Την ταινια δεν θυμαμαι αν την εχω δει.
Πραγματικα (και ισως λιγο ηθελημενα αυτο) ξεχναω ονοματα και ''λεπτομερειες'' συγκρατω αυτα που κατ εμε μου εκαναν κλικ, την κατ εμε ουσια δηλαδη.
Θα την παρω να την δω ομως στα σιγουρα να την βαθμολογησουμε κιολας.
Σαν ταινια, και οχι σαν ''τι θελει να πει ο ποιητης'', μιας και τα 21 γραμμαρια επιμενω οτι ειναι (σαν ταινια) σκετη μουφα.
Παράθεση:
Πώς θα σας φαινόταν αν κάποιος σας έδειχνε την πορεία ζωή σας κάπως διαφορετικά; Πώς θα νιώθατε όταν συνειδητοποιούσατε πως κάθε πρόσωπο που συναντήσατε ποτέ τελικά δεν ήταν τυχαίο; Και δεν ήταν διότι όπως κι αν έρχονταν τα πράγματα, τελικά θα τον συναντούσατε...
|
Την πορεια της ζωης μας καπως διαφορετικα.!
Δεν ξερω πως εννοεις αυτο το διαφορετικα, αλλα εγω το εκλαμβανω ως ''με τα ματια καποιου αλλου''.
Μου εχει τυχει κατι τετοιο (οχι ασφαλως για την ζωη μου, αλλα για περιστατικα αυτης) και εχω μεινει εκπληκτος.μαλακας τελειως.
ευτυχως, υπηρχε δυνατος συνδεκτικος κρικος, και βγηκε (θελω να πιστευω)(και ξερω) σε καλο.
εγω ξερω τι κανω, για πιο λογο το κανω, τι θελω να πετυχω με αυτο που κανω, με τον συγκεκριμενο τροπο που το κανω/λεω κτλ κτλ.
ΕΓΩ.
η ζωη μου δεν αποτελειται μονο απο το δικο μου εγω ομως, αλλα και απο πλειστα αλλα.
Αυτα τα αλλα(εγω) πως αντιλαμβανουν τι δικες μου πραξεις;
Μα, οπως εγω (οταν τις κανω) με την δικη τους οπτικη.
Που διαφερει απο την δικη μου.
και οταν ειδα (μου την ειπαν, αρχι*** ειδα) αυτην την αλλη οπτικη των δικων μου πραξεων/λογων ε, εκει ειναι που εμεινα.
Παράθεση:
Πώς θα νιώθατε όταν συνειδητοποιούσατε πως κάθε πρόσωπο που συναντήσατε ποτέ τελικά δεν ήταν τυχαίο;
|
Αυτο κυκλοφορει (ευρως ή οχι δεν ξερω, αν ισχυει ή οχι παλι δεν ξερω).
και λεει πως ολα βαινουν συμφωνα σχεδιου.
ΟΧΙ θεϊκου σχεδιου, αλλα..... προσωπικου.
Ή και θεϊκου αν θελετε με την επισημανση πως οι θεοι ειναι πολλοι και ειναι... εμεις οι ιδιοι.
Αυτο που ειμαστε ειναι στην ουσια μια ταινια.
Η ταινια της ζωης.
Με τον σκηνοθετη της, τον παραγωγο της, τους ηθοποιους της.
Οι οποιοι ηθοποιοι, οπως και στις ταινιες χωριζονται, απο πρωταγωνιστες ως απλους συμμετεχοντες.
και με προϋπολογισμο... θεϊκο!
και πρωταγωνιστες ειμαστε εμεις οι ιδιοι.
Πως υπαρχουν (λιγες ειναι η αληθεια, και δεν θυμαμαι ποιες ειναι η αλλη αληθεια) μερικες ταινιες που περιγραφουν ταυτοχρονα, περισσοτερες απο μια ιστοριες;
ετσι ειναι και αυτη η ταινια της ζωης.
Μια ταινια, που εμεις ως πρωταγωνιστες βλεπουμε το κομματι της που πρωταγωνιστουμε, το οποιο κομματι ομως για τον ''θεατη'' ειναι απλως ενα απο τα πααααρα πολλα που εμφανιζονται σε αυτην.(ειμαστε πολλοι ζωη να εχουμε)
Εκτος απο πρωταγωνιστες ειμαστε επισης και σκηνοθετες.
Λογικα θα υπαρχει και χορηγος(χρηματοδοτης), ποιος δεν ξερω, αλλα θα υπαρχει.
καπου, καπως, καποτε, σε ενα κοσμο περα απο εδω, εμεις οι ιδιοι, συνεχιζουμε να υπαρχουμε.
Εν λογο και εν συνειδηση.(και εν απο ενωσεις του ανθρακα αποτελουμενο σωμα δεν νομιζω)
Και εχουμε κατσει και εχουμε φτιαξει αυτην την ταινια της ζωης μας.
Εγω θα εχω αυτον το ρολο θα πρεπει να πω αυτες τις ''ατακες'' σε αυτα τα προσωπα κτλ κτλ.
Θα εχω αυτην την ζωη, θα μενω εκει, θα εχω αυτον τον χαρακτηρα.
ΕΓΩ, ο ενας.
Μια ταινια ειναι ομως ομαδικη δουλεια.
και σε αυτην υπαρχουν και οι αλλοι της ιδιας ομαδας που ανηκουμε και εμεις και που παιζουν στην ιδια ταινια με εμας.
και εχουν τον δικο τους ρολο.
Με τις δικες τους ατακες και ζωες.
Αυτοτελης ο ρολος μεν, αλλα η ταινια ειναι συραμμενη απο αυτες τις αυτοτελιες.
Και για να θεωρηθει επιτυχημενη, πρεπει αυτοι οι επιμερους ρολοι να ειναι συνδεδεμενοι μεταξυ τους μεσα απο την ατομικη τους τελειοτητα.
Τι αξια εχει να εχω να πω δυο ''ατακες'' σε καποιον αλλον σε εναν συγκεκριμενο χωρο, σε μια συγκεκριμενη στιγμη, να τις εχω μαθει (τις ατακες) απεξω (ε, δεν νομιζω να υπαρχει ταινια οπου ο ηθοποιος κραταει το... σεναριο) αλλα αυτος ο καποιος... να μην εμφανιστει εκει που πρεπει.
Αυτο ειναι ακραιο βεβαια, μπορει το σεναριο μου να λεει να τις πω σε καποιον που φοραει μεταξωτο σωβρακο.
Αν αυτος ο καποιος ''τυχει'' (σε μια ταινια δεν τυχαινουν πραγματα) τελευταια στιγμη και ερθει την συγκεκριμενη στιγμη στον συγκεκριμενο χωρο που ''πρεπει'' απο το σεναριο, χωρις ομως να φοραει μεταξωτο σωβρακο, ε, εγω δεν θα μπορω να πω τις ατακες μου, και θα περιμενω μεχρι να παρουσιαστει ο καταλληλος ή να μεχρι να καταλαβω οτι τελικα αυτος ειναι στον οποιο πρεπει να τις πω.(το γιατι δεν θα φοραει μεταξωτο σωβρακο υποκειται στην ταινια, και στην συμμετοχη και της.... γκομεναρας(ή οχι και τοσο) της ταινιας).
Στο τελος της ταινιας (ζωης) κανουμε και το ταμειο, εχουμε και τα οσκαρ και κανουμε και τις βραβευσεις.
Μπορει μια ταινια να πιασει πατο στο ταμειο, αλλα καποιος συγκεκριμενος ηθοποιος αυτης της ταινιας να παρει το οσκαρ.
Μιας και θα εχει παιξει στην εντελεια τον ρολο του.
μπορει ενας ρολος να μας ειναι ιδιαιτερα ειδεχθης και αποτροπαιος, και αυτος να παρει το οσκαρ.
Μιας και αυτος ηταν ο ρολος του, και τον επαιξε πιο τελεια απο ολους.
Σημειωνεται οτι η επιτροπη αξιολογησης ειναι αμεπτη και αδιαφθορη, και χωρις ιδιοτελια.