντί να λέμε χοντρικά... η χούντα.
Επιπλέον , ακόμα και αν τους διέταζε κάποιος, ΠΟΙΟΣ στρατεύσιμος θα τολμούσε όχι μόνο να σκοτώσει πολίτες,αλλά να σκοτώσει και με τέτοιο ζήλο;;
Και αν οι φονιάδες ήταν μόνιμα στελέχη , για ποιο λόγο δεν βρέθηκαν , δικάσθηκαν, φυλακίστησαν & στιγματίστηκαν από την κοινωνία μας;;

- Για ποιο λόγο οι διάφορες Δαμανάκηδες χαιδεύουν τους διαφόρους ταραξίες που συνοδέουν κάθε επέτειο;Πρώτοι απ' όλους οι "αγωνιστές" του '73 θα έπρεπε να πρωτοστατούν ώστε να σταματήσει αυτή η ντροπή κάθε χρόνο, αλλά απεναντίας... την γουστάρουν (Να θυμηθούμε και τη Δαμανάκη με το Μελίστα)

Επομένως, όσα ακούγονται εάν είναι συνομωσιολογίες όπως μας λένε ας μας έρθουν να τα ξεδιαλύνουν, αλλά ΔΕΝ το κάνουν.
Και επιτέλους τα ΚΟΡΟΙΔΑ και παρ'ολίγο θύματα του 1973, ας γίνουν για πρώτη φορά στη ζωή τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ αγωνιστές και ας θέσουν ΕΠΩΝΥΜΑ αυτά τα ερωτήματα.Ας κάνουν κάτι.
Λοιπόν εμείς οι νεότεροι δεν έχουμε κανένα λόγο να σχολούμαστε με ένα στημένο παραμύθι, που λέγεται 17/11/1973.Έχουμε όμως υποχρέωση τουλάχιστον να αγνοήσουμε αυτούς που κατουράνε πάνω στη δημοκρατία μας, για όλους αυτούς τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.

Υ.Γ. ξέχασα να θέσω το θέμα της κάμερας, που όλως περιέργως βρέθηκε να αποθανατήσει τη σκηνή.Σαν πολλοί δεν ήξεραν το πότε θα γίνει η επίθεση;;; Ακόμα και ένας άσχετος ( ; ) ξένος δημοσιογράφος; Τι ξεφτίλα.Αλλά ας πούμε πως τυχαία την έστησε εκεί.Το 1973 δεν είναι 2005.Είχε κάποιο όγκο ο εξοπλισμός και δεν μπορούσε να κρυφτεί.Μα είναι ποτέ δυνατόν αυτός που σχεδίασε το σχέδιο εισβολής να μην βάλει μερικούς αστυφύλακες να ψάξουν τους παρακείμενους χώρους για κάθε ενδεχόμενο; Από κει να καταλάβετε πόσο μας δουλεύουν...

AREIANOS 18-11-05 12:45

Εγώ θα'θελα να θίξω το θέμα των επεισοδίων που γίνονται κάθε χρόνο στο Πολυτεχνείο.Αφού δεν μπορούν οι αστυνομικοί να μπουν στο χώρο του Πολυτεχνείου,τουλάχιστον οι φοιτητικές παρατάξεις που τόσο πολύ κόπτονται για το μήνυμα και τις μνήμες της ημέρας αυτής,ας αναλάβουν αυτές τη φύλαξη του χώρου.Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να μετατρέπουν το χώρο σε πεδίο μάχης 100 αλήτες,χωρίς να γίνεται τίποτα.Ας βάλει κάθε παράταξη από 30 άτομα να περιφρουρούν.Το μόνο που ξέρουν είναι να φωνάζουν και να πλακώνονται μεταξύ τους για τις ψήφους και το ποιοι είναι οι πιο δημοκρατικοί και επαναστατικοί;Πρώτοι αυτοί ας δώσουν το σωστό παράδειγμα.Ιδού η Ρόδος...


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:47.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.