Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-08-07, 09:17
Το avatar του χρήστη agaliarep
agaliarep Ο χρήστης agaliarep δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Mandri
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sumotori
Αν νομίζουν ότι το πρόβλημα λύνεται με τις απειλές,τότε θέλουν πόλεμο.
Μεγάλη κουβέντα λες… Θέλουν πόλεμο. Και τελικά τι είναι αυτό που θέλουμε από την σημερινή κοινωνία; Τι θέλουμε από τα σημερινά παιδιά;
Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει και τι ακριβώς θέλει η Greenpeace, εγώ μπορώ να δεχτώ ότι είναι η πιο καλή μας εταιρεία, αλλά το βίντεο με βάζει σε πολλές σκέψεις. Γενικά όλοι όσοι προσπαθούν να παίξουν ένα παιχνίδι με τα παιδιά με βάζουν σε σκέψεις. Βλέπετε είναι περίεργες εποχές. Όταν κάποιος παίζει με ένα παιδί μπορεί να είναι απλά ένας καλός κύρος ή ένας παιδεραστής. Και έχουν γίνει πολλοί οι παιδεραστές τον τελευταίο καιρό. Μπορεί να μην μπορείς να ξέρεις εάν είναι ή όχι παιδεραστής, μπορεί να μην μπορείς να κρίνεις τις προθέσεις του, αλλά μπορείς να τον κρίνεις από το παιχνίδι. Και αυτό το παιχνίδι (το βίντεο) εμένα απλά δεν μου αρέσει. Δεν μπορώ να ξέρω εάν είναι «παιδεραστές» ή όχι, αλλά το παιγνίδι είναι βρώμικο. Τόσο βρώμικο που εμένα μου φέρνει στο μυαλό άλλα πράγματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι ολοκληρωτικές ιδεολογίες εκμεταλλεύονται τα παιδιά, τον ενθουσιασμό τους, την μη ολοκληρωμένη προσωπικότητα τους και την αδυναμία κριτικής αντίστασης στην προπαγάνδα προκειμένου οι ηγεσίες του να αποκτήσουν πιστά, πειθαρχημένα ανδρείκελα.
Η Χιτλερική Νεολαία, η Φασιστική Νεολαία στην Ιταλία, η Κομσομόλ, οι Πιονέροι και οι Νεαροί Οκτωβριστές της ΕΣΣΔ, οι Ερυθροφρουροί του Μάο, η Νεολαία Μεταξά, τα παιδιά που έγιναν στρατιώτες στην Αφρική είναι μερικά μόνο παραδείγματα όλου αυτού του βρώμικου παιχνιδιού. Όταν παίρνεις ένα παιδί και του μαθαίνεις ότι οι μεγάλοι είναι οι κακοί και του βάζεις στο στόμα του λέξεις όπως είσαστε μαζί μας ή εναντίον μας και αυτό το βίντεο το βλέπουν χιλιάδες εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, τότε υπάρχει πρόβλημα. Τότε θέλεις ή δεν θέλεις δημιουργείς μια στρατιά από νέους που ακολουθούν έναν δρόμο βίας που ενέσημα έχεις ποτίσει με αυτά και πολλά άλλα βίντεο.

"H Xιτλερική Nεολαία, η οποία το 1933 - μετά την άνοδο του Xίτλερ στην εξουσία - γιγαντώθηκε και έφτασε να αριθμεί 3,5 εκατομμύρια μέλη, συνιστούσε μια ελκυστική εναλλακτική πρόταση απέναντι στον κόσμο των ενηλίκων.
Oι εκδρομές, οι κατασκηνώσεις και κάθε λογής ομαδικές εκδηλώσεις και εξορμήσεις, η ατομική ευθύνη, τα περιθώρια αυτενέργειας, καθώς και η ανάληψη ηγετικών θέσεων από τους ίδιους τους νέους αποτέλεσαν ισχυρά κίνητρα για πολλούς νεαρούς και νεαρές."
W. Mickel - B. Wiegand (επιμ.), Geschichte, Politik und Gesellschaft (Bd. 1: Von der Französischen Revolution bis zum Ende des 2. Weltkrieges), Bερολίνο 1998, σελ. 343-44.

Και επιστρέφω στην αρχή. Τελικά τι θέλουν; Πόλεμο; Τελικά τι θέλουμε; Πόλεμο;
Απάντηση με παράθεση