Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #53  
Παλιά 15-10-07, 14:53
Ηλιας Ο χρήστης Ηλιας δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-09-2004
Μηνύματα: 441
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αυτό πως το ξέρεις;
Mπορεί να έχουν απόκλιση που να μην γίνεται εύκολα αντιληπτή ή να είναι απειροελάχιστη που δεν την δίνουν σημασία.
Απλα γιατι ο Μπουσμαν υποστηριζει πως ριχνοντας απο μικρο σχετικα υψος ενα μαγνητισμενο αντικειμενο παρατηρει αποκλισεις απο το νομο της βαρυτητας με το ματι. Το αντικειμενο αυτο, αντε να κανει λιγα δευτερολεπτα να πεσει. Και αυτο αρκει για να διαπιστώσει τεραστια διαφορα.

Οι δορυφοροι ξέρεις ποσοη ωρα πεφτουν στο βαρυτικό πεδιο της Γης ή ενος αλλου πλανητη πχ; Ενας συγκεκριμενος μπορει να πεφτει επι χρονια. Πχ το Mars Express που σου λεω "πέφτει" επι 3 χρονια τώρα γύρω απο τον Άρη. Τα 4 διαστημοπλοια Cluster "πέφτουν" πάνω απο 4-5 χρονια γύρω απο τη Γη. Και ολα αυτά εχουν ισχυρους μαγνήτες. Αν το φαινομενο ήταν τοσο εντονο, θα ειχε ευκολα διαπιστωθει.

Δε λεω πως το φαινομενο δεν υπαρχει. Αυτο δεν το ξέρω. Απλά υποστηρίζω πως δεν μπορει να ειναι τοσο εντονο.

Παράθεση:
Πως μιλάς με τόση βεβαιότητα; Είσαι μέσα στο διαστημικό πρόγραμμα και γνωρίζεις, έχεις τα τροχιακά δεδομένα και την τηλεμετρία; ή απλά μιλάς απ'έξω ως ένας άσχετος θέλοντας να στηρίξεις την θέση σου;
Αν προσέξεις τα παραδειγματα που φερνω συνεχως απο διαστημικες αποστολες, ισως θα επρεπε να υποψιαστεις πως ειτε ασχολουμαι με αυτο το θεμα επαγγελματικα, ή έστω σαν χομπι. Δε θα σου δώσω λεπτομεριες τι κανω και τι δεν κανω, τουλάχιστον δημοσια. Δε μιλαω παντως σαν ασχετος, τουλάχιστον για το συγκεκριμενο θέμα.

Και τελος, δεν ειναι αναγκη να εισαι μεσα στα πραγματα για να βρεις τα τηλεμετρικα δεδομενα δορυφοροων, μελετες για κινηση στην τροχια τους κλπ. Αυτά υπάρχουν σε πολλά σημεια, χάρη στο διαδικτυο.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ηλιας : 15-10-07 στις 14:54
Απάντηση με παράθεση