Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-03-07, 02:14
Το avatar του χρήστη Pertinax
Pertinax Ο χρήστης Pertinax δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από beetlejuice
Ο λογος στον οποιο αναφεροταν η Προμηθεα , αφορουσε τις εξελιξεις γυρω απο την υποτροφια που επροκειτο να παρει απο το Σ.Α.Ε (Συμβουλιο Αποδημου Ελληνισμου). Δυστυχως οι φοβοι της επαληθευτηκαν. Το ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ ΡΩΜΑΙΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ που ακομη ζει και κινειται υπογειως, εκοψε στη μικρη μαθητρια την υποτροφια που ειχε δρομολογηθει εδω και μηνες προς εγκριση αμεσως μετα την ομιλια της 28ης Ιανουαριου...Τα συμπερασματα δικα σας....
ΑΙΣΧΟΣ.
Ξαναήρθαν στο φως τα μεσαιωνικά κατάλοιπα και οι κατάπτυστες μέθοδοι κάποιων.
Αλλά και αυτό το κορίτσι βρε παιδί μου... Να εκθειάζεις την προσωπικότητα και τις σπουδές του, να το ανεβάζεις στο βήμα και για εκφωνήσει έναν ακόμα πατριωτικό λόγο για τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό και αυτό το άτιμο να σε... διασύρει μέσα στην έδρα σου και επί 20 λεπτά να ακούς σιωπηλός καταπέλτες που συνταράζουν το εθνικό σου φρόνημα! Ε, πάει πολύ!
Αυτό δεν είναι κορίτσι θαύμα, αλλά ο διάβολος μεταμορφωμένος

Πάντως ο μητροπολίτης κράτησε άψογη στάση, πράγμα που τον τιμά σαν άνθρωπο. Οι απαντήσεις που έδωσε είναι μέσα στα πλαίσια της "ελληνοχριστιανικής" εικόνας για το παρελθόν του έθνους, και θα το έβρισκα περίεργο αν δεν έλεγε αυτά που είπε.
Παράθεση:
Ζήτησα τη βοήθειά σας για την παροχή πληροφοριών σχετικά με το έργο και τη στάση απέναντι στον Ελληνισμό των Ιωάννου Χρυσοστόμου, Μεγάλου Βασιλείου κ.λπ., καθΆ ότι μου ζητήθηκε από το Σ.Α.Ε. να εκφωνήσω λόγο για την Ελληνική Παιδεία. Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας.
__________________________________________________ _______________

Επίσης (o μητροπολίτης) ανέφερε κάτι για τον πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε , που κρεμάστηκε; Παρακαλώ, διευκρινίστε. Ίσως ο «Δαυλός» έχει ήδη καλύψει αυτό το θέμα. Αυτό είναι καινούργιο για μένα.
__________________________________________________ _______________

Υ.Γ.: Δεν ανέφερα στο λόγο μου τίποτα για το «Δαυλό».... Ένοιωσα καλύτερα να μην επιτρέψω σε κανέναν ωργισμένο να κακολογήσει τον «Δαυλό» με οποιοδήποτε τρόπο. ... Είμαι πολύ υπερήφανη για το έργο σας. Είστε τουλάχιστον στα μάτια μου διαφωτιστής και μέσα από εσάς και από ανθρώπους σαν κι εσάς ίσως να έλθει και στην Ελλάδα η Αναγέννηση. Αυτό είναι διαφωτισμός, όπως δια του Πλήθωνα Γεμιστού συνέβη στην Ευρώπη τόσους αιώνες πριν.
Η Προμηθέα το λέει μόνη της. Στις επιστήμες είναι φωστήρας, αλλά για την ιστορία του έθνους της σχημάτισε άποψη από τα τεύχη του Δαυλού...
Μόνο που ο Δαυλός και ο κάθε Δαυλός στην προσπάθεια να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια που διαστρεβλώνει η Ελληνοχριστιανική θεώρηση, δημιουργεί τη δική του εξίσου διαστρεβλωμένη αρχαιοκεντρική εκδοχή της ιστορίας. Και έτσι σχηματίζεται ένας φαύλος κύκλος με θύμα την ίδια τη Νεοελληνική ιστορική συνείδηση.
Τελικά μπορεί κάποιος να διαπλάσει ορθή ιστορική συνείδηση και να δει την Ελληνική ιστορία χωρίς ελληνοχριστιανικά ή χριστιανορωμαίικα ή ελληνοκεντρικά ή μαρξιστικά ματογυάλια;
Απάντηση με παράθεση