Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-06-06, 20:37
polykarpos Ο χρήστης polykarpos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από foni

Θα κρατήσω μόνο αυτή την παράγραφο (και΄το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες).
Παρακαλώ να αναφέρετε ΕΠΙ ΛΕΞΙ τα κείμενα και τα αποσπάσματα (και από ποιό έργο προέρχονται) που αναφέρετε, πως καθιστούν τον μεγάλο ποιητή Αισχύλο "κίναιδο"!!!, και αν δεν τα έχετε διαβάσει ο ίδιος καλά θα κάνετε να ανακαλέσετε όλα τα παραπάνω.
Επίσης όταν (και αν) διαβάζετε ένα κείμενο, να εξετάζετε πάντα από ποιόν έχει γραφτεί, γιατί, και πάτω από ποιές συνθήκες, (π.χ.υπάρχει λόγος που ο Ασχίνης κατηγορεί τον Τίμαρχο για ομοφυλοφιλία και επιπροσθέτως ο Τίμαρχος εντέλει κατάδικάζεται χάνοντας το δικαίωμα του δημοσίου βήματος, γιατί στην αρχαία Ελλάδα (την εποχή των κιναίδων ) υπήρχαν νόμοι κατά της ομοφυλοφιλίας, εν αντιθέσει με σήμερα που μπορούν να παντρεύονται με την ευλογία της εκκλησίας)
Φίλη foni
επειδή σου υποσχέθηκα ότι θα βρώ τα πρωτότυπα κείμενα αρχίζω από του Πλουτάρχου . Όπως εξήγησα δεν είναι δικές μου απόψεις , αλλά θέλω και τις δικές σας μεταφράσεις .

Ερωτικός 5.
Έτι δε πλείονα λέγειν προθυμουμένου του Πρωτογένους , αντικρούσας ο Δαφναίος << ευ γε νη Δί >> έφη << του Σόλωνος έμνήσθης και χρηστέον αύτώ γνώμονι του ερωτικού άνδρός , << εσθ’ ήβης ερατοίσιν επ’ άνθεσι παιδοφιλήση μηρών < ιμείρων > και γλυκερού στόματος >> , πρόσλαβε δε τω Σόλωνι και τον Αισχύλον λέγοντα << σέβας δε μηρών ου κατηδέσω . ω δυσχάριστε των πυκνων φιλημάτων >> .έτεροι μεν γαρ καταγελώσιν αυτών , ει καθάπερ θύτας και μάντεις είς τα μηρία και την οσφύν αποβλέπειν τους εραστάς κελεύουσιν • εγώ δε παμμέγεθες τουτο ποιούμαι σημείον υπέρ των γυναικών• εί γάρ παρά φύσιν «ομιλία προς άρρενας ουκ άναιρεί την ερωτικήν εύνοιαν ουδέ βλάπτει , πολύ μάλλον εικός εστι τόν γυναικός ή ανδρών έρωτα τη φύσει χρώμενον εις φιλίαν διά χάριτος εξικνείσθαι .

Επίσης αφιερώνω αυτές τις ιστοσελίδες για όσους με << αποκάλυψαν >>
http://www.polytexneio.gr/forum/view...7fb2a11ac04989
http://forums.totalwar.org/vb/showpo...8&postcount=43
Θα συνεχίσω και με τις υπόλοιπες που ζήτησες .
Απάντηση με παράθεση