Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-07-06, 18:35
Το avatar του χρήστη excellent
excellent Ο χρήστης excellent δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ρόδος
Προεπιλογή

Μου δώσατε πρόσφορο έδαφος για να πω τη γνώμη μου.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από agaliarep
Και αφού excellent αποδέχεσαι την δύναμη του εγκεφάλου ως γνωστόν είναι μεγάλη η δύναμη του εγκεφάλου (που δεν νομίζω ότι είναι γνωστό και ότι υπάρχει αυτή η γνώση για την δύναμη του) γιατί να είναι αυθυποβολή και όχι πρόβλεψη αν έχει τόσες ικανότητες και δύναμη;
Agaliarep, νομίζω ότι η απάντησή σου είναι άτοπη, δεν καταλήγει πουθενά. Αυτό που είπα το είπα με τη λογική ότι αφού τα μελλούμενα δεν έχουν συμβεί, άρα δεν μπορούν να προβλευθούν, οπότε όση δύναμη και να έχει ο εγκέφαλος δεν μπορεί να προβλέψει τίποτε, εκτός να δεχθούμε την κυκλικότητα των φαινομένων όπως κάποιες ανατολικές θρησκείες. Όμως εγώ ακολουθώντας την επιστήμη λέω ότι ο χρόνος δεν είναι κυκλικός, αλλά προχωρά σε ευθεία. Αν όμως πιστεύουμε ότι κάτι θα μας συμβεί, τότε γίνεται η αυθυποβολή και μας συμβαίνει το δυστυχές ή ευτυχές γεγονός και νομίζουμε ότι το προβλέψαμε.
---
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Mordiel
Αυτό νομίζω πως μπορεί να έχει δύο ερμηνείες ταυτόχρονα. Κάποιες μέθοδοι πιθανόν να έχουν όντως μια μυστηριώδη ιδιότητα να φέρνουν αποτέλεσμα, και εδώ μπαίνουμε στο πεδίο του Μυστικισμού και της Αλχημείας, και από την άλλη είναι και ο παράγοντας του νου που σαφώς και παίζει τον καθοριστικό ρόλο στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς το αποτέλεσμα να οφείλεται καθόλου στην μέθοδο με την οποία οι περισσότεροι ξεγελιούνται.
Σύμφωνα με τα παραπάνω που λεω περί του χρόνου, θεωρώ ότι όλες οι μέθοδοι είναι λανθασμένες και απλώς δημιουργήθηκαν για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
---
Γενικά πιστεύω ότι όσοι ακόμη ασχολούνται με φλυτζανάκια κ.α. είναι αδαείς. Αλλά και να γινόταν να δούμε/προβλέψουμε το μέλλον μας, εγώ το θεωρώ κακό. Αν ήξερα εγώ ότι κάτι θα μου συμβεί αύριο θα προσπαθούσα να το αποτρέψω. Ποιό το ώφελος; Είτε αύριο είτε μεθαύριο, θα μου συμβεί.
---
Και ας το δούμε και χριστιανικά: μόνο ο Θεός μπορεί να ξέρει το μέλλον μας. Λέει ο χριστιανισμός ότι όσοι βλέπουν το μέλλον είναι άνθρωποι του διαβόλου. Συμμερίζομαι αυτήν την άποψη. Πιστεύω ότι αυτοί που βλέπουν το μέλλον (φλ. κ.α.) πήραν το χρίσμα από τον σατανά.
---
Αυτές είναι οι απόψεις μου.

Φιλικά,
Νίκος.
Στρατιωτικὸς νόμος. Ἡ χώρα κηρύσσεται εἰς κατάστασιν πολιορκίας. Αναστέλλεται ἡ λειτουργία τοῦ Συντάγματος ἐπὶ 6 μήνας. Ἡ κυκλοφορία πεζῶν καὶ ὀχημάτων ἀπαγορεύεται μετὰ τὴν δύσιν τοῦ ἡλίου εἰς τὰς πόλεις καὶ εἰς τὴν ὕπαιθρον. Οἱ παραβάται θὰ πυροβολούνται ἄνευ προειδοποιήσεως. Ζήτω τὸ Ἔθνος.
Απάντηση με παράθεση