Αναστάσιε, θα σου ζητήσω να προσέξεις το λεξιλόγιο σου και να μην κρίνεις τόσο εύκολα τις θέσεις κάποιων ανθρώπων.
Η στάση σου εξαρχής ήταν εριστική, κατά την ταπεινή μου άποψη, μιας και ο Παύλος κατέθεσε μία ολόκληρη προσωπική του μελέτη και εσύ απάντησες με 5 σειρές δίχως αντεπιχειρήματα, προτρέχοντας μάλιστα χαρακτηρίζοντας με άσχημες εκφράσεις τις ιδέες και τις απόψεις του (τις οποίες δεν μπήκες καν στον κόπο να αντικρούσεις).
Δεν έχω τις γνώσεις σου σε τομείς όπως η αρχαία φιλοσοφία, δεν το κρύβω μιας και δεν αισθάνομαι μειονεκτικά. Ίσα- ίσα, πάντα χαιρόμουν που υπάρχει ένας τέτοιος συζητητής στο παρόν φόρουμ.
Όμως, έχοντας μελετήσει το κείμενο του Παύλου, αισθάνομαι από τις έως τώρα τοποθετήσεις σου ότι δεν μπήκες στον κόπο να μελετήσεις ουσιαστικά τις απόψεις του. Και αν το έκανες, οι απαντήσεις σου σε καμία περίπτωση δεν τιμούν τις γνώσεις που έχεις.
Θα σε παρακαλέσω να αποφεύγεις μεγαλόστομες εκφράσεις του στυλ "Πρώτα πρέπει να ξεπλένεις το στόμα σου πριν μιλάς για τέτοιες έννοιες, που είναι ιερές, και μετά να πετάς πως εγώ κάνω προπαγάνδα" και να στηρίζεις τις θέσεις σου με επιχειρήματα. Ειδάλλως, σαφώς και δεν δύναται να γίνει ουσιαστική συζήτηση.
Ο παρόν χώρος είναι χώρος συζήτησης και όχι χώρος ανούσιας ανταλλαγής χαρακτηρισμών. Ελπίζω να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιος από όλους τους συζητητές στη συνέχεια του παρόντος thread, δίχως να θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω ανθρώπους όπως ο Παύλος και ο Αναστάσιος.
Ελπίζω να μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενα μου και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε ανούσιες διενέξεις, αλλά να αναπτυχθεί ένας διάλογος ισάξιος των γνώσεων και των δύο.
Φιλικά,
Νίκος.
Γενική αρχισυνταξία www.metafysiko.gr και www.explorers.gr
Ιδρυτικό μέλος "Κοινότητας Αναζήτησης Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης"
Προσωπικό site: nkoumartzis.metafysiko.gr
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Solon Aimonas Eautou : 07-09-07 στις 18:09
|