Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #389  
Παλιά 15-08-13, 14:19
Vassilis_1 Ο χρήστης Vassilis_1 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 12-04-2013
Μηνύματα: 686
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική δημοσίευση από Guard Grenadier
Πρώτον οι χρονολογήσεις σε οστά και απολιθώματα και πετρώματα είναι μια άμεση παρατήρηση. Δεύτερον η επαγωγική λογική δεν έχει καμία σχέση…
Αγαπητέ φίλε Guard Grenadier, Επειδή συγχέεις την άμεση παρατήρηση με την έμμεση, θα αναφερθεί ένα παράδειγμα: παρατηρείς ένα απολίθωμα = προς στιγμή έχεις άμεση παρατήρηση. Έμμεση χαρακτηρίζεται αυτόματα, αν δια μέσου της παρατήρησης αυτής, θέλεις να συμπεράνεις, το χρόνο που προέκυψε από την αρχική του υπόσταση. Θέμα κατά το οποίο δεν ήσουν παρών (= μη παρατηρούμενο).

Επειδή ο απαράβατος επιστημονικός όρος της επαγωγικής λογικής, έχει και παραέχει σχέση με τα θέματα αυτά, χρειάζεται, να θυμηθούμε το τελικό τμήμα του, με διορθωτική και επίκαιρη προσθετική ανάλυση.

«Δηλαδή βγάζουμε συμπέρασμα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις (= άμεσες παρατηρήσεις απολιθωμάτων κλπ. και διαφόρων πειραμάτων) ενός γεγονότος, που όμως δεν είναι κατοχυρωμένο. (= Άρα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή άμεσες παρατηρήσεις = απολιθωμάτων και διαφόρων πειραμάτων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ το συμπέρασμα που βγάζουμε, σχετικά με την αρχή του σύμπαντος, της ζωής, της υποτιθέμενης αρχής της εξέλιξης, της αρχής του χρόνου κλπ. Θέματα, τα οποία όταν ελάμβαναν αρχή, οι εκφέροντες αυθαίρετες απόψεις δεν ήταν παρόντες)».

Όπως αντιλαμβάνεσαι, αυτού του είδους άμεσες = έμμεσες παρατηρήσεις, η επαγωγική λογική τις γράφει κανονικότατα.

Ε, δεν θα καταργήσουμε την επαγωγική λογική επειδή χαλάει τη σούπα ορισμένων σκοταδιστών.
Αυτοί όλοι πρέπει να ξέρουν ότι τα παραμύθια τους, ΔΕΝ κολλάνε σε Ορθόδοξους Χριστιανούς.
Παράθεση:
Αρχική δημοσίευση από Guard Grenadier
Τρίτον και σημαντικότερον, γνωρίζεις πόσα πράγματα ανακαλύφθηκαν πριν τα παρατηρήσει ο άνθρωπος με πιο άμεσο τρόπο? Η κίνηση της Γης γύρω από τον Ήλιο(που τόσο αμφισβητήθηκε από την Εκκλησία)
Οι παπικοί, που αμφισβήτησαν την κίνηση της γης γύρω από τον ήλιο δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το ότι η γη διαπιστώθηκε ότι γυρίζει γύρω από τον ήλιο, είναι πραγματικά, αποτέλεσμα της άμεσης παρατήρησης.
Π. χ. δεν μπορεί όμως, ο καθένας δια μέσου αυτής της διαπίστωσης, συγχρόνως, να απαντήσει και στο πως έλαβε αρχή η γη.
Άλλο πράμα να βγάλεις συμπέρασμα για τις κινήσεις της γης, θέμα που παρατηρείς, και άλλο πράμα να θέλεις να βγάλεις συμπέρασμα για το πώς δημιουργήθηκε η γη (= θέμα μη παρατηρούμενο), ενώ ΔΕΝ ήσουν παρών όταν δημιουργείτο, ώστε να την παρατηρήσεις.
Μη συγχέουμε λοιπόν θέματα άπειρης απόστασης μεταξύ τους.
Απάντηση με παράθεση