Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-11-14, 14:51
heretic Ο χρήστης heretic δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από heretic Εμφάνιση μηνυμάτων
Ilaeira, δεν υπάρχει οτιδήποτε το γενετικό στην πνευματική αφύπνιση, ούτε υπήρξε ποτέ.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ilaeira Εμφάνιση μηνυμάτων
Από εκεί και πέρα αυτό που λες περί γενετικής και την (ουδεμία) σχέση της με την πνευματική αφύπνιση, δεν ξέρω που το στηρίζεις, πάντως ακόμα και η επιστήμη δεν θα συμφωνήσει μαζί σου.
Αυτό δεν το λέω εγώ, το λές εσύ, πέρα απο κάθε αμφιβολία. Θα σου υποδείξω ακριβώς που.

Παράθεση:
Κι εξηγούμαι: το DNA ως γνωστόν περιέχει & μεταφέρει κωδικοποιημένη πληροφορία. Στον κόσμο μας υπάρχουν ομάδες, φυλές, ράτσες ή οπως αλλιώς θες να το πεις, κάθε μια από τις οποίες μεταφέρει στο DNA της διαφορετικού είδους πληροφορία ως προς κάποια θέματα. Γι αυτό και υπάρχουν τόσες κατηγοριοποιήσεις.
Έχεις υπόψη σου τι ακριβώς πληροφορία περιέχει το dna; Ας πούμε ένα μωρό Iνδών, αν υιοθετηθεί από δυτικούς, θα έχει τάση για ανατολικό μυστικισμό ή όχι; Έχεις υπόψη σου καμιά επιστημονική μελέτη που να έχει έστω θίξει κάτι τέτοιο;

Παράθεση:
Οπότε κι αυτό που λέω εγώ το δέχεται - κατά βάση - ακόμη και η επιστήμη (που γενικά είναι σε πρωτόγονο στάδιο αν τη συγκρίνουμε με όσα υπάρχουν εκεί έξω που δεν μπορεί να ερμηνεύσει ή καν να αντιληφθεί): τα Indigos περιέχουν στο DNA τους κάποιες πληροφορίες σε ενεργοποιημένη μορφή που σε άλλους είναι σε λανθάνουσα και πιθανόν σε κάποιους δεν υφίστανται καν στην παρούσα ενσάρκωση (τουλάχιστον μέχρι τώρα)
Μήπως μπορείς να αναφέρεις ποια ακριβώς επιστήμη έχει δείξει αυτό που έχω υπογραμμίσει; Τι ακριβώς γενετική πληροφορία μεταφέρουν τα indigos και ποια τεστ μοριακής βιολογίας έχουν γίνει στο dna τους, όπου να προκύπτουν ότι έχουν κοινά στοιχεία, τα οποία δεν τα έχουν οι υπόλοιποι άνθρωποι γύρω τους;

Παράθεση:
Εξάλλου αν διάβασες προσεκτικά τις προηγούμενες αναρτήσεις μου πουθενά δεν είπα ότι τα Indigos είναι κι οι άλλοι δεν είναι. Απλά τα χαρακτήρισα προάγγελους μιας Συνειδησιακής Επανάστασης. Μιας Επανάστασης που συντελείται με αρκετά αργούς ρυθμούς αλλά όταν φτάσει σε μια ικανή κριτική μάζα ανθρώπων θα γίνει το μεγάλο ξέσπασμα/άλμα της Ανθρωπότητας σε ανώτερα επίπεδα επίγνώσης.
Εδώ βρίσκεται ο ρατσιστικός διαχωρισμός που κάνεις. Με ποιό τρόπο είναι προάγγελοι της συνειδησιακής επανάστασης; Επειδή είναι κάποιοι εκλεκτοί, έτσι; Επειδή με κάποιο ακαθόριστο γενετικό τρόπο είναι διαφορετικοί και άρα πνευματικά ξεχωριστοί. Εκτός από δυνάμει χρηματοδότες του Caroll και της παρέας του, δεν βλέπω να τους προσάπτουν τίποτε παραπάνω, εκτός από μερικά επιλεγμένα θέματα που έχουν θίξει όλοι οι εσωτεριστές ανά τους αιώνες, αλλά οι new agers τα διαπίστωσαν να υφίστανται μόνο πάνω στους indigos.
Και παρακάτω ολοκληρώνεις με το γνωστό ψευδοεπιστημονικό της "κρίσιμης μάζας" που αναφέρεται φυσικά στο μύθευμα του 100ου πιθήκου. Δυστυχώς αυτά τα λένε μόνο οι new ager συγγραφείς, και κανένας άλλος.

Παράθεση:
Τέλοσπάντων, μπορεί να έχεις διαφορετική άποψη αλλά από τη στιγμή που δεν είσαι ο Παντογνώστης Θεός, καλό θα ήταν αντί να απορρίπτεις κάτι που δεν έχεις βιώσει και να το κάνεις με τόση σιγουριά, να αφήνεις ένα παραθυράκι μέσα σου ανοιχτό στην πιθανότητα αυτού που λέω να ισχύει.
Δεν έχω διαφορετική άποψη. Βασικά δεν έχω καμία άποψη επειδή δεν υπάρχει κανένα θέμα για να έχω άποψη. Ο Παντογνώστης Θεός φαίνεται να είναι αυτοί που γράφουν τα βιβλία αυτά και αυτοί φαίνεται να έχουν άποψη. Δεν έχουν κάτσει όμως να γράψουν ότι αυτή είναι απλά η άποψη μας, μάλλον οι πεποιθήσεις μας που λέμε στην μεταφυσική. Λένε ότι έχουν επιστημονικά στοιχεία. Ούτε καν «ενδείξεις για κάτι του οποίου δεν ξέρουμε την αιτία», όπως λένε οι επιστήμονες που μελέτησαν την παραψυχολογία. Αυτοί λένε ότι έχουν τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία.

Και επειδή και αυτά τα στοιχεία που αναφέρουν είναι επιεικώς της πλάκας, δηλαδή δεδομένα παραποιημένα, προσεκτικά επιλεγμένα, και διαστρεβλωμένα, τότε αυτοί δεν κάνουν ούτε επιστήμη, ούτε μεταφυσική. Κάνουν ψευδοεπιστήμη. Οι λόγοι είναι απλοί. Εκμεταλλεύονται τα προβλήματα προσαρμογής και συμπεριφοράς που έχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι, και αντί να τους προτρέψουν στην αυτοβελτίωση, να μάθουν να επικοινωνούν δηλαδή με τους γύρω τους βελτιώνοντας τον τρόπο που φέρονται, τους πουλάνε φανταστικές ιστορίες ότι έχουν κάτι το διαφορετικό από τους άλλους, γι αυτό και είναι έτσι, οπότε δεν χρειάζονται καμιά αλλαγή.

Ilaeira, οι προάγγελοι της συνειδησιακής επανάστασης είναι οι πνευματικοί άνθρωποι, όπου έχουν αποδείξει με τα λόγια και τα έργα τους, οτι πάσχισαν για την πνευματική άνοδο τους ανθρώπου. Ενα παράδειγμα απο αυτούς ήταν ο Jiddu Krishnamurti. Οταν προσπάθησαν οι φαντασμένοι διάδοχοι της Ε. Μπλαβάτσκι να τον κάνουν τον νέο Μεσσία, εκείνος μόλις το αντιλήφθηκε, κατέστρεψε την κατάλληλη στιγμή τον ρόλο αυτό και δίδαξε σε όλους τους ανθρώπους τον τρόπο για την πραγματική πνευματική άνοδο. Και δυστυχώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετος απο αυτά που λένε οι συγκεκριμένοι που αναφέρεις.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη heretic : 15-11-14 στις 15:13
Απάντηση με παράθεση