Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-01-08, 12:08
Το avatar του χρήστη violinist
violinist Ο χρήστης violinist δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Y1annis
Αν και δεν θεωρώ πως είμαι καταστροφολόγος με βάση τα παραπάνω. Υποθέσεις με βάση κάποιες υπάρχουσες συνιστώσες κάνω και τίποτα παραπάνω.

Φίλε violonist πάντως καλύτερα καταστροφολόγος αλλά έτοιμος, παρά ήσυχος αλλά ανέτοιμος!

Επειδή δεν γνωρίζω τι έλεγε ο μοναχός Παϊσιος και με ενδιαφέρει αρκετά μήπως θα μπορούσες να μου πεις αν υπάρχει κάποια πηγή στον Internet ή αλλού να δω?
Για όλ αυτά που είπες υπάρχουν ενδείξεις, αλλά το να θεωρούμε ότι χάνουμε την Μακεδονία και την Θράκη και ότι υπάρχει επανακαθορισμός συνόρων, ναι το βρίσκω λίγο καταστροφολογικό, δεν λέω ότι οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί και οι Αμερικάνοι δεν κάνουν κινήσεις ή ότι εμείς πρέπει να κάτσουμε άπραγοι και να γελάμε με αυτούς, πρέπει να ξυπνήσουμε και εμείς (επιτέλους), αλλά σιγά μην αλλάξουν τα σύνορα. Είμαστε πολύ πιο σημαντικοί απ ότι νομίζουμε, τι λέτε λοιπόν, η ΕΕ και η ΗΠΑ (και όχι μόνο αυτοί) να μας παρατήσουν όταν είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε ασφάλεια στην περιοχή και όταν είμαστε οι μόνοι αναπτυγμένοι? Και σ όλ αυτά προσθέστε το ότι παντού στα βαλκάνια κάνουμε τεράστιες επενδύσεις... (υπάρχουν και άλλα πολλά που δεν χρειάζετε να αναφερθούν μετά απο όλ αυτά)...

Πηγή στο ίντερνετ για τον Παΐσιο δεν ξέρω, από τα βιβλία που κυκλοφορούν τα διάβασα. Κυκλοφορούν πολλά βιβλία για την ζωή του και τους λόγους του.
Πολύ πολύ περιληπτικά, λέει ότι η Τουρκία σε μερικά χρόνια (απο τότε που τα είπε, κατά το 1990) θα εξαφανιστεί, το 1/3 από αυτούς θα πεθάνει, το άλλο 1/3 θα εκχριστανιστεί και το τελευταίο 1/3 θα πάει πίσω στην Ασία όπου έζησε η Άγαρ*. Η Ελλάδα δεν θα πάθει τίποτα, δεν θα πάρει μέρος στον πόλεμο και θα πάρει πίσω τις χαμένες πατρίδες.
Για τα σκόπια είπε ότι θα γίνουν ένα με την Ελλάδα γιατί θα καταλάβουν κάποια στιγμή τι γίνεται.
Εδώ είμαστε και θα δούμε τι θα γίνει.

* Άγαρ είναι η πρόγονος των Τούρκων που αναφέρετε και στην Π. Διαθήκη. Ήταν καταραμένη το κακό γένος που θα γεννηθεί από αυτήν (πριν φύγει για την Ασία είχε παιδί) να καταστραφεί γιατί θα φέρει πολλές δυστυχίες στους λαούς και πολλούς πολέμους. Η ίδια ήταν κακιά και γεμάτη μίσος.
Απάντηση με παράθεση