Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-02-06, 16:03
Το avatar του χρήστη PUCK
PUCK Ο χρήστης PUCK δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ονειροπολία
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από beetlejuice
μπορειτε να μας μεταφερετε την αποψη που ειχατε για το εν λογω περιοδικο πρωτου ο εκδοτης του κ. Γεωργιαδης "πουληθει" στον κομματικο σχηματισμο ΛΑΟΣ
Αγόραζα την "Ελληνική Αγωγή" για 4 χρόνια. Το ότι σταμάτησα, δεν έχει να κάνει με το περιεχόμενο του περιοδικού, αλλά με εσωτερικές αλλαγές σε μένα (δεν ασχολούμαι τόσο έντονα, πλέον, με τέτοια θέματα).

Beetlejuice, διακρίνω μια αρνητική στάση απέναντι στον Α. Γεωργιάδη, άλλωστε την έχεις εκφράσει και σε προσωπική μας επικοινωνία ( π.μ. ) Έχω γνωρίσει τον Άδωνι και μπορώ να πω πως με τιμά το ότι θυμάται το όνομά μου ανάμεσα σε τόσους που ξέρει ( έχω πάει πολλές φορές στο βιβλιοπωλείο και στην "ΑΛΣ" ). Ο τύπος, είναι λάτρης της Αρχαίας Ελλάδος και Ιστορικός με πτυχίο Πανεπιστημίου. Αν και έχασε τους γονείς του σε ηλικία 21 ετών, και ο επαγγελματικός προσανατολισμός του ήταν άλλος, εν τούτοις διατήρησε τον εκδοτικό οίκο που είχαν, αναπτύσσοντάς τον με νέες εκδόσεις (που αφορούν την Αρχαία Ελλάδα στο σύνολό της, κι όχι στυλάκι "μάγισσες της Σμύρνης", "ο ιούδας φιλούσε υπέροχα" κλπ για τα φράγκα) αλλά και έκανε και πολλά άλλα πράγματα με σκοπό την "επανελλήνιση", όπως τη λέει ο ίδιος (έκδοση Ελληνικής Αγωγής, ίδρυση της ΑΛΣ, παιδικά τμήματα εκμάθησης αρχαίων ελληνικών, εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους Ελλάδος κι εξωτερικού, ομιλίες κλπ). Επίσης, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2004 (όπου σταμάτησε για να κατέβει στις εκλογές) είχε μια εξαιρετική εκπομπή στο Βlue Sky με πραγματικά σπουδαία θέματα και καλεσμένους (για όσους ασχολούνται με το χώρο, για όσους ενδιαφέρονται για την Καλομοίρα, φυσικά και δεν ήταν σπουδαία).

Θεωρώ μέγα λάθος του την ανάμειξη με την Πολιτική, αλλά αν το δεις με "άλλο" μάτι, το να αγαπάς την Αρχαία Ελλάδα και να μην είσαι ενεργός πολίτης είναι οξύμωρο. Άρα, χειρότεροι είναι όσοι δεν ασχολούνται (εγώ πρώτος) παρά αυτός. Γιατί τελικά, καλά τα λόγια (πόσο ωραία είναι η Αρχαία Ελλάδα, πόσο περήφανοι θα πρέπει να είμαστε για τους προγόνους μας κλπ) αλλά στην πράξη δείχνεις χαρακτήρα.

Έχω να τον δω πολλούς μήνες στην τηλεόραση κι έτσι δεν ξέρω αν έχει πέσει σε επίπεδο, αλλά σε καμμία περίπτωση, δεν πιστεύω πως έχει σχέση με τους γνωστούς ελλαδέμπορους.

Πιστεύω πως η Ελληνική Αγωγή είναι αξιόλογη προσπάθεια κι αξίζει υποστήριξης. Θα 'ναι κρίμα να ταμπελοποιηθεί εξαιτίας μιας προσωπικής επιλογής του ιδρυτή της (ο οποίος, προς τιμήν του, όταν κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής παραιτήθηκε από το περιοδικό έτσι ώστε αυτό να μην χρωματιστεί).
Απάντηση με παράθεση