Καλά όλα αυτά που λες niva, όμως έχω κάποιες ενστάσεις. Κατά πρώτον το γεγονός πως το είδος αυτό δεν έχει φωτογραφηθεί ακόμη, δεν συνιστά απόδειξη της μη ύπαρξης του. Όπως ίσως γνωρίζεις και ο κοιλάκανθος μέχρι να πιαστεί ζωντανός ή τα τεράστια καλαμάρια ανήκαν στην σφαίρα του μύθου. Κανείς δεν είχε καταφέρει να τα φωτογραφήσει κάποτε, έστω κατά τύχη, παρόλο που χιλιάδες δύτες αλλά και βαθυσκάφη και υποβρύχια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς τριγυρίζουν καθημερινά και μάλιστα φορτωμενοι με κάμερες.
Πολλές φορές αυτό που ψάχνεις έχει αναπτύξει μηχανισμούς επιβίωσης που το κάνουν να αποφεύγει την ανθρώπινη επαφή. Και αν μιλάμε για ένα είδος που έχει πολύ λίγους εκπροσώπους; Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να μπεί στο βασίλειο του και να το αποθανατίσει; Υπάρχουνη εκατοντάδες μαρτυρίες για αυτό και μάλιστα όλες έχουν την ίδια περιγραφή, χωρίς απόκλιση, ώστε να θεωρήσει κάποιος πως παρερμήνευσαν αυτό που είδαν. Και έπειτα, είναι και το γεγονός πως οι κατσίκες όντως βρίσκονται με αυτά τα σημάδια στον λαιμό τους και τους λείεπει το αίμα. Ο δράκος του Κόμοντο ήταν μια φήμη στα νησιά της Πολυνησίας για τους πρώτους εξερευνητές, μέχρι που ανακαλύφθηκε.
Ακόμη πιό πρόσφατα, απίστευτα ευρήματα συγκλόνισαν τον κόσμο της Ανθρωπολογίας. Μιλάω για τα περίφημα Χόμπιτ, που παρόλο που οι ντόπιοι ιθαγενείς τα γνώριζαν και μίλαγαν για αυτά, κανείς δεν θα τους πίστευε αν δεν έβρισκαν τα οστά τους. Μα τι λέω, εδώ ανακαλύφθηκε ολόκληρο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ είδος άγνωστο σε εμάς, και μάλιστα προερχόταν από τα παραμύθια, δεν θα υπάρχει άγνωστο είδος ζώου;
Βρίσκω τις απόψεις σου όχι τόσο ρεαλιστικές niva όσο μηδενιστικές. Και αυτό έχει διαφορά, δεν νομίζεις;
|