03-12-06, 17:31
|
 |
Banned
|
|
Περιοχή: Αργολίδα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από excellent
Υπάρχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο σκέψης. Και ε΄δω φαίνεται κιόλας η διαφορά επιπέδου ευφυίας από τον έναν διάλογο με τον άλλο.
|
Και ότι νόμιζα πως τα είχα δει και τα είχα διαβάσει όλα, ήρθε το παραπάνω κείμενο να μου αποδείξει πως όντως το σύμπαν κρύβει πολλά μυστήρια. Έζησα για να διαβάσω πως το επίπεδο ευφυιας μου είναι κατώτερο, για ποιό λόγο; επειδή τόλμησα να θίξω το εάν η Σελήνη κρύβει μυστήρια ή όχι. Επειδή θέλησα να ρωτήσω κάποιους που πιθανόν να έχουν ασχοληθεί περισσότερο από εμένα, ώστε να με βοηθήσουν να σχηματίσω μια κατά το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη άποψη! Επειδή τόλμησα να πω ότι τα επιχειρήματά τους δεν με κάλυψαν. Η αλαζονεία της επιστήμης τελικά, της οποίας ένας λειτουργός είμαι κι εγώ άρα δεν είμαι άμοιρος ευθυνών, δεν έχει όρια. Επειδή δεν δέχτηκα ως επιχείρημα το "εμένα αυτό δεν μου λέει τίποτα". Σε σένα μπορεί να μη λέει, σε κάποιους άλλους μπορεί να λέει πολλά, άρα ο Αινστάιν είχε δίκιο, η Σχετικότητα....
Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με το χώρο, δεν θέλησα να προβάλω ούτε τα πτυχία ούτε τις γνώσεις μου ούτε το επίπεδό μου με κανέναν άλλο τρόπο, παρά με το διάλογο και την όλη συμπεριφορά και στάση μου. Προσπάθησα (με αρκετή επιτυχία μπορώ να πω) να κρατήσω ίσες αποστάσεις από τους αιθεροβάμονες που βλέπουν εξωγήινους και συνομωσίες παντού, όσο και με τους αρνητιστές (προσοχή, όχι σκεπτικιστές, μιας και στη σωστή έννοιά του ο όρος με βρίσκει απολύτως σύμφωνο). Προσπάθησα επίσης (και οι 1000 τόσες δημοσιεύσεις μου το αποδεικνύουν) να περιορίσω εντελώς την παράθεση λινκς και πηγών, ακριβώς επειδή στο διαδίκτυο θα βρει κανείς 1000 έρευνες υπέρ του ενός και 1000 κατά του άλλου και επειδή ήθελα να γίνεται διάλογος και όχι επίδειξη γνώσεων. Δεν δέχτηκα την αυθεντία κανενός, ούτε καν του ίδιου μου του εαυτού πάνω στο αντικείμενό του, αλλά πάντοτε κατέθετα την άποψή μου και την άποψη της επιστήμης, αφήνοντας ένα ελάχιστο παράθυρο ανοιχτό, μήπως και έρθω στη θέση των επικριτών του Γαλιλαίου.
Για όλα τα παραπάνω και για πολλά άλλα ακόμα που δνε θα αναφέρω μιας και ήδη έχω καταχραστεί το χώρο του θέματος που εντελώς λανθασμένα ξεκίνησα, θεωρώ το κείμενό σου χρήστη Έξελεντ προσβλητικό και άδικο για το πρόσωπο και την υπόστασή μου σε αυτό το χώρο και ειλικρινά λυπάμαι και στενοχωριέμαι για το περιεχόμενό του. Θεωρώ πως όλες πια οι απορίες μου για τη Σελήνη είναι λυμένες και δεν θα συμμετάσχω ξανά σε αυτή τουλάχιστον τη συζήτηση, με σκοπό να διαφυλάξω το επίπεδο ευφυίας ορισμένων από το δικό μου προφανώς χαμηλό. Και ιδιαιτέρως λυπάμαι που φαίνεται πως τίθεται υπό αμφισβήτηση το iq μου, τη στιγμή που ποτέ δεν έκανα επίδειξη με κανέναν τρόπο.
|