Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης
Καταρχήν, να σου εκφράσω τη συμπάθειά μου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και που μοιράστηκες μαζί μας. Γνώση αυτών των θεμάτων έχω αποκτήσει κι εγώ, όχι μόνο λόγω "ακαδημαικών" ενδιαφερόντων αλλά και εξαιτίας του ότι πάσχω κι εγώ από κατάθλιψη, όπως έχω αναφέρει και σε άλλα σημεία.
Ας επιστρέψω στο θέμα μας, όμως. Η θεωρία των παιδιών indigo έχει πολλά τρωτά σημεία, τα οποία με κάνουν να είμαι σκεπτικιστής και να αμφιβάλω για την ορθότητά της. Όμως, ζούμε σε έναν παράξενο κόσμο έτσι κι αλλιώς και πρέπει να αφήνουμε περιθώρια στο να ισχύει αυτό που εμείς κρίνουμε ως αδύνατον. Εγώ ζητώ έρευνα όλων αυτών των φαινομένων, αντικειμενικότητα (όσο είναι εφικτή) και αυτοσυγκράτηση στην αποδοχή ή στην απόρριψή τους. Τα στοιχεία που έχουν παραταθεί, με κάνουν να αμφιβάλω, γιατί ξέρετε πολύ καλά πόσες "μούφες" σκάνε μύτη κατά καιρούς, με ανυπόστατη επιστημονικοφάνεια. Θέλω να σε ρωτήσω, Ελίζα και αν φυσικά μπορείς να το μοιραστείς αυτό μαζί μας, σου συμβαίνουν συχνά παραφυσικά φαινόμενα; Αν ναι, από πότε ξεκίνησαν, ποιά η συχνότητά τους και τι εμπειρίες περιλαμβάνυον. Θέλησες ποτέ να επισκεφτείς κάποιον ερευνητή που ασχολείται με όλα αυτά;
Οι ερωτήσεις μου δεν έχουν σκοπό να σε κάνουν να νιώσεις άβολα και δεν έχουν το χαρακτήρα της ανάκρισης. Δέξου τις ως προσπάθεια κατανόησης.
Το θέμα με την ψυχιατρική και τις μεθόδους της, είναι πάρα πολύ μεγάλο και εξαιρετικά "λεπτό" και θα πρότεινα να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Θα περιμένω την τοποθέτησή σου...
|
Μιχαλη, δεν ξερω τι νιωθεις εσυ για την καταθλιψη σου και πως την αντιμετωπιζεις αλλα σε οτι με αφορα, εχω κανει αρκετη ψυχοθεραπεια και γενικοτερα ασχοληθει με την αυτογνωσια και μπορω να σου πω οτι ποτε δεν ενιωσα "αρρωστη". Απλα ειμαι παρα πολυ ευαισθητη, σουπεριδεαλιστρια, με υπαρξιακες ανυσυχιες και τεινω να αναλυω τα παντα μεχρι τελικης πτωσεως. Δυστυχως ο κοσμος που ζουμε δεν προσφερεται για ατομα σαν και μενα. Αρα ειναι φυσιολογικο να καταθλιβομαι συχνα.
Σε οτι αφορα τις εμπειριες μου, θα χρειαζομουν ωρες ολοκληρες για να περιγραψω ολο το φασμα τους. Εν συντομια, θα πω οτι περιλαμβανουν ιδιαιτερα αυξημενη διασθηση. Αυτο περιλαμβανει την ικανοτητα να γνωριζω εκ των προτερων συχνα τι θα συμβει στο εγγυς(κυριως) μελλον, ειτε στην δικη μου ζωη ειτε στη ζωη αλλων η και στο ευρυτερο κοινωνικο συνολο. Μερικες φορες λαμβανω μυνηματα σε ονειρα, αλλες φορες απλα διασθητικα.
Μια αλλη εμπειρια η οποια συχνα στο παρελθον μου ειχε κανει τη ζωη δυσκολη ηταν η ικανοτητα να συμπασχω με ατομα που βρισκονταν στον ιδιο χωρο με μενα. Μ' αλλα λογια βιωνα τα συναισθηματα αλλων και οποιος εχει παρομοιες εμπειριες ξερει ποσο εξαντλητικο ειναι κατι τετοιο. Ευτυχως, στην πορεια με τη βοηθεια διαφορων μεθοδων καταφερα να το ελεγξω και τωρα πια δε μου προκαλει προβλημα.
Επισης εχω βιωσει εντονες εμπειριες τηλεπαθειας και συγχρονισμου για πολλα χρονια(δεν ελεγχω εγω ποτε/με ποιον συμβαινει). Οταν λεω συγχρονισμου εννοω τον ορο synchronicity που ομως μπορει να περιγραφει και ως συντονισμος. Μ' αλλα λογια, σκεφτομαι κατι η καποιον και την επομενη στιγμη διαβαζω/ακουω/βλεπω αυτο το κατι/καποιον στο περιγυρω μου. Αυτο συμβαινει σε αρκετους ανθρωπους απο οτι ξερω, απλα στην δικη μου περιπτωση η συχνοτητα ηταν/ειναι πολυ μεγαλη. Οσο για την τηλεπαθεια, νομιζω δε χρειαζεται επεξηγηση.
Αλλες εμπειριες περιλαμβανουν οραματα απο αλλες εποχες της Ιστοριας. Διαισθητικα γνωριζω οτι αναφερονται σε προηγουμενες ενσαρκωσεις μου. Τωρα βεβαια δεν μπορω να το αποδειξω αλλα να πω την αληθεια δεν νιωθω και την αναγκη να κανω κατι τετοιο.
Οσο για αυτο που ανεφερες περι σωτηρες...πραγματικα δεν βλεπω τον εαυτο μου ετσι αν και ολοι οι πνευματικοι δασκαλοι που εχω συναντησει επιμενουν οτι ως ανθρωποι(ολοι μας ανεξαιρετως) θα πρεπει να αποβλεπουμε στην σωτηρια των συνανθρωπων μας...ΟΚ, λεω εγω, αλλα εμενα γιατι δεν με εσωσε κανεις και χρειαστηκε/χρειαζεται να το δουλεψω μονη μου?[συγγνωμη αν ακουγομαι κυνικη αλλα πραγματικα εχω απογοητευθει απο μερικα πραγματα...)
Τελοσπαντων, ειναι λιγο αργα και ομολογω οτι δεν με τρελαινει ολο αυτο το typing που χρειαζεται προκειμενου να επικοινωνησεις online. Για αυτο λεω οτι ο κοσμος που ζουμε ειναι ολιγον πρωτογονος. Κανονικα θα επρεπε να υπαρχουν thought-activated keyboards. *sighs*
Υ.Γ: Σχετικα με τους ερευνητες που αναφερεις, το χω σκεφτει κατα καιρους και σε ενα post πιο πανω προσφερθηκα να βοηθησω τον κυριο Νομικο στην ερευνα του αλλα για να πω την αληθεια, δε με συναρπαζει η ιδεα να γινω πειραματοζωο. Και οπως και να χει δεν ξερω τους σκοπους που μπορει να εχει η καθε πανεπιστημιακη ερευνα...Δεν ειμαι σιγουρη οτι ειναι παντα αγαθα τα κινητρα. Κυριε Νομικε, σας παρακαλω μην το παρετε προσωπικα, δεν γνωριζω τιποτα σχετικα με την δικη σας ερευνα συγκεκριμενα. Αυτο που πραγματικα θελω ειναι να γνωρισω ατομα σαν και μενα για να μπορω να επικοινωνω πιο ουσιαστικα(χωρις αυτο να σημαινε οτι δεν υπαρχει ουσιαστικη επικοινωνια μεταξυ ατομων με διαφορετικα βιωματα, απλα δεν ειναι το ιδιο).