Πρώτα απ'όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Βελλερεφόντη για τις πηγές που μας έδωσε που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε και να αποστηθίσουμε αν γίνεται για να μη πέφτουμε σε πλάνες.
Οι πηγές του Πολύκαρπου, πέρα του ότι δεν είναι στα Αρχαία Ελληνικά [οπότε απορρίπτω την μετάφραση αν δεν δω το αρχαίο κείμενο, την πηγή και ό,τι προυπάρχει έπεται], είναι αποσπασματικές και ακραίες [και πραγματικά δεν βρίσκω τον λόγο που τις παρέθεσες στο φόρουμ με τη δικαιολογία ότι υπάρχουν και αντίθετες μαρτυρίες,.. δηλαδή θα μπορούσες κάλλιστα να μας δώσεις την ιστοσελίδα και όποιος επιθυμεί να τα δει].. Προσωπικά, δεν έχω τίποτα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αρκεί να μην κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό, αρκεί να σέβεται και να υπηρετεί την αλήθεια και να μην αμαυρώνει και συκοφαντεί την ιστορία μας, εκεί έχω πρόβλημα...
Παράθεση:
πιστεύεις ότι η ζωή των προγόνων μας ήταν άριστη ;
|
Τώρα πιάνεις τα άκρα.. και βέβαια σε μια κοινωνία υπάρχουν κίναιδοι, παιδεραστές, πόρνες κ.λπ. όπως και σήμερα έτσι και τότε θα υπήρχαν.. είναι λογικό, ανθρώπινο και φυσιολογικό.. Το θέμα είναι τί νόμοι υπήρχαν, ποιές πρακτικές ακολουθούσαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις και πως τιμωρούνταν όσοι παρέκκλιναν της αρετής. Ένας από τους νόμους απαγόρευε σε κίναιδους και παιδεραστές την δημόσια εμφάνιση και αγόρευση στην αγορά.. δηλαδή τους απαγόρευαν να έχουν δημόσιο βήμα!! Τί συμβαίνει σήμερα;; το ακριβώς αντίθετο, τα ΜΜΕ έχουν κατακλυστεί από αυτούς.. δηλαδή, αν μετά από 2500 κάνουν ανασκαφές και δούνε την χριστιανική κοινωνία μας, θα φανταστούν ότι οι περισσότεροι χριστιανοί ήταν ..διπλής κατεύθυνσης.. Είναι σωστό αυτό, θα μου πείς;; Όχι! αλλά σήμερα τους προβάλλουμε ενώ τότε επικρατούσε η αρετή, η τέχνη, ο ηρωισμός.. άρα κάνοντας αυτή την απλη σύγκριση καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η εποχή μας είναι πολύ χειρότερη και σε αυτήν την άποψη..
Σύμφωνα με τον Γεωργιάδη [που έγραψε ένα πολύ καλό βιβλίο για την ομοφυλοφιλία στην αρχ. Ελλάδα] υπάρχουν μόνο 2-3 αμφορείς σε όλο τον κόσμο με περίεργες παραστάσεις που ίσως παραπέμπουν σε ομοφυλοφιλία.. Αν οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος ασχοληθούν με την εποχή μας θα βρουνε στοίβες πορνοπεριοδικών, βίντεοκασσετών και χώρων σαρκικής αναψυχής και θα μείνουν εμβρόντητοι με την λαγνεία μας.. Τί σημαίνει αυτό;;
Οι νόμοι στην αρχ. Ελλάδα ήταν σαφέστατοι: απαγόρευση δημοσίου βήματος, εξοστρακισμός ακόμα και θανατική ποινή.
Επίσης, πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι οι λέξεις είχαν διαφορετικό νόημα από αυτό που τους δίνουμε σήμερα, όπως η παρεξηγημένη έρως-ερώμενος, σας αφήνω να τις βρείτε..
Παράθεση:
Αυτά τα γεγονότα πιστεύεις ότι όταν τα αρνούμεθα - αν πραγματικά υπήρχαν - βοηθούμε τους προγόνους μας ;
|
Γιατί νομίζεις ότι μας έχουν ανάγκη;; Κούνια που μας κούναγε.. Οι άνθρωποι είχαν φτάσει σε τέτοια σημεία αρετής, πολιτικής σκέψης, φιλοσοφίας και ανδρείας που - ευτυχώς - δεν μας έχουν καμία ανάγκη.. Εμείς τους έχουμε, κι αν βγάλουμε τις παρωπίδες ίσως μπορέσουμε να δούμε κάποιες ακτίνες φωτός..