Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-12-06, 14:04
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, ειλικρινά βρίσκω ενδιαφέρουσα την υπόθεση του sceptic σχετικά με το τι εννοούσαν οι Αρκάδες και οι Αργείοι, καθώς τη θεωρώ πιθανή εξήγηση και θα μπορούσαμε υπό άλλες συνθήκες να συζητούσαμε πάνω σε αυτή.

Ξεκίνησα το θέμα αυτό έχοντας διαβάσει αρκετά για τη Σελήνη (προς Θεού, δεν είμαι καθόλου ειδικός σε αυτά τα θέματα αλλά έχω δίψα για μάθηση!) και ήθελα να συζητούσαμε πολλά και διάφορα. Δεν έχω πλέον καμία όρεξη να μάθω το παραμικρό, ούτε επιστημονικότητες ούτε παραμύθια της Χαλιμάς, δεν με ενδιαφέρει πλέον το θέμα και όπως είπα και παραπάνω, δεν θα ασχοληθώ ξανά, όχι πριν πάρω το phd μου στην αστρονομία τουλάχιστον, μιας και προφανώς όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε.
Θυμήθηκα πως, όταν ο Μπετόβεν έγραψε τα τελευταία του κουαρτέτα εγχόρδων, οι εκτελεστές παραπονούνταν πως ήταν εξαιρετικά δυσνόητα και κάποιος μάλιστα είπε πως δεν αποτελούσαν καν μουσική. Τότε ο Μπετόβεν μάζεψε τις παρτιτούρες και έφυγε έξαλλος από την αίθουσα λέγοντας "είναι μουσική αλλά όχι για σας, για τις επόμενες γενιές". Σήμερα τα τελευταία του κουαρτέτα θεωρούνται από τα μεγαλύτερα έργα του πολιτισμού.
Ο Γιούνγκ κάθισε και μελέτησε τις παραδόσεις και τις μυθολογίες, τις προλήψεις και τα έθιμα του "λαουντζίκου" τη στιγμή που άλλοι απαξιούσαν να ασχοληθούν με τους αμόρφωτους, αλλά βρήκε τις αλήθειες πίσω από τους συμβολισμούς και διατύπωσε τη θεωρία για τα Αρχέτυπα, που τον έκανε έναν από τους μεγαλύτερους επιστήμονες όλων των εποχών.
Όταν εφευρέθηκε το τηλέφωνο, διάφοροι "ειδικοί" το είχαν χλευάσει, λέγοντας με στόμφο πως αποκλείεται εκείνη η συσκευή να γίνει διάσημη και χρήσιμη. Πόσα τηλέφωνα έχει τώρα ο καθένας μας;
Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι τα μυαλά, όπως και τα αλεξίπτωτα, λειτουργούν καλύτερα ανοιχτά και αυτό είναι μια κλεμμένη από μένα αλλά σωστή ατάκα. Με αυτή και με τα ανωτέρω παραδείγματα δεν θέλω να υποστηρίξω πως η Σελήνη για αυτούς τους λόγους είναι τεχνητή ή ότι όντως είναι μυστηριώδης, αλλά θέλω να πω πως όσο οι επιστήμονες (κάποιοι, όχι όλοι) απαξιούν να κάνουν μια ολοκληρωμένη έρευνα και θεωρούν πως έχουν πει την τελευταία τους λέξη, τότε θα υπάρχουν αλήθειες που θα παραμένουν κρυμμένες. Γιατί, ακόμα και την εποχή του Γαλιλαίου φαντάζομαι θα υπήρχαν επιστήμονες που θα έδιναν σωρεία επιχειρημάτων ότι η Γη είναι ακίνητη. Έλα που όμως γυρίζει η ρημάδα...
Σας ευχαριστώ όλους για τις τοποθετήσεις σας.
Απάντηση με παράθεση