Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Aristedis
Ελλάδιε ξαναδιάβασε τι λέει ο Αριστοτέλης και θα καταλάβεις ότι ταπαραδείγματά σου εξηγούνται βάσιν του λόγου του.
Τα ωρολόγια των πειραμάτων ήτο δύο τεραστίων διαστάσεων κατασκευές που αποτελούντο εκ πολλών εξαρτημάτων.Η μειούμενη βαρύτης επέτρεψες εις το ιπτάμενον ωρολόι να έχει μεταξύ των εξαρτημάτων του μικροτέρας τριβάς...Κατάλαβες;
Η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει τα πάντα...
|
Τώρα φίλε Αριστήδη, δεν έχω καταλάβει, συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί μου; Γιατί από αυτά που έγραψες εγώ συμφωνώ, και είναι επιβεβαίωση των όσων έχω πει.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από violinist
Ελλάδιε, καλά όλ αυτά με τον χρόνο αλλά δεν καταλαβαίνω την σχέση τους με τα παράλληλα σύμπαντα.
Επίσης η λέξη σύμπαν δεν υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα και στη θέση της χρησιμοπιούσαν τη λέξη Κόσμος, που είχε και άλλες σημασίες. Δεν είμαι βέβαια 100% σίγουρος σ αυτό αλλά ποτέ δεν έχω διαβάσει (σε αυτά που έχω διαβάσει) τη λέξη σύμπαν, για πρωτότυπο μιλάω πάντα...
|
Αν δεν έχει σχέση ο χρόνος με το σύμπαν τότε τί έχει σχέση; Βασικά φίλε, αυτό που προσπαθούσα να πω ήταν πως η ύπαρξη του χρόνου διαγράφη την όποιαδηποτε ύπαρξη παράλληλου σύμπαντος. Αλλά δεν θα ξαναεξηγήσω τι είπα, παρακαλώ δες το προηγούμενο μου ποστ.
Το αν η λέξη σύμπαν υπήρχε ή όχι μας είναι αδιάφορο αλήθεια... Βασικά, στην ελληνική, δεν μπορείς να πεις πως μια λέξη δεν υπήρχει πιο παλιά ενώ τώρα υπάρχει... Ακόμα και μια λέξη που δεν είχε ειπωθεί ποτέ στην αρχαιότητα, υπήρχε στην γλώσσα. Π.Χ., άμα πω του Αριστοτέλη "σύμπαν", έχεις την εντύπωση πως δεν θα καταλάβει τί λέω; Μα φυσικά και θα ξέρει, γιατί ξέρει ελληνικά φυσικά... Η λέξη πηγάζει μέσα από τις ρίζες ελληνικών λέξεων, οπόταν έχει την ίδια σημμασία τώρα με αυτή που είχε στα αρχαία χρόνια, ακόμη και αν δεν την χρησημοποιούσαν/ήξεραν/δεν "υπήρχε".
Ελπίζω να κατάλαβες που το πάω.
Όσο αφορά την επιστημονική έρευνα για παράλληλα σύμπαν{τα} (το "τα" στο τέλος δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί το βάζετε ρε παιδιά, αφού η λέξη ΔΕΝ έχει πλυθηντικό... Και έστω δεν κλίνετε καν "τα σύμπαντα". Η φράση "των συμπάντων", ναι, θα μπορούσε να υπάρξει, αφού όμως υπήρχε και η έννοια. "Τα σύμπαντα" όμως δεν κλίνοντε έτσι.
Το σύμπαν
του συμπάντος
συμπάν
ώ σύμπαν
Τα σύμπαν (εφόσον μιλούμε για πολλά σύνολα)
των συμπάντων
σύμπαν
ώ σύμπαν
Αν έχω λάθος εκλιπαρώ κάποιον με καλήν γνώσην γραμματικής να μας κλίνει αυτή την λέξην, γιατί δεν είμαι και φιλόλογος, ότι θυμούμε απο το γυμνάσιον. Απλά μιας και το θυμάμαι με αυτόν τον τρόπο θα υποστιρίξω την άποψη μου με αυτόν, ώσπου να αναγκαστεί ο νους να αλλάξει γνώμην.