Παράθεση:
Excellent:
Το θέμα δεν είναι μόνο το κατά πόσο δραστηριοποιούμαστε εμείς οι πολίτες, αλλά και κατά πόσο μας αφήνει το περιθώριο η πολιτεία να δραστηριοποιηθούμε (μιλώ για ανακύκλωση).
|
Φυσικά και υπάρχουν εμπόδια (ηλίθια μάλιστα) κάθε λογής (όπως στον τόπο της μπανανίας φερειπίν, και τα οποία είναι τρανταχτά), αλλά κακά τα ψέματα, εάν ο κόσμος επεδίωκε να ενημερώνεται, να μαθαίνει και να επενδύει στην αναζήτηση γνώσης για ένα σωρό θέματα, τότε δεν θα κοροϊδευότανε τόσο εύκολα όπως γίνεται. Και στη συνέχεια θα αναλάμβανε έργο. Και όχι απλώς θα ζητούσε, αλλά θα απαιτούσε τους κάθε λογής αρμόδιους να συμμορφωθούν και να λάβουν τα ανάλογα μέτρα. Και δεν μιλάω για τις γνωστές διαμαρτυρίες μερικών οι οποίες πάνε μονίμως στον βρόντο. Αναφέρομαι σε μια μαζική αντίδραση η οποία δεν θα άφηνε περιθώρια για τα χάλια που διεξάγονται ασταμάτητα. Τα πράγματα όντως θα ήταν διαφορετικά τότε.
Μην τα ρίχνουμε λοιπόν σε κάποιους άλλους διαρκώς. Γιατί ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης το έχει ο καθένας μας!
Και όπως είπε ο agaliarep προηγουμένως, ναι, δεν είναι σωστό να σου πετάνε κάποιοι γύρω το ότι η ευθύνη είναι δική σου ώστε να ξελασπώνονται όσοι είναι από πίσω, αλλά τουλάχιστο να αναγνωρίζουμε ο καθένας το δικό του μερίδιο. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει κάπως.
Και βλέπω ότι παρακάτω έγινε πάλι το ίδιο λάθος…
Παράθεση:
Akalyptos:
Αν κάποιος θέλει να μας παροτρύνει σοβαρά να κάνουμε κάτι για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας , ας μας παροτρύνει να πάρουμε από ένα κασμά (φτυάρι , βαριοπούλα κλπ) για να πάμε να γκρεμίσουμε τις εστίες της καταστροφής και όχι να μας "ταΐζει" περίεργα video , τα οποία θα παρακολουθούμε ενεργά αμέτοχοι από τον καναπέ μας.
|
Δηλαδή πρέπει να περιμένουμε σώνει και καλά κάποιος άλλος να μας σκουντήσει για να κάνουμε κάτι; Φοβόμαστε να πάρουμε μπρος από μόνοι μας;! Πότε θα καταλάβουμε ότι από τον καθένα μας ξεχωριστά εξαρτιέται το αν θα γίνουν ποτέ κάποιες βαθιές συνειδητοποιήσεις και η ανάλογη δραστηριοποίηση για να αρχίσει να αλλάζει κάτι!;
Αλλά και πάλι, με το να περιμένουμε να μας παροτρύνουν ώστε να κάνουμε κάτι δείχνει την αδιαφορία και απραξία μας.
Κανείς δεν αρέσκεται να αναλαμβάνει ευθύνη του εαυτού του, πόσο μάλλον και για παραπέρα ζητήματα.
Άσε που και να μας σκουντήσει κάποιος, ακόμη και τότε δεν κουνιέται κανείς. Αυτά λοιπόν τα περί “να μας παροτρύνουν … να μας ευαισθητοποιήσουν … να μας δώσουν το καλό παράδειγμα” είναι οι γνωστές δικαιολογίες του περισσότερου κόσμου με τις οποίες δικαιολογεί την αδράνειά του.
Και εκεί που λες αργότερα:
Παράθεση:
Να στο πω εγώ όπως το καταλαβαίνω με το φτωχό μου το μυαλό :
(Νο 4) "Χρησιμοποιήστε το Χ προϊόν που δεν βλάπτει τον πλανήτη (παρεμπίπτοντος το παράγουν συγκεκριμένες εταιρίες)" και ΟΧΙ (Νο 49) τα Ψ προϊόντα των άλλων (και ανταγωνιστών κατά τύχη) , που δεν είναι οικολογικά.
|
Δεν έχει να κάνει με παρότρυνση του κοινού να προτιμήσει
συγκεκριμένα προϊόντα από
συγκεκριμένη εταιρία με την οποία υποτίθεται ότι η Greenpeace τα έχει κάνει
πλακάκια και έχει ποσοστά.
Αυτό γίνεται για να καταπολεμηθούν οι κοροϊδίες κάποιων εταιριών που σε δουλεύουν χωρίς να το παίρνεις είδηση … μιας και ο κόσμος προτιμάει την κοροιδία παρά τις αλήθειες που πασχίζουν με ένα σωρό αποδεικτικά στοιχεία να αναδείξουν κάποιοι.
- Πχ, πριν μερικά χρόνια η εταιρία που ξεκίνησε να συστήνει το φυσικό αέριο στην ελλάδα, το έκανε με μια καμπάνια όπου το παρουσίαζε ως 'νέα μορφή ενέργειας' (ενώ είναι γνωστή, και σε χρήση εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες) και ως 'οικολογική' (ενώ με την καύση του φυσικού αερίου παράγεται διοξείδιο του άνθρακα όπως γίνεται και με το πετρέλαιο και τον λιγνίτη! Οικολογικές είναι μόνο οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, -> αιολική, ηλιακή ).
Το επιστημονικό επιτελείο της οργάνωσης απόδειξε πολύ εύκολα την απάτη της εταιρίας εκείνης που προσπαθούσε να κάνει τον κόσμο να προσεγγίσει θετικά άλλη μια βλαβερή τακτική προς το κερδοφόρο όφελός της και την ανάγκασε μέσω του αντίστοιχου υπουργείου να αποσύρει τα οποιαδήποτε παραπλανητικά έντυπα και άλλες ψευδείς διαφημίσεις μέσα σε λίγο καιρό.
Τι έχετε να πείτε τώρα;
Βέβαια υπάρχει ακόμη πολύς κόσμος που δυστυχώς συνεχίζει να πιστεύει τα παραμύθια που του μαθαίνουν κάτι απάτες σαν του παραδείγματος και αμφισβητούν ταυτόχρονα από την άλλη τις ενέργειες κάποιων να ενημερώσουν το κοινό και να ταυτόχρονα να προλάβουν ένα σωρό ζημιές.
Κατά τα’ άλλα πάμε 'μια χαρά' …
Παράθεση:
agaliarep:
Εγώ είμαι αυτός που παράγει τόσα εκατομμύρια αυτοκίνητα, πλυντήρια, ψυγεία, υπολογιστές, γκέτζετ; Όχι, εγώ είμαι ο μαλάκας, παιχνίδι στα χέρια σας που τα καταναλώνει, μαζί με όλες τις υπόλοιπες μαλακίες που μου δίνετε να καταναλώνω. Μαλακίες που σας κάνουν πιο πλούσιους. Μαλακίες που συνέχεια θα βγάζετε για να αγοράζουμε.
|
Σίγουρα υπάρχει πολιορκία από τα μυριάδες προϊόντα και υπηρεσίες που πλασάρονται, όμως έχεις και εσύ κάποια επιλογή. Να παίρνεις προσεκτικά μόνο ορισμένα που σου χρειάζονται πραγματικά, και επίσης από την άλλη, αυτά που είναι λιγότερο βλαβερά.
Εφόσον ο κόσμος καταναλώνει ασταμάτητα και αχόρταγα φυσικό είναι και εκείνοι να παράγουν ασταμάτητα.
Μπορείς να φιλτράρεις το τι αηδίες σου διαφημίζουν καθημερινά μαθαίνοντας να χρησιμοποιείς κάποια επίγνωση και όχι να τα τρως αμάσητα και μετά να τους κατηγορείς ότι αυτοί σε έκαναν να τα αγοράσεις.
…
Όπως και να’ χει, συμφωνώ με την απάντηση που έδωσε ο PUCK αρχικά.