Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-08-07, 14:12
Το avatar του χρήστη PUCK
PUCK Ο χρήστης PUCK δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ονειροπολία
Προεπιλογή

Στη σελίδα 3 του παρόντος θέματος και στο μήνυμα #26, είχα γράψει :

Παράθεση:
Υ.Γ. Έχω στείλει e-mail στο Ελληνικό γραφείο της GreenPeace σχετικά με το παρόν θέμα και ζήτησα την επίσημη, αν έχουν,
άποψη για τη νέα τους διαφημιστική καμπάνια, καθώς και την άδειά τους να τη δημοσιεύσω εδώ.

Καλό θα ήταν να έχουμε και την "απολογία" του "κατηγορούμενου".

Αν έχω νέα, θα τα μάθετε.
Η απάντηση αυτή έφτασε στο e-mail μου με την άδεια να τη δημοσιεύσω. Είναι η ακόλουθη :

Παράθεση:
Μετά από 20 χρόνια επίμονης και μοναχικής δράσης, οι κλιματικές αλλαγές βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα όμως, οι κλιματικές αλλαγές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι εδώ. Τα όρια για δράση έχουν στενέψει επικίνδυνα. Ο καθένας μας πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο: είτε είναι μέρος της λύσης είτε είναι μέρος του προβλήματος. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για την παραμικρή δικαιολογία (του τύπου «δεν τόξερα», «δεν είναι ακόμα βέβαιο», «ποιός ζει και ποιός πεθαίνει σε 50 χρόνια»). Η αδράνεια δεν είναι λύση. Όπως λέει και ο (υπέροχος) πιτσιρικάς «δε θα απαρνηθούμε το μέλλον μας». Όποιος το απαρνηθεί απλώς στρουθοκαμηλίζει. Και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε «χαριτωμένοι» μαζί του.

Φιλική και ειλικρινής συμβουλή σε όσους δεν αρέσει το συγκεκριμένο σποτάκι: υπάρχει πάντα το τηλεκοντρόλ. Μην ξεχνάτε όμως: αποφεύγοντας το σποτάκι δεν αποφεύγετε τις κλιματικές αλλαγές. Για αυτό θα χρειαστεί πραγματική δράση από τον καθένα μας.

Μετά το σποτάκι με τον εξαγριωμένο πιτσιρίκο, ακολουθεί σειρά μηνυμάτων που μιλάνε για πολύ συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας μας στην καθημερινότητά του ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας. Μικρές και απλές ενέργειες (όπως η αλλαγή μιας συμβατικής λάμπας με μια εξοικονόμησης) παρομοιάζονται με κλασικές δυναμικές δράσεις της Greenpeace, μπροστά στην απειλή των κλιματικών αλλαγών αλλά και στη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Γίνε λοιπόν ο ακτιβιστής της κάθε μέρας. Γίνε μέρος της λύσης και σπάσε την αδράνεια.
Απάντηση με παράθεση