Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikodhmos
Εδώ είναι για του λόγου το αληθές η εξήγηση που δίνεται στη wikipedia. Πείτε μου αν και με ποιον τρόπο είναι ψευδοεπιστημονική, λογικοφανής ή επιστημονικοφανής.
Κάτι είπες τώρα. Ξέρω ανθρώπους που πηδάνε πιο μακριά από μένα, ό,τι και να κάνω δεν πηδάω τόσο μακριά. Επιλεκτικοί νόμοι της φυσικης λέει.
|
David Willey, professor of physics with the University of Pittsburgh, says he believes firewalking is explainable in terms of basic physics and is not supernatural nor paranormal
1) He "believes" not "he has proved". Το πρώτο άποψη (έστω επιστήμονα), το δεύτερο επιστήμη. Συγκεκριμένα επιστημονική απόδειξη, επαναλλήψιμη μέσω τρίτων κτλ κτλ
2) Θα διαβάσεις πρώτα σωστά τι έχει γράψει ο Willey,
εδώ. Μετά θα κρίνεις αν ο παπαγάλος στην wikipedia τα μετέφερε σωστά.
3) Δεν υπάρχει κάποιος μύθος γύρω από την πυροβασία. Η πυροβασία υφίσταται, είτε κάποιοι ψευδοσκεπτικιστές τους αρέσει είτε όχι. Δεν έχω ακούσει κανέναν πυροβάτη που να είναι σοβαρός άνθρωπος, να έχει βγεί και να κάνει δηλώσεις οτι πόοκειται για κάποια απο τα
siddhis που διαθέτει.
4) Δεν πρόκειται για supernatural nor paranormal φαινόμενο. Γενικώς, δεν υπάρχουν τέτοια. Πρόκειται, όπως όλα τα ανεξήγητα, για φυσική που βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα. Για φυσική που δεν έχει ερμηνευτεί ακόμα. Δεν σημαίνει οτι αυτό θα γίνει σύντομα.
5) Mind over matter. Είναι γεγονός είται αρέσει στους ψευτοσκεπτικιστές είτε όχι. Τα φαινόμενα του Placebo και του Nocebo αποδεικνύουν ότι όντως η συνείδηση του υποκειμένου, παίζει παιχνίδια με κάποιους (αγνώστους για την ώρα) τρόπους και ο οργανισμός του αλλάζει τον μεταβολισμό του σαν να έχει πάρει το φάρμακο, ή σαν να έχει αρρωστήσει πραγματικά.
6) Πιάστε ενα κάρβουνο με τα χέρι σας ή προσπαθήστε να αντιγράψετε τον ρυθμό επαφής, σαν το πόδι του πυροβάτη και θα μου πείτε αν θα καείτε.
7) Καλό είναι όταν δεν ξέρετε κάποια πράγματα, να μην μιλάτε. Ή να μην γράφετε. Γενικά μιλάω. Και ειδικά. Εχω παραστεί σε πυροβασία, τύπος πραγματικός σκεπτικιστής, όχι αυτών των ψευδώνυμων των φόρουμ, πέρασε πάνω απο τα κάρβουνα σαν να μην συμβαίνει τίποτα, και εκστασιαζόμενος αρχαιολάτρης, που νόμισε οτι είχε τον θεό Πάνα με το μέρος του, άρχισε να σκούζει μετά απο μερικά βήματα. Ο πρώτος είχε δει κάποτε την γιαγιά του να το κάνει και μας είπε πως εκείνη του είχε εκμυστηρευτεί ότι μάλλον "το 'χει κι αυτός". Και το απέδειξε.