Εδώ φιλε τάσο έχεις ένα σωστό. Σίγουρα το επίπεδο τις τουρκικης παιδείας αγγίζει πάτο λόγο πολιτικής της γείτονος χώρας να αυθαιρετεί για λόγους εθνικής σημασίας.
Μη ξεχνάμε ότι οι ίδιοι οι τούρκοι μιλούν συνεχεια για κοσμικό κράτος, το οποιο αποτελείται από πολλές φίλες διαφορετικής καταγωγής στους οποιους θέλει να περάσει μια κοινή ταυτότητα. Μη ξεχνάμε ότι ανά πασα στιγμή το τουρκικο κράτος (στρατοκρατούμενο ακόμα) είναι ανά πασα στιγμή στην κόψη του ξυραφιού όσον αφορά απόσχιση τμημάτων του σε κομμάτια κάθε φυλετικής ομάδας. Αυτά οδηγούν της πολιτική ηγεσία να αυθαιρετεί. Το ίδιο συμβαίνει και με τους σκοπιανούς το ίδιο και με τους αλβανούς κτλ.
Πρώτον, αυτό είναι κατακριτέο φυσικά και απαράδεκτο ιστορικά και μια λύση θα ήταν να πέσουμε και εμείς στο ίδιο επίπεδο και να το γυρίσουμε στον εθνικισμό ομαδικός, και να λέμε ότι μας γουστάρει προς όφελος μας.
Εμείς δεν έχουμε όμως τέτοια ανάγκη γιατί έχουμε ιστορία την οποια σέβονται όλοι οι πολιτισμένοι, μορφωμένοι λαοί. Το λάθος μας είναι η παταγωδώς απαξιωτική προσπάθεια να αναδιαμορφώσουμε το βιβλίο τις ιστορίας τις έκτης δημοτικού με βάση κάποιες πολιτικές επίσης που ενδεχομένως να είναι εντελώς λάθος.. κατακριτέο και αυτό.
Αλλα ας μη ξεφεύγουμε από το θέμα μας.
Το ότι προερχόμαστε από τους έλληνες και μιλούμε την ίδια γλώσσα, το ότι έχουμε προγόνους που χάραξαν την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου όλου με χρυσά γράμματα δεν μας δίνει το περιθώριο να πιστεύουμε σε theories αβίαστα χωρίς αποδείξεις και στοιχεια. Αυτό αποτελεί ντροπή για τους φιλοσόφους μαθηματικούς αστρονόμους κτλ προγόνους μας.
Ο Ευκλείδης δε μας έδωσε την γεωμετρία βασιζόμενος σε θεωρίες αβάσιμες ούτε σε μυθολογίες.(εδώ να πω ότι η μυθολογία πρέπει να αποδειχτεί για να χρησιμοποιηθεί ως στοιχειο αν και πολύ πιθανόν να αποτελεί ιστορικά γεγονότα).
Δεν δέχομαι να γίνω η ντροπή του ελληνισμού για κανέναν τούρκο η ευρωπαίο η οποιον άλλον, για να του την πω απλά.
Ούτε ο σκεπτικ είναι πιο έλληνας από εμάς ούτε η Λίτσα λιγότερο ελληνίδα. Ο καθένας λέει τη γνώμη του φυσικά. Οι έλληνες που χύσανε το αίμα τους δε το χύσανε για να λέμε αρλούμπες εμείς σήμερα, αλλα για να μπορούμε να λέμε ελευθερα ότι θέλουμε. Δεν γίνεσαι έλληνας όταν υποστηρίζεις την ελλάδα με θεωρίες και φαντάσματα. Έλληνας γίνεσαι όταν υποστηρίζεις τον λόγο, τα αληθινά και βασικά επιχειρήματα, και τις αρετές.
Το να βγει κάποιος και να μου πει δεν είμαι έλληνας η είμαι ντροπή για την ελλάδα όταν εγώ υποστηρίζω την λογική(που μου δίδαξε ο Αριστοτέλης) και τα στοιχεια, και όχι τις θεωρίες τύπου λιακόπουλου που μας διδάσκουν τούρκοι καθηγητές του τουρκικου εκπαιδευτικού συστήματος, τότε καλύτερα να μη μιλήσω για να μη τους πληγώσω..
Έλληνα δε σε κάνει ούτε ο τυφλός εθνικισμός, ούτε ο πατριωτισμός ούτε το νταβατζιλίκι. Έλληνα σε κάνει η αρετή, η λογική και ο λόγος. Απλά δεν αντέχω να βλέπω σήμερα τους έλληνες να ισοπεδώνουν τα πάντα, και να νομίζουν ότι με αυτό γίνονται άξιοι έλληνες.
Δε γουστάρω να γίνω ο έλληνας ο κακομαθημένος γιος κάθε ωνάση που χωρίς να ξέρει τι του γίνετε το παίζει κάποιος με την προίκα του πατέρα. Πρέπει να την αξίζεις για να την αναφέρεις. Πρέπει να καταλάβεις τη λέει για να τη χρησιμοποιείς.
Το να είσαι έλληνας δεν είναι κάποιος πινακας να τον δείχνεις και οι άλλοι να υποκλίνονται. Είναι εργαλείο που αν το χρησιμοποιείς σωστά θα συνεχίσει να αξίζει τα λεφτά του και το κυριότερο να λειτουργεί και να παράγει έργο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Giorgos : 19-11-07 στις 18:40
|