Θέμα: Μαγεία
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-04-15, 11:36
Το avatar του χρήστη apofasismenos
apofasismenos Ο χρήστης apofasismenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Gnostic Student Εμφάνιση μηνυμάτων
Βέβαια, κάποιος ο οποίος ασχολείται "πρακτικά" με την μαγεία, μπορεί άλλοτε να κάνει κάτι που να μπορεί να καταχθεί στο "λευκό" και κάτι που να μπορεί να καταταχθεί στο "μαύρο".
Ο "λευκός" (γενικά) μάγος όμως είναι αυτός στην ο οποίος λαμβάνει κάποια μέτρα, ώστε να προστατέψει και να προστατευτεί απο τυχόν κακό που μπορεί να προκληθεί ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.
Π.χ. οι wiccans έχουν κάποιο μότο που χρησιμοποιούν σε κάθε "ξόρκι", το οποίο πάει κάπως έτσι: "Να πραγματοποιηθεί ______(τάδε πράγμα)______ αν αυτό δεν προκαλεί βλάβη σε κανένα ζωντανό πλάσμα" (ή κάτι σε αυτές τις γραμμές).

Τώρα το κατά πόσο μια "μαγική" πρακτική, είναι "λευκή" ή "μαύρη" δεν εξαρτάται απλά απο ένα "μότο" που μπορεί να χρησιμοποιήσει ή να μη χρησιμοποιήσει κάποιος. Όμως η αναγνώριση οτι οι άνθρωποι (και ο εαυτός μας) έχουν ιδιοτελή κίνητρα, είναι νομίζω απαραίτητη για να κάνει κάποιος "μαγεία".

Αυτοί οι οποίοι ξεκινάνε να κάνουν μαγεία - ή μάλλον αυτοί οι οποίοι ξεκινάνε να κάνουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ... από το να γραφτούν στο γυμναστήριο, μέχρι να πεντρευτούν ή να μετακομίσουν στην Αυστραλία - χωρίς να γνωρίζουν τα ΚΙΝΗΤΡΑ τους, δε ξέρω τι μέλλον μπορεί να έχουν. Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα έχουν και κακό μέλλον...
Μάλιστα...
Αν τυχόν ξαναμπείς (για να μην σε πηγαίνω μονότερμα) και βρεις χρόνο, εξήγησέ μου γιατί ο λευκός μάγος (που έχει την γνώση της κατάστασης ως μάγος)
προσέχει όπως λες, μην γίνει καμιά στραβή. Συμπεραίνω λοιπόν ότι ασχέτως γνώσης εγκυμονεί κίνδυνος. Άρα δεν έχει ολοκληρωτικό έλεγχο.
Βέβαια,βλέπω εδώ...να μην αναφέρεις ότι κι άλλοι που έχω παρατηρήσει, ότι δηλαδή μπορεί να σκάσει κανένα κανόνι "και" πάνω του.

Όπως και να'χει ευχαριστώ για την πληροφόρηση αλλά δεν βλέπω πλήρης ανιδιοτέλεια, δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει τέτοιο πλάσμα.
Ίσως να υπάρχει, ποιος ξέρει; αν όμως δεν έχει ανιδιοτέλεια (λειτούργημα) πάει να πει ότι είναι επάγγελμα.
Οπότε και κερδοσκοπία οποιασδήποτε μορφής (σ'αυτόν ή γι'αυτόν) σε αυτές τις συνθήκες.
Για μαύρη μαγεία (με την προυπόθεση ότι υπάρχει) δεν το συζητώ, ξεκάθαρη σκατοψυχία και κερδοσκοπία.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apofasismenos : 26-04-15 στις 11:46
Απάντηση με παράθεση