Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-02-08, 23:15
Το avatar του χρήστη violinist
violinist Ο χρήστης violinist δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Φίλε Τάκη, και εμένα πολύ παρόμοια είναι η κατάσταση με τους συγγενείς μου, και εγώ αυτά έμαθα από αυτούς, και τώρα πρέπει να πιστέψουμε ή το ένα, ή το άλλο, ή τις επιστήμες ή τις ιστορίες των συγγενών.
Όμως μου είναι αδύνατο να διαγράψω είτε το ένα είτε το άλλο μιας που και τα δυο καλύπτουν και διαφορετικά πράγματα για εμένα και παρουσιάζουν αποδείξεις αληθινές για αυτά που λένε.
Αυτά που είπα δεν είναι ούτε όπως θα την όριζε ένας που πιστεύει τις επιστήμες σαν ευαγγέλιο, σαν "καθαρή επιστημονική αλήθεια" αλλά όπως βλέπεις ούτε και οι ιστορίες των συγγενών μου είναι. Είναι μάλλον, μια μίξη που συνδυάζει την πιθανότερη (αν δεν θέλουμε να είμαστε απόλυτοι) αλήθεια, περιέχει στοιχεία και από τις επιστήμες αλλά και από τις ιστορίες των συγγενών μου.
Όμως τι με οδήγησε σε αυτό πέρα από που είπα πριν? Εκτός του ότι και τα δύο έχουν βάσεις και από τα δύο παρατηρούνται και παράδοξα, θα έλεγα, καθότι βλέπουμε ότι η ιστορία και η βιολογία πολλές φορές δείχνουν αντίθετα απότελέσματα η μια από την άλλη, από που πηγάζει αυτό? Μόνο εικασίες μπορώ να κάνω, αλλα δεν με ενδιαφέρει αυτό ιδιαίτερα, αλλά μόνο το αποτέλεσμα, ποια δλδ είναι η αλήθεια, έτσι αναγκάζομαι και ψάχνω εις βάθος και τα δύο, και αποφασίζω ανάλογα με τα επιχειρήματα που παρουσιάζει η κάθε μια αλλά και λογική σκέψη τι θεωρώ αλήθεια. Για παράδειγμα, αν πίστευα την ιστορία μόνο, τότε μάλλον θα αναγκαζόμουν να πω ότι δεν υπάρχουν πια οι αρχαίοι Έλληνες και ότι είμαστε όλοι οι Ευρωπαίοι ένα μεγάλο καζάνι, όμως η βιολογία και η ανθρωπολογία λένε άλλα, και με τον τρόπο που διεξάγουν οι τελευτάιες δύο τις έρευνές ώστε να βγάλουν συμπεράσματα, δλδ με πολύ μαθηματικό τρόπο που δεν μπορείς να αμφισβητήσεις, αναγκάζομαι και "διαγράφω" κάποια κομμάτια από την ιστορία που έγραψαν οι ιστορικοί, δεν σημαίνει αυτό βέβαια ότι η ιστορία είναι ένα μαύρο χάλι, αλλά η βιολογία και η ιστορία αλληλοαπορρπίπτοναι αλλά και αλληλοσυμπληρώνονται όπου πρέπει.
Ακόμα για τις ιστορίες των συγγενών μου έχω να πω ένα πράγμα, ότι λοιπόν κάποια λίγα από αυτά που λένε είναι αστικοί μύθοι μιας και απορρίπτονται από όλες τις επιστήμες, όπως για παράδειγμα σε ποια κατάσταση βρισκόταν ο Ελληνικός χώρος στην Οθωμανοκρατία αλλά και για το πόσο γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων είμαστε, αλλά έχω να προσθέσω και την κορυφή του παγόβουνου τώρα, ξέρεις ότι οι Αλβανοί λένε τις ίδιες ιστορίες με εμάς? Ότι δλδ αυτοί είναι γνήσιοι Ιλλύριοι, ότι οι Έλληνες τους σφάζανε, ότι κατοικούσαν στη μισή Ελλάδα και ότι πολλοί Έλληνες είναι Αλβανοί και για να μην πολυλογώ ή ιστορία που διηγούνται αυτοί είναι ίδια με την δικιά μας, μόνο που αντί για το όνομα Ελλάδα βάλε Αλβανία, και όπου Έλληνας Αλβανός. Ακόμη όμως, το ίδιο συμβαίνει και με τους Σκοπιανούς, όπου εκεί οι παππούδες τους τους λένε ότι είναι Μακεδόνες, και ότι συνεπάγετε σε αυτό. Αλλά και με τους Βούλγαρους που λένε ότι είναι Θράκες, και ότι συνεπάγετε σε αυτό. Αλλά και με τους Τούρκους που τελευταία το παίζουν Ανατολίτες, και ούτω καθ εξής. Μπορείς φίλε μου να μου πεις ποιός λέει αλήθεια ή ψέματα? Ένα είναι σίγουρο, ότι από την στιγμή που δημιουργήθηκε η έννοια κράτος, όλοι οι κάτοικοι όποιου κράτους αυτό που κάνουν είναι να παραμυθολογούν υπέρ του κράτους, μέχρι ένα σημείο βέβαια. Και αυτό, όπως είπα, αποδεικνύετε από όλες τις επιστήμες, αλλά και από αντιφάσεις μεταξύ των ιστοριών που διηγείται ο κάθε λαός.
Έτσι λοιπόν, δεν μου απομένει παρά να διαλέγω ότι πιστεύω μετά από έρευνα και λογική σκέψη, και αυτό οδηγεί κάποιες φορές στη διαγραφή κάποιον από κάποια άλλα.
Μια είναι η φιλοσοφία μου, την οποία ο ίδιος διαπίστωσα με τον καιρό, τίποτα και κανείς δε λέει ποτέ την απόλυτη αλήθεια, δεν σημαίνει αυτό βέβαια ότι όλοι είμαστε ψεύτες, αλλά άνθρωποι.

Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν δεχόμουν αντίλογο, όσον αφορά τον τρόπο σκέψης μου.

----

Μισό λεπτό, επανέρχομαι.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν΄ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη violinist : 15-02-08 στις 23:16
Απάντηση με παράθεση