Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-03-06, 13:25
Το avatar του χρήστη Drymonia
Drymonia Ο χρήστης Drymonia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Η γιόγκα στην οποία αναφέρεται ο παθοκτόνος δεν είναι ούτε η χάθα γιόγκα, ούτε η ράτζα γιόγκα (που είναι και τα πιο διαδεδομένα συστήματα στον κόσμο) αλλά η vajrayana yoga που βάζω στοίχημα ότι δεν θα βρείς πουθενά στην Ελλάδα.
Αυτό αληθεύει, επειδή γνωρίζω άτομα, αυτοί που κάνουν γιόγκα οι περισσότεροι κάνουν απλές ασκήσεις. Η ώρα που διαρκεί κάθε session είναι περίπου 1.30 και στο τέλος υπάρχει ένα είδος αυτοσυγκέντρωσης όπου όλοι κάθονται/ξαπλώνουν και προσπαθούν να χαλαρώσουν, κάνοντας πάλι κάποιες ασκήσεις. [εγώ απλά βαριόμουν να κάθομαι ..με τις ώρες..σε συγκεκριμένες στάσεις και διέκοψα]. Πάντως πολλοί απ'αυτούς που κάνουν και αυτή τη γιόγκα και το ψάχνουν διαβάζουν και τα αντίστoιχα βιβλία του ανατολικού διαλογισμού. Όσον αφορά στη vajrayana yoga, υπάρχει απ'όσο ξέρω τουλάχιστον ένας γιόγκι στη Θεσσαλονίκη.

Eνδιαφέρουσα είναι και η αποψη της Αλτάνης που αντιπαραθέτει τον ανατολικό διαλογισμό με τον Ελληνικό, λέγοντας ότι ο πρώτος αποσκοπεί μόνο στη προσπάθεια του ανθρώπου να προσεγγίσει το Θείο, χωρίς να κάνει τίποτε για την αυτοβελτίωσή του και δίχως ενδοσκόπηση [φυσικά, αυτή είναι μια άποψη].

Παράθεση:
Θα ήθελα να μου πείς πως επικαλούμαι δαίμονες χωρίς να το ξέρω.
Έλα τώρα, μεταξύ μας δαιμόνιε Rbt3r??