Μετά την Μακεδονία η Θράκη?...
Δυστυχώς εδώ και λίγους μήνες παρακολουθώ με ιδιαίτερη ανησυχία μία ιστορία που μου θυμίζει σε πολλά σημεία την ιστορία της ονομασίας της Μακεδονίας όπως αυτή έχει ενσκήψει από το τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου και μετά.
Ποια είναι αυτή? Η ιστορία της Θράκης. Παρατηρούμε μία διαρκεί είσοδο Τούρκων αξιωματούχων στην δυτική Θράκη με έμφανή πλέον στόχο την τουρκοποίηση όλων των μη Χριστιανικών πληθυσμών της περιοχής.
Και θα μου πείτε αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, οι Τούρκοι χρόνια πια το προσπαθούν, αλλά δυστυχώς πλέον υφίστανται δύο σημαντικές παράμετροι.
Αυτές λοιπόν φίλοι μου είναι
1ον. Πλέον οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν αντιμετωπίζουν με το ίδιο σθένος τις συγκεκριμένες τουρκικές ενέργειες. Για παράδειγμα δεν μπορεί κάθε Τούρκος πρακτορίσκος να εισέρχεται στην Θράκη, να λέει " η μαμά Τουρκία εγγυάται την ασφάλεια των Τούρκων της Ελλάδας" και η Ελλάδα να μην αντιδρά έστω στα χαρτιά. Έστω ρε παιδί μου να μας ρίξει στάχτη στα μάτια. Όχι φίλοι μου τίποτα μούγγα στην στρούγγα!
2ον. Υπάρχει πλέον διεθνώς μία κίνηση για επανακαθορισμό των συνόρων έστω και αν αυτή δεν βασίζεται πάντα στην αυτοδιάθεση των λαών, αλλά στα γούστα των Αμερικάνων.
Με λίγα λόγια αυτό που φοβάμαι είναι η πιθανή (λόγω της αδράνειας της Ελλάδας) επιτυχία των Τούρκων στην προσπάθεια τους να εμφυσήσουν τουρκική συνείδηση στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Θράκης, και τότε σε συνδιασμό με την δήθεν δημοκρατική διαδικασία που ακολουθείται σήμερα στο Κόσοβο να τρέχουμε και να μην φτάνουμε.
Γενικά λοιπόν σε λίγα χρόνια και με τους ηθελημένα ή μη "καλοθελητές" εντός της Ελλάδας θα μπορούσαμε να έχουμε το εξής τραβηγμένο μεν αλλά απίθανο(?) αποτέλεσμα.
Μακεδονία να ονομάζονται τα Σκόπια και να εγείρουν εμφανώς διεκδικήσεις στην Μακεδονία μας.
Η Δυτική Θράκη να έχει μπει σε ειδικό καθεστώς το οποίο θα οδηγεί σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της (παράδειγμα Κόσοβο)
Το Αιγαίο να έχει επί της ουσία διχοτομηθεί στα δύο με τα Ελληνικά νησιά να είναι νησίδες ελληνισμού αποκομένες επί της λειτουργικής σημασίας από την κυρίως Ελληνική ενδοχώρα.
Ελπίζω λοιπόν να ξυπνήσουμε εμείς και οι πολιτικοί μας πριν να είναι πολύ αργά!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Y1annis : 05-01-08 στις 20:35
|