Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-02-06, 13:44
Το avatar του χρήστη R-b-t3r
R-b-t3r Ο χρήστης R-b-t3r δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κουμπαριστάν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Είναι πολύ σωστό και λογικό το ερώτημά σου αλλά δεν έχω απάντηση, όσο και αν έψαξα όλα αυτά τα χρόνια. Μην ξεχνάς ότι οι τελετουργίες αυτές δεν είναι διαδεδομένες στο ευρύ κοινό αλλά σε κλειστούς κύκλους ανθρώπων και αυτό και μόνο κάνει ακόμα δυσκολότερη την αναζήτηση του αρχικού αιτίου, το οποίο ίσως να αγνοούσαν ακόμα και εκείνοι που εξασκούσαν αυτές τις τεχνικές.
Χμμ Μιχάλη έχεις δίκιο. Όπως το βλέπω εγώ αν δέν ξέρεις το ακριβές περιεχόμενο και "πρακτικό" του ξεματιάσματος είναι λίγο δύσκολο να φτάσεις στην πηγή του όση πρόσβαση να έχεις και σε λαογραφικό υλικό. Το ότι καταδικάζονται και από την επίσημη θρησκεία δεν βοηθά επίσης την αναζήτηση...

Παράθεση:
Προσωπικά, επειδή τυγχάνει να μου συμβαίνει συχνά το φαινόμενο αυτό (σε σημείο να αναρωτιέμαι μήπως τελικά το κάνω μόνη μου στον εαυτό μου, χωρίς βέβαια να ξέρω το πώς και το γιατί) πιστεύω πως εμείς οι ίδιοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες αρνητικές ενέργειες μας αποστέλονται από τους γύρω. Βέβαια δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να κάνουν και τα "μαγικά" τους το λαδάκι ή το νερό ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Αντωνία, προφανώς τραβάς την προσοχή των άλλων με τον α ή β τρόπο. Συνήθως το μάτι προκαλείται από συναισθήματα ζήλειας...

Παράθεση:
Αν το "μάτι" είναι προϊόν και αποτέλεσμα του μυαλού και των εγκεφαλικών ενεργειακών κυμάτων ενός ατόμου (άσχετα απ' το αν το κάνει άθελά του ή επίτηδες με σκοπό να βλάψει) δε θα μπορούσε πολύ απλά να περνά και πάλι με τη σκέψη; Η αυτοσυγκέντρωση και η χαλάρωση ή η "αντεπίθεση" δε θα μπορούσαν να είναι λύσεις στο πρόβλημα;
Γίνεται αλλά ο μέσος άνθρωπος, (όπως και ο υποφαινόμενος δεν έχουν ιδέα πως να το κάνουν)... Η αύρα είναι άμυνα αλλά "σπάει", αν δεχθεί δυσανάλογη "πίεση"...
Παράθεση:
Δηλαδή είναι πραγματικά αυτά που κάνουν τον "ασθενή" να νιώσει καλύτερα; Ή κατά βάθος αυτό που συμβαίνει είναι ο ίδιος από μόνος του, επειδή ακριβώς πιστεύει, να γίνεται καλά;
Βοηθούν, αλλά από προσωπική εμπειρία, δεν υπάρχει καλύτερο αντίδοτο για το μάτι από λίγο λάδι διαβασμένο από παπα... (και όμως δουλεύει!!! ακούγομαι γραφικός αλλα συνέβει και μάλιστα όταν δεν πίστευα, είναι δηλαδή άσχετο από την πίστη σου...)
Απάντηση με παράθεση