Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-08-07, 15:26
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Mandri
Προεπιλογή

Γενικά πάντα θεωρούσα ότι οι ευθύνες βαραίνουν εμένα. Πάντα θεωρούσα ότι και εγώ είμαι υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν. Αλλά αυτή η θεωρεία των ευθυνών μου είναι επιλογή μου. Όπως επιλογή μου είναι να κάνω κάτι για να βοηθήσω τον πλανήτη.
Από την άλλη όλο αυτό τον καιρό είναι η αλήθεια ότι ακούμε ότι έχετε ευθύνη. Οι πολίτες έχετε ευθύνη για όλα αυτά που κάνετε και δεν κάνετε. Για μισό λεπτό. Αντε γαμήσου. Εγώ έχω τις ευθύνες μου. Οι δικές σου; Οι δικές σου ευθύνες;
Εχουμε ευθύνη γιατί ψηφίσαμε αυτούς που είναι οι νούμερο ένα κίνδυνοι…
Αντε γαμήσου. Όταν ψήφιζα δεν ήξερα ότι θα έκαναν αυτά. Πιστεύει κανείς ότι οι Αμερικανοί όταν ψηφισαν τον Κλίτον ήξεραν ότι θα κάνει πόλεμο στο κόσοβο; Ποιο Κόσοβο; Οι Αμερικανοί δεν ξέρουν τι είναι το Κόσοβο. Όταν οι Αμερικανοί ψήφιζαν τον Μπους ήξεραν τι θα κάνει; Σύνελθε. Πιστεύεις ότι ο Μπους (που ούτε αυτός ήξερε που είναι το Κόσοβο) είναι τόσο έξυπνος για να κάνει πόλεμο; Άλλοι είναι από πίσω και άλλοι θα είναι από πίσω. Όπως πάντα. Και αυτούς που κάνουν τελικά κουμάντο, δεν τους έβαλα εγώ. Σίγουρα δεν τους έβαλαν οι Αμερικανοί. Σίγουρα δεν τους έβαλε κανένας τύπος από όλους αυτούς που ψηφίζουν. Έχω ευθύνες γιατί δεν κάνω τίποτα; Αντε γαμήσου. Γιατί εάν μπορούσα να κάνω, ή εάν ήξερα τον τρόπο θα το έκανα. Εχω ευθύνες λοιπόν για αυτή την κατάσταση;
Σε αυτό το δύστυχο και ηλίθιο παιχνίδι του δήθεν έχω επιλογή και ψηφίζω έχουμε πέσει όλοι. Αλλά ότι και εάν ψηφίσω πάντα τα ίδια πρόσωπα θα είναι από πίσω.
Θυμάμαι κάποιον καμένο πραγματικά όνομα και πράγμα να φωνάζει για γνωστό «καλό» επιχειρηματία. Όλα αυτά όταν ήταν αντιπολίτευση. Σκεφτόμουν λες; Και; Βγήκαν και δεν έγινε τίποτα. Και όλα αυτά σε μια ασήμαντη χώρα που λέγετε Ελλάδα. Θα κουνούσε κανείς ποτέ αυτούς που κάνουν κουμάντο στην Αμερική; Θα κουνήσει κανείς αυτούς που κάνουν κουμάντο στην Κίνα, Αγγλία, Γαλλία;
Έχω ευθύνες για το περιβάλλον; Πρέπει να κάνω κάτι για να σώσω το περιβάλλον; Άντε γαμήσου. Κάνε εσύ κάτι; Ποιος είσαι εσύ που μου λες να κάνω κάτι; Οι πετρελαϊκές εταιρείες; Για να συνεχίσουν να κάνουν ανενόχλητες τις δουλειές τους; Οι βιομηχανίες για να μπορέσουν να αυξήσουν την παραγωγή και τους ρύπους; Γιατί να κάνω οικονομία στην ενέργεια; Για να μην χρειαστεί οι εταιρείες να ξοδέψουν χρήματα για εξοικονόμηση ενέργειας και να πάρουν την ενέργεια που έχει εξοικονομηθεί για να φτιαχτούν νέα προϊόντα προς πώληση; Γιατί αυτό το κατηγορώ απέναντι στους απλούς πολίτες; Γιατί τέτοια τρομοκρατία; Εγώ είμαι αυτός που δεν έκανε τίποτα; Εγώ είμαι αυτός που δεν υπογράφει το σύμφωνο του Κιότο; Εγώ είμαι αυτός που έκαψα τις πετρελαιοπηγές; Εγώ είμαι αυτός που παράγει τόσα εκατομμύρια αυτοκίνητα, πλυντήρια, ψυγεία, υπολογιστές, γκέτζετ; Όχι, εγώ είμαι ο μαλάκας, παιχνίδι στα χέρια σας που τα καταναλώνει, μαζί με όλες τις υπόλοιπες μαλακίες που μου δίνετε να καταναλώνω. Μαλακίες που σας κάνουν πιο πλούσιους. Μαλακίες που συνέχεια θα βγάζετε για να αγοράζουμε. Βλέπω διαφημιστικά που λένε ότι εάν ένα εκατομμύριο κόσμος άλλαζε τις λάμπες του, θα γινόταν εκείνο ή το άλλο. Τι θα γινόταν όταν όμως εάν τα εργοστάσια που βγάζουν τις λάμπες μείωναν την παραγωγή τους; Πόσο θα μειωνόταν το διοξείδιο του άνθρακα; Πόση ενέργεια θα εξοικονομούσαμε; Εάν σταματούσαν να κάνουν επεμβάσεις σε όλα τα σημεία της γης από τους Αμερικανούς και όλα τα στρατιωτικά αυτοκίνητα σταματούσαν, όλα τα πολεμικά αεροπλάνα σταματούσαν, όλα τα εργοστάσια που φτιάχνουν πυραύλους σταματούσαν, πόση ενέργεια θα γλιτώναμε; Για πόσα σπίτια θα έφτανε;Πόσο λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα θα είχαμε; Εάν όλες οι εταιρείες έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για εναλλακτικές πηγές ενέργειας για να καταναλώνουν, πόση ενέργεια θα γλιτώναμε; Φταίω εγώ; Πρέπει εγώ να κάνω οικονομία; Πρέπει εγώ να διαλέξω στρατόπεδο; Εγώ φταίω για την κατάσταση που επικρατεί; Επειδή τι; Επειδή είμαι μαριονέτα; Μαριονέτα σε ποιανού τα χέρια;
Κουίζ: Τι κάνει περισσότερο κακό; Η κλανιές που ρίχνω κάθε βράδυ ή οι πυρηνικές δοκιμές που έκανε πριν λίγα χρόνια η Γαλλία;
Κουίζ 2: Τι κάνει περισσότερο κακό; Οι κλανιές που ρίχνουν όλοι μαζί η Gate κάθε μέρα ή τα πυρηνικά υποβρύχια της άλλοτε υπερδύναμης Ρωσίας που είναι παροπλισμένα και παρατημένα;
Κουίζ 3: Τι κάνει περισσότερο κακό; Οι κλανιές που ρίχνουν όλοι όσοι μπαίνουν στο μεταφυσικό ή οι πύραυλοι που έριχναν στην Γιουγκοσλαβία οι Αμερικανοί; Αυτούς τους ίδιους πυραύλους που με πάθος εκτόξευαν επειδή μετά από λίγο καιρό θα είχε περάσει ο χρόνος που έπρεπε και θα ήταν άχρηστες. Αυτούς τους ίδιους που φρόντισαν να αντικαταστήσουν με νέους υπερσύγχρονους, άμεσα…
Φταίω εγώ που δεν έκανα κάτι; Φταίω εγώ που τα συμφέροντα συγκρούονται και οι Αμερικανοί εξοπλίζουν από δω και από κει για να φτιάχνουν πολέμους; Φταίω εγώ που υποστήριξαν τον Σαντάμ και έφτιαξε χημικά για να σκοτώσει χιλιάδες αθώους Ιρακινούς και μετά να του κάνουν πόλεμο για χημικά; Είμαστε ή φίλοι ή εχθροί τελικά;
Τελικά δεν είμαστε τίποτα.
Αντε...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agaliarep : 04-08-07 στις 15:32
Απάντηση με παράθεση