Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-08-07, 12:42
Το avatar του χρήστη PUCK
PUCK Ο χρήστης PUCK δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ονειροπολία
Προεπιλογή

Μιχάλη, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η GreenPeace με τον Αλ Γκορ και όλους τους υπόλοιπους.
Τι σχέση έχουν οι υποκριτές με τους αγωνιστές; Γιατί μπερδεύεις τα πράγματα;

Παράθεση:
Από ένα σαφέστατο μίσος που δεν υποδηλώνεται απλά αλλά είναι καταφανέστατο τόσο από το ύφος του παιδιού όσο και από τα παραπάνω λόγια.
Το μίσος, αν υπάρχει, που απευθύνεται; Στο συνάνθρωπο που είναι π.χ. μαύρος ή αντίθετης ιδεολογίας ή αντίθετης ποδοσφαιρικής ομάδας ή οτιδήποτε άλλο καθαρά ρατσιστικής (με γενική έννοια) βάσης, ή σε μία κατάσταση που θα οδηγήσει στο θάνατο εσένα και τα παιδιά σου ανεξάρτητα του τι χρώμα είστε ή το που πιστεύετε;

Παράθεση:
Ναι, σίγουρα δεν είμαστε ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά στο περιβάλλον, ο καθένας μας έχει ατομική ευθύνη. Με τη διαφορά, όμως, ότι δεν είμαι μόνο εγώ που με την ανοχή μου επιτρέπω τη δημιουργία ενός εργοστασίου που μολύνει το περιβάλλον. Ναι, είμαι εγώ που ψήφισα τους συγκεκριμένους κυβερνήτες αλλά πολλά από τα σχέδιά τους μου είναι άγνωστα, δεν φτάνουν ποτέ στα αυτιά μου. Και σε όσων τα αυτιά έφτασε, και τι έγινε, τι άλλαξε;
Κλασσική κατάσταση του "δεν φταίω εγώ, αλλά ο δίπλα". Προφανώς για να ευαισθητοποιηθείς εσύ, εγώ, ο καθένας θέλεις/ουμε ένα ισχυρό χαστούκι. Το πήρες/αμε με αυτή τη διαφήμιση. Και μόνο που τη συζητάμε φτάνει. Ας ελπίσουμε να πάμε παρακάτω.

Παράθεση:
Από την άλλη, εγώ και ένα μερίδιο του κόσμου είμαστε εξαιρετικά δύσπιστοι σχετικά με τις διάφορες οργανώσεις. Είμαστε σίγουροι πως τα χρήματα που τους στέλνουμε διατίθενται για τους σκοπούς που ισχυρίζονται; Είμαστε βέβαιοι πως εκείνοι που βρίσκονται στα ανώτερα διοικητικά τους πόστα έχουν τους ίδιους σκοπούς με εκείνους στα κατώτερα, οι οποίο πραγματικά ενδιαφέρονται και αγωνίζονται για την ισορροπία του Πλανήτη; ή μήπως παίζονται πολλά χρήματα και άλλοι σκοποί στις πλάτες του περιβάλλοντος.
Έχεις δοκιμάσει να πλησιάσεις τέτοιες οργανώσεις (εθνικές ή πολυεθνικές όπως η GreenPeace) να ζητήσεις στοιχεία;
Δεν είναι απαραίτητο να δουλεύουν όπως κάποιοι άλλοι.

Παράθεση:
Ναι, μολύνουμε κι εμείς, ναι δεν είμαστε ευαισθητοποιημένοι αλλά πριν διοχευτεύσουν τέτοια άθλια βίντεο στον πληθυσμό, οφείλουν πρώτοι εκείνοι να τα δουν και να τα εφαρμόσουν και μετά να ζητήσουν από τον κόσμο να πράξει το ίδιο.
Εννοείς πως τα ενεργά μέλη τής GreenPeace δεν εφαρμόζουν και δεν παλεύουν, αλλά απλώς "διοχευτεύουν τέτοια άθλια βίντεο στον πληθυσμό"; Ή μήπως εξακολουθείς να μπερδεύεις τη βούρτσα με τη σκούπα;

Παράθεση:
Το βίντεο αυτό, όπως και τα υπόλοιπα που υποδείξατε είναι υποκριτικά, είναι μια προπαγάνδα σε έναν νέο άόρατο εχθρό, με σκοπό να πλουτίζουν εκείνοι που έχουν γραμμένο το περιβάλλον στα παλιά τους τα παπούτσια.
Στον "οδηγό πράσινης κατανάλωσης" που υπέδειξα παραπάνω, έχει ένα κομμάτι που τιτλοφορείται "Πενήντα απλές συμβουλές για τη σωτηρία του πλανήτη". Στο Νο 4 γράφει : "Αντικαταστήστε τους κοινούς λαμπτήρες πυρακτώσεως με νέους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης". Να υποθέσω ότι η Greenpeace συνεργάζεται με τη Philips ή την Osram για να πλουτίζουν με την πώληση λαμπτήρων;
Στο Νο 49 γράφει : "Διαμαρτυρηθείτε και μποϋκοτάρετε τις εταιρείες που προβάλλουν οικολογικό προσωπείο, συχνά διαφημίζοντας δήθεν "πράσινα" προϊόντα, ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική". Εδώ, με ποιους έχει συμμαχήσει;

Παράθεση:
Στο βίντεο αυτό χρησιμοποιείται η αισθητική των τρομοκρατών τους οποίους δήθεν μισούν (βλέπε παραπάνω τα περί στησίματος της σκηνής) και για πολλοστή φορά σκοπό έχει (σε πρώτο επίπεδο τουλάχιστον) τη χρήση ενός αντικειμενικού φόβου μεν προκειμένου να προκληθεί ένας συλλογικός ασυνείδητος φόβος.
Ο φόβος που καλλιεργείται από την αντιτρομοκρατική υστερία και θέλει να μας κάνει να βλέπουμε τον κάθε μουσουλμάνο ως εν δυνάμει τρομοκράτη, δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της διαφήμισης.
Δεν υπάρχει "συλλογικός ασυνείδητος φόβος" πλέον, Μιχάλη. Υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Akalyptos
Αν κάποιος θέλει να μας παροτρύνει σοβαρά να κάνουμε κάτι για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας , ας μας παροτρύνει να πάρουμε από ένα κασμά (φτυάρι , βαριοπούλα κλπ) για να πάμε να γκρεμίσουμε τις εστίες της καταστροφής και όχι να μας "ταΐζει" περίεργα video , τα οποία θα παρακολουθούμε ενεργά αμέτοχοι από τον καναπέ μας.
Τι είδους παρότρυνση θέλεις για να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να χρησιμοποιείς "επαναφορτιζόμενες μπαταρίες", "λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης", "ανακύκλωση εφημερίδων και περιοδικών" ή "να μην αφήνεις την τηλεόρασή του και λοιπές ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση stand-by";

Και ... είδα καλά

Θέλεις να πάρεις βαριοπούλα να γκρεμίσεις το εργοστάσιο που μολύνει, αλλά ταυτόχρονα
σε ενοχλεί το "επιθετικό" διαφημιστικό της GreenPeace ;;;; !!!!
Απάντηση με παράθεση