Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-05-06, 21:49
polykarpos Ο χρήστης polykarpos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Antonia
Αγαπητέ μας Πολύκαρπε,
Αγαπητή μου Αντωνία
Παράθεση:
θέλετε να πείτε πως αυτό που κάνει ο Μιχάλης και κάτι ακόμα χιλιάδες (για να μην πω εκατομμύρια) είναι μαγεία; Ας είναι...
Αυτό που κάνει ο Μιχάλης λέγετε << γητειά >> . Αν εσύ γνωρίζεις ότι είναι μαγεία δεν θα συμφωνήσω μαζί σου .
Παράθεση:
Πόσα "μαγικά" κάνει η εκκλησία όμως έχετε σκεφτεί ποτέ;
Δεν γνωρίζω η Εκκλησία να κάνει <<μαγικά >> , μπορείς να μου αναφέρεις μερικά ;
Παράθεση:
Και όταν λέτε ότι θα χάσει το χάρισμα ενώ οι κληρικοί δεν το χάνουν τι εννοείται;
Όταν λέω θα χάσει το χάρισμα εννοώ όπως και εσύ θα έχεις υπ ‘ όψη σου ότι όποιος γνωρίζει να ξεματιάζει δεν πρέπει να ανακοινώνει τα λόγια που λέει . Αν το κάνει πρέπει να είναι του αντιθέτου φύλου , δηλαδή άνδρας προς γυναίκα ή γυναίκα προς άνδρα γιατί αν γίνει διαφορετικά χάνουν και οι δύο το << χάρισμα >>.Οι κληρικοί διαβάζουν την σχετική ευχή της Βασκανίας , αλλά και άλλες ευχές , φανερά και φωνακτά και δεν χάνουν το χάρισμα , μπορούν να την επαναλάβουν και να ενεργήσει η Θεία χάρη .
Παράθεση:
Και γιατί η Θεία Κοινωνία ονομάζεται "μυστήριο";
Ονομάζεται έτσι διότι ανήκει εις τα Μυστήρια - τελετές της Εκκλησίας τα οποία ίδρυσαν ο Κύριος μας και οι Απόστολοί Του και δια των οποίων με ορατά σημεία μεταδίδεται αοράτως η χάρις του Παναγίου Πνεύματος .
Παράθεση:
Αυτό που κάνει ο παπάς μέσα στο ιερό είναι μυστικό;
Όχι .Γιαυτό έχει πολλούς βοηθούς .
Παράθεση:
Γιατί τα λόγια που λέει όταν ετοιμάζει το "σώμα και αίμα" του Χριστού δεν τα φωνάζει όπως τα Ευαγγέλια;
Φίλη μου η όλη ακολουθία της Θείας λειτουργίας είναι τυπωμένη και μπορεί άνετα να την παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί . Το λειτουργικό - τελεστικό δεν μπορεί να έχει μια έκφραση . Έτσι βλέπομε να έχομε αναγνώσματα , ψαλσίματα και άλλα που διαμορφώνουν την πνευματική ατμόσφαιρα για την ψυχική και πνευματική ανάταση των πιστών .
Στις μεγάλες πόλεις μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά στα χωριά πολλές φορές επειδή τα γνωρίζουν οι πιστοί παρατηρείται το φαινόμενο να τα λένε οι πιστοί ποιό γρήγορα από τον παπά .
Παράθεση:
Γιατί δεν έχουν βάλει μικρόφωνα στην Αγία Τράπεζα;
Νομίζω όπου έχουν βάλει μικρόφωνα πάντα βάζουν και στην Αγία Τράπεζα. Δεν έχετε δίκιο εδώ .
Παράθεση:
Ή μήπως αυτά δεν ενδιαφέρουν τους πιστούς και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;
Και βέβαια τους ενδιαφέρουν αλλά νομίζω ότι αυτοί έχουν λύσει αυτού του είδους προβληματισμούς .
Παράθεση:
Ε, τότε επιτρέψτε μου να σας πω, πως και το ξεμάτιασμα είναι χρήσιμο, αφού τόσος κόσμος το πιστεύει και μάλιστα έχει αποτέλεσμα
Το αν είναι χρήσιμο δεν το νομίζω , όσο για το αποτέλεσμα νομίζω ότι είναι προσωρινό .

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη polykarpos : 29-05-06 στις 22:11
Απάντηση με παράθεση