Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Παν
Αυτο που δεν μου αρεσε ηταν το μονταζ,... Σου εδινε την αισθηση οτι προσπαθουσαν να στριμωξουν ολο το 1ο βιβλιο σε 2 ωρες. Αυτο δε γινετε. Αποτελεσμα ηταν να λοιπουν πολλες σκηνες, οπως αυτη που η Λυρα και ο Ροτζερ αλλαζουν τα νομισματα στα κρανια, ή η αναφορα στην προδοσια που θα διαπραξει η Λυρα ή ενα καρο σκηνες απο το Σβαλμπαρντ και φυσικα τα 2 ολοκληρα τελευταια κεφαλαια, αφου το 1ο βιβλιο δεν τελειωνει εκει που τελειωνει η ταινια. Επισης η εναλλαγη των σκηνων ηταν πολυ βιαια, γρηγορη, βιαστικη, και δεν σου εδινε την δυνατητα οχι μονο να κατανοησεις την ουσια αλλα και την ιδια την απλη ιστορια. Αυτο φυσικα δεν το λεω για μενα και για οσους εχουν διαβασει τα βιβλια, αλλα για τα παιδια που ηταν στην παρεα και δεν ειχαν διαβασει τα βιβλια και ειχαν ενα σωρο αποριες (σχετικες με το 1ο βιβλιο παντα). Αν σκεφτητε οτι αυτην την ταινια την ετοιμαζαν 5 χρονια, εγω προσωπικα ψιλοαπογοητευτικα με την προχειροτητα που ειδα
|
Θα συμφωνήσω με την Παν πιο πάνω σε αυτό το κομμάτι.
Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία αλλά αυτό ήταν που μου έκανε πρώτο εντύπωση: γρήγορες εναλλαγές σκηνών με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά και σίγουρα, όπως γράφει και η Παν, να μην περιλαμβάνονται πολλά στοιχεία από τα βιβλία.
Γενικά όμως ήταν μία πολύ ωραία ταινία, με ωραία εφέ και πολύ καλές ερμηνείες, ειδικά με τους αξιαγάπητους μικρούς πρωταγωνιστές της!
Εις αναμονή λοιπόν για τις 2 επόμενες ταινίες της τριλογίας αυτής!