03-02-08, 19:01
|
 |
Banned
|
|
Περιοχή: Αργολίδα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Τάκης Παπαδόπουλος
Επειδή όμως είμαι πέραν από βέβαιος ότι όλα αυτά - και όχι μόνον - τα γνωρίζεις , περιμένω αδημονών και την δική σου θέση, ευχόμενος η συζήτηση σε αυτό το νήμα να αποδώσει πνευματικούς καρπούς μέσα από την αντιπαράθεση θέσεων και Ιδεών. Άλλως τε υποθέτω ότι αυτός είναι και ο σκοπός σου με το που άνοιξες το θέμα αυτό, και όχι η "άγνοιά" σου περί τον προσηλυτισμό... Έ;
|
Όχι, αγαπητέ μου, σας διαβεβαιώνω ότι είμαι άσχετος ως προς το θέμα, για αυτό και το δημιούργησα και στο κείμενό σας μάλιστα διάβασα πολλά που δεν γνώριζα και θα αποδειχτούν χρήσιμα στο μέλλον σε εμένα.
Μιας και βλέπω ότι έχετε γνώση του πράγματος, θα σας παρακαλούσα να με διαφωτίσετε ως προς το εξής. Εάν κάποιος, ο οποίος είχε βαπτιστεί χριστιανός εξαιτίας της επιθυμίας των δικών του γονέων, επιθυμεί να αποκηρύξει αυτό το βάπτισμα και να λάβει ένα άλλο όνομα, ας πούμε Ιαλνταμπαώθ που είναι και εύηχο, μπορεί να πάει σε κάποια υπηρεσία και να το κάνει; Είναι νόμιμο;
Κι ακόμη περισσότερο, αν μερικοί γονείς επιθυμούν να βαπτίσουν το τέκνο τους με άλλο τυπικό, πέρα του χριστιανικού, το όνομα που θα λάβει αυτό, θεωρείται ισχύον νομικά;
Θα σας ήμουν υπόχρεος αν μου απαντούσατε σε αυτά τα ερωτήματα ή αν δεν γνωρίζετε εσείς, ας μου απαντήσει κάποιος άλλος.
Κι ένα ακόμη σημείο που θα ήθελα να μου έθιγε κάποιος. Εάν εγώ, για παράδειγμα, που είμαι Βουδιστής, αρχίσω να δημοσιεύω καθ' οποιονδήποτε τρόπο κείμενα αμαυρωτικά για τους Μουσουλμάνους, την πίστη τους, τον τρόπο ζωής τους και τη στάση τους γενικότερα, σε αντιδιαστολή με τη δική μου πίστη η οποία έχει αυτά και αυτά τα θετικά στοιχεία, αυτό θα ενέπιπτε στον προσυλιτισμό; Και ας πούμε επίσης ότι αυτό δεν το κάνω μέσα σε ένα Βουδιστικό ναό αλλά σε μια πλατεία, πόρτα πόρτα, στο internet...
|