Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-01-08, 03:50
Το avatar του χρήστη Τάκης Παπαδόπουλος
Τάκης Παπαδόπουλος Ο χρήστης Τάκης Παπαδόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Locarno Swizzera
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης
φίλε γιώργο, έχω διαβάσει μια παράδοση (ελπίζω να μην είναι από τις γνωστές υπερβολές των ερευνητών), που λέει πως ο πυθαγόρας αποστρεφόταν τα κουκιά (όπως λέμε φασόλια κουκιά ή κυάμους στο αρχαιότερο) και μάλιστα υποτίθεται ότι τον συνέλαβαν οι διώκτες του σε ένα χωράφι με κουκιά... όποιος γνωρίζει μπορεί να με διαφωτίσει κι εμένα, πάντως δε νομίζω πως πρέπει να σταθούμε μόνο σε αυτή την ιστορία για το μέγιστο αυτό έλληνα.
Η Διδασκαλία, ο αποσυμβολισμός και η ανάπτυξη της ρήσης "Κυάμων απέχου" ανήκει στην αυστηρά Εσωτερική Διδασκαλία των Πυθαγορείων, οπότε μην περιμένεις ότι θα σου δοθεί ποτέ οποιαδήποτε πληροφορία περί του θέματος αυτού.
Και δεν έχει να κάνει με την "απαρέσκεια" του Πυθαγόρα προς τον καρπό της κουκιάς, πράγμα ανυπόστατο ιστορικά. Απλά, κάποιοι ( της εποχής του - και τότε υπήρχαν αφελείς και κακόβουλοι ) ακούσαντες την ρήση και προσπαθούντες να εξαγάγουν συμπέρασμα, έβαλαν την δική τους "σάλτσα" στο πιάτο... μιά και οι Πυθαγόρειοι ήτο γνωστό ότι πρόσεχαν πολύ την διατροφή τους, έτσι ώστε κατά τις μυστικές τελετουργίες, το σώμα να είναι "καθαρό", ώστε να "ομοκραδάζεται" ( συντονίζεται ) με τις ανώτερες αρμονικές.
- ΚΑΙ για τις δύο αυτές κατηγορίες ανθρώπων, οι Πυθαγόρειες Πύλες ήσαν ερμητικά κλειστές .

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης Παπαδόπουλος : 12-01-08 στις 04:01
Απάντηση με παράθεση