Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-02-08, 07:38
Το avatar του χρήστη Μιχάλης
Μιχάλης Ο χρήστης Μιχάλης δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Τάκης Παπαδόπουλος
Λίγο - πολύ, ναι. Είναι προσπάθεια προσέλκυσης στην δική σου πίστη ( θρησκευτική ή άλλη). ΑΥΤΟ είναι προσηλυτισμός.
Το να κηρύττεις, όμως, τις θέσεις σου ή τα πιστεύω σου, πολιτικά ή θρησκευτικά από δημόσιο βήμα, αυτό ΔΕΝ είναι προσηλυτισμός, ούτε προπαγάνδα. Είναι ελεύθερη διακήρυξη Ιδεών.
Το πόρτα - πόρτα όμως, είναι καθαρός προσηλυτισμός.
Μπορώ να εκφράσω - π.χ. εδώ - ό,τι απόψεις θέλω, λογικές ή τρελές.
Τούτο δεν είναι προσηλυτισμός και εφ' όσον δεν προτρέπω τους αναγνώστες να παραβούν τον Νόμο, δεν υβρίζω ή δεν προσβάλλω την Δημόσια Ηθική ή τα σύμβολα του Κράτους ή τον Πρόεδρο ( ως θεσμό, βέβαια ) γράφω ό,τι τρελό θέλω.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σας. Σας ευχαριστώ πολύ. Επειδή σας βρίσκω πολύ ενημερωμένο γύρω από νομικά ζητήματα, θα ήθελα τώρα να μου πείτε εάν στέκει αυτό που είχα ακούσει έναν δικηγόρο να ισχυρίζεται. Ότι η προσβολή προσώπων που αποτελούν την επίσημη θρησκεία ενός κράτους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμά του, συνιστά αξιόποινη πράξη. Αν θυμάμαι καλά, ο ίδιος είχε πει ότι η καθύβριση του ονόματος του Χριστού, επί εξαντλήσεως της αυστηρότητας του σχετικού νόμου, μπορεί να οδηγήσει κάποιον ενώπιον του Δικαστηρίου.
Επίσης, θα ήθελα να μου πείτε εάν η διαστρέβλωση των θέσεων κάποιας θρησκείας συνιστά προσυλιτισμό και προπαγάνδα. Συγχωρήστε με που σας κάνω τόσες ερωτήσεις που για εσάς, έχοντας τις αντίστοιχες γνώσεις ίσως μοιάζουν αφελείς, αλλά διακρίνω ότι μαζί σας μπορώ ίσως να έχω έναν πολιτισμένο διάλογο είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε σε επιμέρους ζητήματα.
Απάντηση με παράθεση