Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-01-08, 17:25
Φάος & Χάος Ο χρήστης Φάος & Χάος δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Witch Shadow "Αν δεις σε προμηνυμα το θανατο σου τι κανεις?"

Ένας Γερμανός ψυχαναλυτής όποιον συναντούσε του έκανε μιά συγκεκριμένη ερώτηση: " αν σου έλεγαν ότι έχεις μία μέρα ζωής, την αυριανή, πως θα περνούσες την μέρα σου ? "
Η απάντηση δείχνει πως αντιλαμβανόμαστε την ζωή, ποιές είναι οι προτεραιότητες και τι είναι σημαντικό για εμάς.
Η απάντηση που με βρίσκει σύμφωνο είναι η εξής: Θα περνούσα την μέρα όπως θα ήταν κι αν είχα χιλιάδες ακόμη μετά από αυτήν...
Κατά την γνώμη μου, μεγαλήτερη αξία έχει η καθημερινότητα από ότι μιά "ϊδιαίτερη" μέρα..

μαγκυ: "ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ Κ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΔΑ...Κ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΙΣΘΑΣΝΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΕΙΤΕ ΚΑΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ"

Αν η ζωή είναι ένα ταξίδι πρός την Ιθάκη κι έχεις το χάρισμα να γνωρίζεις γεγονότα πρίν συμβούν, είναι σαν τις πληροφορίες που είχε ο Οδυσσέας..
Π.χ. Γνώριζε για τις σειρήνες, αλλά δεν αρνήθηκε να βιώσει, απλώς έβαλε τον "αυτόματο πιλότο" για καπετάνιο κι αυτός έζησε την κόλασή του ( τα κολήματα του μυαλού ) μέχρι να απομακρυνθεί από τα ερεθίσματα - σειρήνες.
Οι περίσσοτεροι ήρωες στην μυθολογία μας ( που δεν είναι παρα- μύθια, αλλά γνώση που μεταφερόταν προφορικά γιατί δεν υπήρχε γραπτός λόγος) είχαν τέτοιες πληροφορίες. Όμως είναι μιά πληροφορία. Όπως όταν ακούς το δελτίο καιρού..
Η χρήση της πληροφορίας είναι το σημαντικό. Βλέπουμε συχνά στις ειδήσεις πως χρησιμοποιούν τις πληροφορίες από το δελτίο καιρού για να μας τρομάξουν. Θα μπορούσαν απλώς να δώσουν κάποιες οδηγίες για να το βιώσουμε όσο το δυνατον πιό ανεκτά..
Τί αξία έχει να ζούμε δραματικά μιά μελοντική στιγμή πριν την.. ζήσουμε(!) και να προσπεράσουμε όλες αυτές που ζούμε σήμερα?
Το πρόβλημα που έχουμε όταν αντιλαμβανόμαστε εικόνες από το μέλλον είναι ότι τις μεταφέρουμε στην πραγματικότητα του σήμερα. Σήμερα όμως δεν είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε αυτό που ΘΑ έρθει... Έχουμε να περάσουμε και να γνωρίσουμε αρκετά πριν απ΄αυτό. Γιαυτό λένε ότι όσοι γίνονται μάντεις είναι μάντεις κακών. Ο νους δεν το αντέχει και πανικοβάλλεται. Το μόνο που χρειάζεται είναι ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Δηλαδή κρύο αίμα κι όχι θερμόαιμες αποφάσεις πανικού.
Το μαχαίρι σε βοηθά να κόψεις αλλά μπορεί και να κοπείς... Κατά την γνώμη μου διαίσθηση, διόραση κλπ είναι χάρισματα του μελλοντικού ανθρώπου, που μπορουν να μας οδηγήσουν σ΄ένα νέο τρόπο ζωής. Διαφορετικό απ΄αυτόν που ζούμε, μεσα από την ανάγκη να γνωρίσουμε την νέα εποχή που ήρθε...
Απλώς ζούμε στο παρελθόν λόγω κεκτημένης ταχύτητας...
Είναι ένας νέος τρόπος αντίληψης που δεν αξίζει να τον υπολειτουργούμε για τους ξεπερασμένους στόχους που μας δίνει ο πολιτισμός της παρακμής.
Με άλλα λόγια μην φοβάστε να ζείσεις το καινούργιο, αρκεί να μην το καταστρέψεις με τα γυαλιά του παρελθόντος... Το παιχνίδι είναι όμορφο αρκεί να έχεις διάθεση να παίξεις... Χωρίς ενοχές, τύψεις και φόβο που μας μαθαίνουν εδώ και χιλιάδες χρόνια..!
Απάντηση με παράθεση