Καλημέρα..
Διάβασα το θεματάκι και μπορω να πω ότι με τράβηξε αρκετά....Δεν έχω ακόμη διαβάσει όλες τις απαντήσεις σας αλλα θα το κανω και θα σας πω τη γνώμη μου μετα απο μια εμπειρία που θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας...
Ήμουν μικρή,ήταν βράδυ και κοιμόμουν με τη μητέρα μου. Δεν θυμάμαι για πιο λόγο είχα ξυπνήσει και καθόμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι μέχρι να με ξαναπάρει ο ύπνος...Απο την πόρτα του δωματίου έμπαινε λίγο φώς και μπορούσα να διακρίνω καλά μέσα στο δωμάτιο σχεδόν τα πάντα...Από την πόρτα λοιπόν, βλέπω μια σκιά κατάμαυρη να έρχεται σιγά σιγά προς το κρεβάτι που κοιμόμαστε..Η σκιά δεν είχε κάποια συγκεκριμένη μορφή,ήταν σαν ένα σύννεφο...Ούτε ήταν πολύ μεγάλη αλλά δεν ήταν και μικρή...Στην αρχή νόμιζα πως έβλεπα λάθος..πως κάνουν μερικές φορές τα μάτια μας στο σκοτάδι και το λιγοστό φώς και δεν φοβήθηκα. Αλλά όσο η σκιά πλησίαζε άρχισα να φοβάμαι..Και που λέτε η σκιά ήρθε ακριβώς δίπλα μου εκεί που κοιμόταν η μητέρα μου και στάθηκε πίσω απο το κεφάλι της.Άρχισε να βγάζει κάτι σαν χέρια να το πώ?Άντε να το πω κ χέρια,αλλά δεν ξεχώριζες δάχτυλα και λοιπά και άρχισε να τα τυλίγει γύρω απο το λαιμό της μητέρας μου...Περιτό να σας πω ότι είχα ιδρώσει απο τον φόβο μου...Αλλά δεν ξέρω πως βρήκα το κουράγιο να κινηθώ και να αρχίσω να κουνάω τη μητέρα μου και να τη φωνάζω...Η μητέρα μου ξύπνησε και η σκιά διαλύθηκε...Με ρώτησε τι συμβαίνει, αλλά δεν θυμάμαι αν της είπα για τη σκιά,το μόνο που θύμάμαι να της λέω είναι...φοβάμαι...Μόνο αυτό..
Τώρα τι ήταν αυτό δε ξέρω..Μπορεί να ήταν και η λεγόμενη μόρα..Το μόνο που ξέρω έίναι ότι φοβήθηκα πολύ..
Αυτά είχα να σας πω και συνεχίζω την ανάγνωσή μου στις υπόλοιπες απάντήσεις σας..