Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-01-13, 19:17
Το avatar του χρήστη Gabriell
Gabriell Ο χρήστης Gabriell δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PUCK
Από μόνη της αυτή η προσέγγιση, δεν είναι λάθος. Ωστόσο, στον Τεκτονισμό δεν υπάρχουν οδηγίες/διδασκαλία όπως την έχουμε στο μυαλό μας.
Δεν υπάρχει διδακτέα ύλη με εξετάσεις, και "κόψιμο" ή "προαγωγή" στην επόμενη τάξη. Υπάρχει προσωπική εργασία πάνω σε σύμβολα
ή εξέταση διαφόρων απόψεων/φιλοσοφιών χωρίς δογματισμό κι επιβολή ως προς το πού θα καταλήξεις.
Αυτό είναι πιστεύω ένα απο τα ελαττώματα της Μασονίας, οτι βλέπει τα πράγματα διανοητικά, εξετάζει τα πράγματα διανοητικά.
Έχω ακούσει αυτό που λες για τα σύμβολα, ομολογώ οτι δεν το έχω καταλάβει. Το να ερμηνεύσει κάποιος ένα σύμβολο ειναι εύκολο αν ειναι πολύ διαβασμένος, ακόμα και αν δεν έχει εμπειρία. Το να έχει μια εμπειρία σχετική με σύβολο σε κάποια περίεργη κατάσταση, δεν σημαίνει οτι θα είναι η ίδια με του άλλου (ώστε να υπάρχει περιθώριο σίγουρης επαλήθευσης). Θα ήταν ενδιαφέρον να το αναλύσεις λίγο περισσότερο αν γίνεται αυτό, γιατί ομολογώ οτι δεν έχω καταλάβει ποια είναι η μέθοδος που δίνει η μασονία προς την αυτογνωσία, την αυτοπραγμάτωση ή ο,τι ψάχνει ο καθένας.
Απάντηση με παράθεση