Ας μη τρολλάρω.
Λοιπόοον. Φίλοι μου καλοί. Έχω ανάγκη να πω εκ των προτέρων, πως ο χειρότερος εχθρός της ανθρωπότητας, είναι η ευκολία με την οποία οι άνθρωποι, θέτουν εχθρούς (και κατ' επέκταση στόχους) τους συνανθρώπους τους. Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτό ας πω την γνώμη μου για τους Μασόνους-Τέκτονες, και ελπίζω να μην παρασύρω κανέναν στην οπτική μου γωνία. Απλώς ας σκεφτούμε:
1) Είναι η Μασονία καλή ή κακή?
-Είναι το πράσινο καλό ή κακό? Είναι το διάστημα καλό ή κακό? Όσο στέκουν αυτές οι ερωτήσεις, στέκει και η αρχική.
2) Οι μασόνοι είναι οργανωμένοι για να επωφελούνται εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας?
-Είναι τα συνδικάτα και τα πολιτικά κόμματα οργανωμένα για να επωφελούνται εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας? Οι αθλητικές ομάδες μήπως? Αναλογιστείτε.
3) Είσαι κατζαμπλιάς αν εκφέρεις γνώμη επί του θέματος, εφόσον δεν είσαι μέλος μιας Στοάς, ή δεν πληρώσεις κάποιο βιβλίο ώστε να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη.
-Ναι, σόρρυ, αλλά δεν χρειάζεται να αγοράσω το βιβλίο: "Τι περιέχει ένας βόθρος", για να ξέρω πως μια επίσκεψή μου σε έναν, δεν θα με ωφελήσει κάπου. Εκτός αν έχω το ίδιο ποιόν με τα περιεχόμενα.
4) Εφ' όσων ξέρουμε, σημαντικά-δημοφιλή πρόσωπα ανήκουν σε στοές, είναι πολύ πιθανό να αλληλοϋποστηρίζονται, ώστε να πετυχαίνουν τους στόχους τους.
-Χμμμ. Μου θυμίζει λίγο την Ελληνική παράδοση: Καναβάτζωσα μια δουλειά, ας χώσω και την γυναίκα μου, την κόρη μου, τον 3ο μου ξάδερφο κ.α. Άρα όλοι οι Έλληνες είμαστε μασόνοι λίγο-πολύ.
Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε από εν ενεργεία μασόνο πως η μασονία είναι κακό πράγμα, όπως δεν νομίζω να ακούσετε από άνθρωπο που ασχολείται με αυτά, και δεν είναι μασόνος, πως η μασονία είναι καλή. Ο γράφων δεν είναι μασόνος, η υπεροψία του και η ανοησία του τον κάνουν παγερά αδιάφορο προς το τι θα πιστέψουν οι αναγνώστες, όπως επίσης και το αν οι μασόνοι αναγνώστες τον θεωρούν ικανό ή μη, να είναι μασόνος. Προσωπικά με αηδιάζει το να μη στηρίζεται ένας άνθρωπος στα δικά του ιδανικά. Με αηδιάζει το να μη μπορεί μόνος του να ξεχωρίσει το τι είναι καλό και τι κακό. Με αηδιάζει το να λέει κάποιος ψέματα, στον εαυτό του και στους άλλους. Δεν πιστεύω πως οι άνθρωποι πρέπει να στηρίζονται σε ομάδες, και να γλύφει ο ένας τον άλλο, για την επίτευξη οποιουδήποτε σκοπού. Θες να καταδικάσεις την μασονία? Πρέπει να είσαι ο τέλειος άνθρωπος μάγκα μου για να το κάνεις αυτό. Αλλιώς, πολύ απλά, όπως και 'συ δεν είσαι τέλειος, έτσι δεν μπορείς να ζητάς από την μασονία τέλειες πρακτικές εφαρμογές των όσων διδάσκει/προσφέρει/τι στο καλό κάνει.
|