Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-05-06, 15:32
polykarpos Ο χρήστης polykarpos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

[QUOTE=Μιχάλης]Αγαπητέ Πολύκαρπε, επειδή βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, πουθενά δεν είπα πως ξεματιάζω με το λάδι, απλά παρέθεσα ορισμένες τεχνικές που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου, όπως αυτή με το λάδι και μερικές άλλες.
Αν ενδιαφέρεστε, όταν ξεματιάζω, το κάνω διαβάζοντας την "Ευχή εις Βασκανίαν", την οποία χρησιμοποιεί η Εκκλησία και εκδίδει και σε βιβλιαράκι μαζί με μερικές άλλες ευχές, για όποιον πιστό ενδιαφέρεται να προσεύχεται. Δυστυχώς, από την πολυχρησία, το βιβλιαράκι έχει καταστραφεί και δεν είναι δυνατό να σας παραθέσω εκδόσεις κτλ. Οπότε, παρακαλώ να μη βιάζεστε να μιλάτε για "γητειές" και τα τοιαύτα, δεδομένου ότι, όσο και αν παρόμοιες τεχνικές πολεμήθηκαν από την Εκκλησία, επέζησαν καλώς ή κακώς και ορισμένοι θεωρούν (πάλι καλώς ή κακώς) πως έχουν αποτελέσματα. Να σας υπενθυμίσω τελειώνοντας, πως αν ανατρέξετε στην Παλαιά Διαθήκη, θα βρείτε παρόμοιες "μαγικές" τελετουργίες να επιτελούνται από Πατριάρχες (βλέπε τελετουργική θυσία των σφαγμένων και τεμαχισμό τους από τον Αβραάμ, τελετουργική κατεδάφιση των τειχών της Ιεριχούς από τους Εβραίους υπό τον Μωϋσή κτλ)[/QUOTE
Φίλε μου
κατ ' αρχή συγνώμη γιατί , άσχετα αν προσωπικά πίστεψα ότι όντως το ξεμάτιασμά σου το κάνεις με νερό και λάδι , δεν πρόσεξα ότι δεν αναφέρεις πουθενά πως ξεματιάζεις , με ποιο τρόπο . Όμως θα παρατηρήσατε ότι λέγω << Αν χρησιμοποιείς το λάδι μέσα σε νερό >> .Δεν το λέγω για να δικαιολογηθώ αλλά έχω κρατήσει και κάποια επιφύλαξη .
Με ευχαρίστηση διάβασα ότι έχετε προς χρήση σας τις ευχές της Εκκλησίας . Η ανάγνωσή τους και από λαϊκούς είναι επιτρεπτό και σωστό .Έτσι η αναφορά μου σε γητειές δεν αφορούν πλέον εσάς . Το αν υπάρχουν << παρόμοιες τεχνικές >> και έχουν κάποια << αποτελέσματα >> μήπως αυτές τις τεχνικές πρέπει να εξετάσομε ;
Για τις περιπτώσεις που αναφέρεσαι θα τις μελετήσω και θα απαντήσω .
Για οποιαδήποτε παρεξήγηση ζητώ συγνώμη .
Απάντηση με παράθεση