Τι να κάνει ρε παιδιά ο Μπους ή ο Πούτιν. Νομίζετε αν ήμασταν εμείς στην θέση τους θα μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι.
Οι πολυεθνικές τα κάνουν όλα.
Οι ίδιοι νόμοι και το ίδιο σύνταγμα που δίνουν - δήθεν- την εξουσία στους ηγέτες προστατεύουν τις μεγάλες πολυεθνικές οι οποίες κάνουν όλο το παιχνίδι αφού έχουν μαζέψει όλα τα λεφτά. Τι να τους κάνεις να τους πας στο δικαστήριο. Μα αφού οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους. Ύστερα, με τόσα λεφτά που κατέχουν μπορούν και τη σκαπουλάρουν πάντα πληρώνοντας τους δυνατότερους (ακριβότερους) δικηγόρους που και αυτοί αν αποτύχουν, πάλι με τα χρήματα τους οι πολυεθνικές βρίσκουν τον υπόγειο τρόπο και είναι πάντα από πάνω. Αφού τα ξέρετε τώρα… Οι κυβερνήσεις ανεβοκατεβαίνουν αλλά οι πολυεθνικές σταθερά κατευθύνουν τα πάντα.
Και φυσικά εμείς είμαστε που δίνουμε δύναμη και χρήμα σε αυτά τα κοράκια μιας και είμαστε πια εξαρτημένοι, μιας και πατήσαμε την μπανανόφλουδα χάρη σε όλα αυτά που μας προσφέρουν.
Εμείς συντηρούμε αυτούς που καταστρέφουν τον πλανήτη. Εμείς και μόνο εμείς φταίμε για όλα.
Μόνο με μια επανάσταση εσωτερική σε κάθε άνθρωπο μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Αν μπορούσαν τουλάχιστον να ξεκινήσουν κάποιοι θα ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι.Τι να κάνουν;
Να συνειδητοποιήσουν ότι η ευτυχία και η ευημερία βρίσκονται μόνο μέσα μας και τίποτα από τον εξωτερικό κόσμο δεν μπορεί να τις φέρει πραγματικά. Φαινομενικά μπορεί. Αυτό είναι και το δίδαγμα του μήλου που έφαγαν οι πρωτόπλαστοι. Πίστεψαν ότι κάτι από το εξωτερικό περιβάλλον μπορούσε να τους βοηθήσει να ανέλθουν. Ξέρω ανθρώπους πλούσιους ευτυχισμένους και φτωχούς δυστυχισμένους. Όμως ξέρω και ( μάλιστα πολύ κοντινούς μου) πολύ πλούσιους - μέσα στη χλύδα δυστυχισμένους όπως και φτωχούς ευτυχισμένους.
Θα μου πείτε καλά να καταργήσουμε όλα αυτά που μας προσφέρει η σύγχρονη ζωή; Τσάμπα τόση επιστημονική γνώση, τόσος κόπος, τόση εξέλιξη;
Ναι μόνο έτσι θα σωθούμε. Όταν πούμε όχι σε κάθε τι που μας προσφέρουν αυτοί που μας κυβερνούν πραγματικά - οι μεγάλες εταιρίες. Και όταν αυτές εξαφανιστούν θα ξαναρχίσουμε από την αρχή προσέχοντας ο πλούτος να μοιραστεί ίσα και κανείς να μην μπορεί να εξουσιάζει επειδή κατέχει περισσότερα.
Μέχρι να το κάνουμε αυτό θα είμαστε πάντα ένα πρωτόγονο είδος.