Ilaeira, να σου πω πολύ απλά την άποψη μου για κάτι παρεμφερές που έθιξες, αφού πρώτα τονίσω οτι ούτε η μοριακή βιολογία είχε ευρήματα, ουτε πρόκειται να βρεί, γιατί η ιστορία με τα παιδιά indigo δεν ανήκει σε καμιά φυσική ή μεταφυσική σφαίρα και γι αυτό τον λόγο ουδείς ασχολείται πια. Ούτε φυσικός, ούτε μεταφυσικός. Ηταν μια ανέντιμη προσπάθεια κερδοσκοπίας συγκεκριμένων συγγραφέων.
Στο θέμα της αύρας που θέλω να θίξω, είναι πως το χρώμα της είναι κάτι που δεν είναι σταθερό, και ποτέ μονοχρωματικό. Μεταβάλλεται και αλλάζει ανάλογα με διάφορα δεδομένα, που εκτείνονται απο την φυσική έως την μεταφυσική. Στο πεδίο της φυσικής πάντως, αναφερόμαστε στο αποτέλεσμα της φωτογραφικής τεχνικής του Kirlian και δεν έχει και μεγάλη σχέση με αυτό που ονομάζουν "αύρα" οι μεταφυσικοί. Στο πεδίο της μεταφυσικής τώρα, την αύρα παρατηρούν συγκεκριμένοι άνθρωποι, κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες και καταστάσεις, οπότε το "τι χρώμα είχε σε παιδιά του '83", θα πω οτι είναι επιοικώς υποκειμενικό.
Αυτό που θέλω να πω για να κλείσω το θέμα είναι πως, μήπως θα έπρεπε να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με θέματα της ευρύτερης μεταφυσικής για να αποκτήσεις μία σφαιρική άποψη και όχι να θεωρείς δεδομένο το οτι γράφει ο κάθε newager που θέλει να πουλήσει βιβλία;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη heretic : 21-11-14 στις 19:34
|