Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #16  
Παλιά 17-12-07, 10:18
Το avatar του χρήστη Elladios
Elladios Ο χρήστης Elladios δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 14-09-2004
Περιοχή: Λευκωσία, Κύπρος
Μηνύματα: 123
Προεπιλογή

Ο χρόνος υπάρχει. Αν μπορεί ο χρόνος να υπάρχει στις εξισώσεις της φυσικής επιστήμης τότε υπάρχει. Ένα αυτοκίνητο ταξιδεύει 50 ΧΑΩ. Χιλιόμετρα ανά ώρα. Αν δεν υπήρχε ο χρόνος τότε το αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να ταξιδεύει με 50 χιλιόμετρα ανά τίποτα. Αν δεν υπήρχε χρόνος το αυτοκίνητο δεν θα εκινήτο. Αν δεν υπήρχε χρόνος τα πάντα θα ήταν στάσιμα και έτσι ταυτόχρονα δεν θα υπήρχαν.

Πολλοί υποστηρίζουν πως ο χρόνος είναι δημιούργημα του ανθρώπου, γιατί ντε και καλά βολεύει. Εγώ θα πω πως η ΜΕΤΡΗΣΗ του χρόνου είναι ανθρώπινο δημιούργημα, ο χρόνος ο ίδιος όμως δημιούργημα της φύσεως. Υπενθυμίζω, αν δεν υπήρχε ο χρόνος δεν θα υπήρχε καθόλου φθορά. Περαιτέρω είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να υπάρξει ότιδηποτε.

Επίσης, ψάξτε και διαβάστε για το πείραμα του Einstein με τα ρολόγια ακριβείας πάνω σε μαχητικά αεροσκάφη. Το ρολόι στο αεροσκάφος σε σχέση με το ρολόι στην Γη απείχαν κάποια μικροδεύτερα μετά το πείραμα και αφού υποβλήθηκε το εναέριο ρολόι σε τεράστιες ταχύτητες σε ύψος που η βαρύτητα είναι πιο λίγη από αυτή που αντιλαμβανόταν το ρολόι στη Γη. Τα ρολόγια ήταν ακριβείας. Το πείραμα επαναλήφθηκε πολλές φορές με διαφορετικά ρολόγια. Τί έκανε τα ρολόγια στο αεροσκάφος να δουλεύουν πιο γρήγορα; Γιατί;

Αυτό και πάλιν αποδεικνύει πως ένα παράλληλο σύμπαν δεν θα μπορούσε να υπάρξει, απλούστατα γιατί αυτό που κατάφερε ο Αινσταιν να αποδείξει με αυτά τα πειράματα, ήταν πως τα δύο ρολόγια (το ένα στην γη και το αλλο να πετάει στο αεροσκάφος), παρόλο που για το ένα ρολόι ο χρόνος είχε καμπυλωθεί και του επέτρεψε να δουλέψει πιο γρήγορα, τα δύο ρολόγια δεν πέρασαν σε διαφορετικές διαστάσεις. Οπόταν βλέπουμε πως οποιαδήποτε μεταβλητή του ίδιου χρόνου μπορεί να υπάρξει στο ίδιο σύμπαν. Άρα λέμε χωροχρόνος.

Ο χρόνος είναι αενάως δεμένος με τον χώρο. Δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να τα χωρήσει. Επίσης, αν πούμε ότι ο άνθρωπος ζει 100 χρόνια, και αν πούμε πως τα 100 χρόνια ισούντε με ένα δευτερόλεπτο, (λέμε τώρα), τότε ο άνθρωπος ζει για ένα δευτερόλεπτο. Απλά ο τρόπος αντίληψης μας μας κάνει να νοούμε ότι ζούμε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ στην ουσία γενιόμαστε και πεθαίνουμε πριν προλάβουμε να καταλάβουμε τί έχει συμβεί. Η ζωή των εκατών χρόνων που νομίζουμε ότι ζούμε, είναι μία ψευδέσθηση που ξεδιπλώνετε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Αυτή φίλοι μου είναι η αντίστροφη θεωρία της σχετικότιτας. Αποδικνίει πως ο χρόνος είναι δεμένος στον χώρο. Αυτό αποδικνίει πως ο χώρος δεν μοιράζετε γιατί δεν μοιράζετε ούτε ο χρόνος και επίσης αποδικνίει πως το Σύμπαν ήταν, είναι και θα είναι ένα, ένα και συμπαγές. Εξάλλου, όπως είπαμε, η ίδια η λέξη Σύμπαν, μέσα από την ελληνική ερμηνεία της, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να υπάρχουν περισσότερα από ένα σύμπαν.

Και όλα αυτά για ένα δευτερόλεπτο ζωής.
Απάντηση με παράθεση