Θέμα: Strange
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-10-06, 04:10
Το avatar του χρήστη melian
melian Ο χρήστης melian δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος της ομάδας Gateway

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Unhappy

Διαβασα πριν απο λιγες μερες το αρθρο για το Βισοκο κ ομολογω οτι δε μου αρεσε ο τροπος προσεγγισης της κ. Κοσσανοβιτς. Ειμαι τακτικη αναγνωστρια του περιοδικου εδω και 3 χρονια περιπου και παντα ενθουσιαζομουν με τις ιδεες των αρθρων τους. Οσον αφορα το παρον αρθρο δε μου αρεσε το οτι πηρε εμφανως θεση υπερ του Osmanagic. Αν ειχε αναφερει οτι ταξιδεψε η ιδια στο Βισοκο και παρακολουθησε απο κοντα την ολη υποθεση ισως να δεχομουν το γεγονος οτι παρουσιαζει τον κυριο αυτο ως λαμπρο επιστημονα. Ειναι καιρος να απαλλαγουμε απο αντιληψεις του τυπου: "οι τρανοι επιστημονες δεν αναγνωριζονται ποτε απο το κατεστημενο." Δεχομαι οτι αυτο συμβαινει κ δυστυχως πολλες φορες αλλα δεν εθελοτυφλω στο οτι πολλες φορες υπαρχουν και οι 'τσαρλατανοι'. Το μονο σιγουρο, απο οσα καταλαβα, ειναι οτι ακομα δεν εχει αποδειχτει αν ολα οσα ισχυριζεται ο Osmanagic ειναι αληθεια. Γι'αυτο λοιπον το λογο ισως ειναι καλυτερα να μην βιαζομαστε τοσο να του αποδωσουμε τιμες, με το φοβο οτι τα πραγματικα δεδομενα μπορει να μας εκθεσουν.
Ενα ακομα θεμα που θα ηθελα να θιξω ειναι αυτη η εμμονη που εχει πιασει εδω και ενα χρονο το περιοδικο με το ετος 2012. Δεν καταλαβαινω ποιος ειναι ο λογος να δημιουργουμε τετοια καταστροφολογικα σεναρια καθε τρεις και λιγο; Καθε φορα που δε μας βγαινει μια ημερομηνια (βλ. 1984, 2000, 2001, 2006) πρεπει να εφευρισκουμε παντα την επομενη πιθανη;
Ολα αυτα τα αναφερω με φιλικη διαθεση προς το Strange, ενα περιοδικο που παρακολουθω αρκετα χρονια τωρα.

"Μη διδάσκεις τίποτα, αφού έχεις ακόμα να μάθεις τα πάντα." - Fernando Pessoa

-------------------------------------

WordsToCount

FantasyGate
Απάντηση με παράθεση