Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Belthazor
Ωραίο το παράδειγμα που μας παρουσίασες αν και νομίζω πως παρέλειψες κάτι (ελπίζω να μην κάνω λάθος). Πως ακόμα και αν ο χρόνος που αντιλαμβανόμαστε εμείς εδω στη Γη και εκεί στο ''άλλο'' μέρος, είναι ΕΝΑΣ χρόνος. Ο χρόνος σε όλο το Σύμπαν είναι ίδιος ακόμα και αν το αντιλαμβανόμαστε αλλιώς ( π.χ. τον τελευταίο χρόνο νιώθω ότι ο χρόνος, η ώρα περνά πολύ πιο γρήγορα ) . Τέλος όσον αφόρα το τελευταίο που είπες περί ΣΥΝΟΛΟΥ, δεν μπορεί ένα παράλληλο Σύμπαν να υπάρχει μέσα στο σύνολο του δικού μας γιατί μονό λογικά δεν γίνεται αυτό! Και έχω την εντύπωση πως ο πληθυντικός της λέξης σύμπαν υπάρχει και είναι καινούρια λογω των νέων θεωριών και των νέων ανακαλύψεων!
|
1) Για το κάθε αντικείμενο ο χρόνος περνάει διαφορετικά. Διαφορετικά αντιλαμβάνετε μια αρκούδα τον χρόνο παρά ένας άνθρωπος. Έτσι και η Γη, λόγω περιστροφής κτλ, αντιλαμβάνετε τον χρόνο διαφορετικά από την Σελήνη π.χ.
2) Δεν μίλησα για παράλληλο σύμπαν μέσα στο σύνολο του δικού μας, αλλά για παράλληλους γαλαξίες. Η άποψη μου ήταν πως ΔΕΝ μπορεί να υπάρχουν δύο σύμπαν παράλληλα. (ακόμα και η πρόταση αυτή, "δύο σύμπαν", αντικρούει την άποψη μου.
3) Το ότι ο πλυθηντικός της λέξης σύμπαν χρησιμοποιήτε το γνωρίζω. Η δική μου άποψη όμως στην προηγούμενη ανάρτηση ήταν πως λανθασμένα υπάρχει και δεν θα έπρεπε. Εξάλλου όπως είπες και εσύ φίλε, ο πληθυντικός της λέξης είναι καινούρια θεωρία. Γι'αυτό κατά την άποψη μου δεν μπορεί να υπάρξει. Εννοιολογικά (έτσι γράφεται αυτό?) κατά την άποψη μου είναι λανθασμένο να υπάρχει. Λεκτικά και γραμματικά
φαντάζομαι είναι ορθό να πουμε "τα σύμπαντα". Εννοιολογικά όμως πιστεύω είναι λανθασμένο, για τους λόγους που παράθεσα στην προηγούμενή μου ανάρτηση.
Να ξεκαθαρίσω πως όλα αυτά είναι απλά οι απόψεις μου. Μπορεί να αποκλίνουν και 180 μοίρες από την πραγματικότητα και την επιστήμη. Αλλά μέχρι να μου το αποδείξει κάποιος, θα συνεχίσω με αυτό

.
Φυσικά δεν περιμένω να αναλύσουμε το δικό μου ποστ, αλλά το ερώτημα που έθεσε ο φίλος που άνοιξε αυτή την συζήτηση. Γι'αυτό φίλοι, συνεχίστε