Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #337  
Παλιά 13-09-13, 12:25
Το avatar του χρήστη PUCK
PUCK Ο χρήστης PUCK δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 08-06-2005
Περιοχή: Ονειροπολία
Μηνύματα: 744
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από libero Εμφάνιση μηνυμάτων
Σαν πολύ δεν υποβαθμίζεις τα "ήθη κι έθιμα".

Γι’ αυτά πολεμήσαμε του Οθωμανούς και σύμφωνα με αυτά νομοθετήσαμε όπως φυσικά και όλα τα κράτη.
Με τη συγκεκριμένη φράση εννοώ πως η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει Χ.Ο. χωρίς ποτέ να ενδιαφέρθηκε σοβαρά για τη σχέση της με το Θείο.

Το αν υπάρχει θεός, ποια η φύση του, ποιο το σχέδιό του, ποιος ο ρόλος μας, κλπ, είναι από τα βασικότερα πράγματα που θα έπρεπε να απασχολούν τον Άνθρωπο
και όχι να προσπερνώνται ελαφρά τη καρδία, δηλώνοντας Χ.Ο. ή οτιδήποτε άλλο, επειδή αυτό "ήταν και οι γονείς μου" ή "έτσι ισχύει εδώ".

Η παρατήρησή μου πήγαινε στη δήλωση : "Στην Ελλάδα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν συντριπτικά πως είμαστε ορθόδοξοι. Επίσης, σύμφωνα με τις έρευνες, περίπου εννιά στους δέκα δηλώνουν ότι πιστεύουν, ασχέτως αν επισκέπτονται συχνά την εκκλησία." Δεν με αφορά τι δηλώνουν οι πολλοί. Με αφορά η αλήθεια.

Απάντηση με παράθεση