Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-06-15, 17:14
Το avatar του χρήστη apofasismenos
apofasismenos Ο χρήστης apofasismenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από heretic Εμφάνιση μηνυμάτων
Παρερμηνεύεις ορισμένα πράγματα. Αλλο supernatural & paranormal και άλλο εσωτερισμός και μυστικισμός. Μήλα και αχλάδια. Πορτοκάλια και μπανάνες. Υπάρχει ενα θέμα με τους δεύτερους. Στον χώρο τους, κυκλοφορούν και αρκετοί "περίεργοι". Αναφέρομαι σε κάτι αδίστακτα τυπάκια, που ψάχνουν εύκολες και πρακτικές φόρμουλες, με σκοπό να "πηδήξουν" τους γύρω τους ή να κάτσουν στο σβέρκο όποιου βρούν μπροστά τους. Αμα δεις και δεν ξανοίγονται, δεν είναι για το καλό του περίεργου. Είναι για το καλό των γύρω τους.
Καλησπέρα heretic...

κι όμως δεν παρερμηνεύω τίποτα. Αν δούμε ξεκάθαρα την εικόνα γύρω μας, θα παρατηρήσουμε ότι πολλοί λάτρεις του μεταφυσικού
(δεν αναφέρομαι στα του σάιτ) δεν θέλουν να μιλούν για τίποτα ή αρέσκονται να αναμοχλεύουν τα θολά νερά με πολύπλοκες θεωρίες
(μη εξηγήσιμες) αλλά από την άλλη επιδιώκουν να γίνονται πιστευτοί. Δεν συνάδουν αυτά.
Τώρα βέβαια με αυτό που έγραψες...είναι σαν να παρουσιάζεις μια κατάσταση όπου όλα τα καλόπαιδα μαζεύτηκαν κάπου...σε κάποιο κάστρο ας πούμε
και απ'έξω χτυπούν τα τείχη οι εχθροί. Αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει (ως διαχωρισμός) μιας που κανείς δεν ξέρει όλους για να κρίνει
και ακολούθως δεν μπορεί να είναι και σίγουρος.
Νομίζω-πιστεύω-καταλήγω ότι "τυπάκια" μπορούν να υπάρχουν παντού ανάμεσά μας και γύρω μας αλλά το να έχει πέσει γενική μουγγαμάρα
δεν προάγει την συζήτηση. Προσωπικά έχω τοποθετηθεί ότι (όσον αφορά το σάιτ κι αν τυχόν εννοούσες αυτό) ας μην λένε τις "φόρμουλες".
Να η λύση. Εύκολη και συνετή. Τα υπόλοιπα είναι φθηνές δικαιολογίες και το μόνο που επιτυγχάνεται είναι ο σκύλος να κυνηγάει την ουρά του.

Και βέβαια να σημειώσω...με την προυπόθεση ότι υπάρχουν φόρμουλες διότι αν υπάρχουν πρέπει και να αποδειχθούν στην πορεία
από όσους ασχολούνται. Τι τους σταματά άραγε; δεν μπορούν να βοηθηθούν από τις ανώτερες δυνάμεις που επικαλούνται (απλή απορία κι όχι ειρωνεία)
και να βρουν ποιοι γύρω τους δεν είναι μοχθηροί; λυπάμαι που είμαι αυστηρός, δεν αποσκοπώ στο να διαψεύσω κανέναν αλλά από το να λέω αρλούμπες
και σάλια σε βαθμό να βγουν οι σφουγγαρίστρες (δεν στιγματίζω, απλά ξεκαθαρίζω την στάση μου) και τυχόν γλιστρήσουμε
καλύτερα να είμαι ξεκάθαρος στο πως σκέφτομαι.
Προσωπικά πάντως όποιους έχει τύχει να συναντήσω (live) με περιστατικά στα μεταφυσικά θέματα (φίλους, γνωστούς, τυχαίους) όλοι κάτι έχουν να πουν
όπως κι εγώ κι όλοι λίγο πολύ φυσικά (ποιος δεν έχει κάτι περίεργο να δηλώσει; ) αλλά οι περισσότεροι θέλουν να μιλούν και να λένε
ότι θέλουν χωρίς να αποδεικνύουν τίποτα. Επίσης οι ίδιοι αυτοί τσαντίζονται πολύ όταν έρχονται σε δύσκολη θέση κι αν τυχόν
αντιδρά αρνητικά κάποιος με αμφιβολίες.

Εεεε...ας τα λένε στον μαγικό καθρέπτη λοιπόν να μην κι έχουν κι αντίλογο βρε αδερφέ. Γιατί εγώ είμαι ο αντίλογος.
Θα θυμάσαι στην (διαδικτυακή) γνωριμία μας κάτι που σου είχα πει για διπλή γνώμη κτλ στο θέμα "συμφωνία".
Μιλώ και γράφω τώρα εδώ κι αύριο αλλού για να "ακονίζω" πλευρές του μυαλού μου, οι οποίες κρατούν λαδωμένα τα "γρανάζια" της δικής μου μηχανής
στα δικά μου θέματα (της λογικής). Δρομολογημένο κατά 90% με τις όποιες στραβοτιμονιές στην συζήτηση κτλ. Έτσι έχει το έργο.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από heretic Εμφάνιση μηνυμάτων
Οπότε συνεχίζουμε το ενδιαφέρον αυτό θέμα, ελπίζω σύντομα να έρθουν και φίλοι όπως ο Χρήστος, ο Μπάμπης κτλ ώστε να μπορείτε να εκτονώνεστε με αυτούς.
Να σταθώ στο γεγονός ως "ειδικός" σε τέτοια θέματα. Δηλώνω απερίφραστα πως είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο από τον τρόπο
που αυτοί οι δύο ανταλλάσσουν απόψεις...ότι είναι "στημένη" η συζήτηση. Πρέπει δηλαδή να έχω αποδείξεις γι'αυτό; γιατί;

οι άλλοι έχουν για ότι λένε;

δεν νομίζω...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apofasismenos : 03-06-15 στις 18:08
Απάντηση με παράθεση