Θέμα: Strange
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-11-05, 13:38
Το avatar του χρήστη Jonathan Bright
Jonathan Bright Ο χρήστης Jonathan Bright δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Θεωρώ αντιδεοντολογικό να κάνω εγώ τέτοιου είδους συγκρίσεις μεταξύ δύο περιοδικών, οπότε δεν θα μπω σ' αυτή τη διαδικασία. Άλλωστε, αυτό το topic έχει δημιουργηθεί συγκεκριμένα για τον σχολιασμό του Strange. Αυτό, λοιπόν, μπορώ να το σχολιάσω.
Συνεργάζομαι με το περιοδικό από τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας του και γνωρίζω προσωπικά όλους σχεδόν τους συντάκτες και παρόλο που ο καθένας έχει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, γνώσεις, μεθοδολογία, ύφος, κλπ, εκείνο που μπορώ να πω είναι πως όλοι συμμεριζόμαστε το ίδιο όραμα, την δημιουργία ερεθισμάτων που θα βοηθήσουν τον αναγνώστη να διερύνει το αντιληπτικό του πεδίο. Στο πλαίσιο αυτό είναι λογικό πως κάποια θέματα κρίνονται να προσεγγίζουν περισσότερο το "φανταστικό" και άλλα το "ρεαλιστικό", αλλά ουσιαστικά ο βαθμός που κάτι γίνεται πιστευτό, καθορίζεται μόνο από τον κάθε αναγνώστη.
Το Strange, έχει διευκρινήσει συχνά πως δεν επιδιώκει να πείσει κανέναν για τις απόψεις που μεταφέρονται στο περιοδικό (δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει τα δόγματα, με άλλα δόγματα), στόχος του είναι να δώσει το έναυσμα στον αναγνώστη για περαιτέρω διερεύνιση.
Από κει και πέρα, εκείνο που χαρακτηρίζει νομίζω το περιοδικό είναι η ζωντανή σχέση που έχει με τους αναγνώστες, μια σχέση που, όπως ομολογούσε κι ένας παλιός αναγνώστης του περιοδικού, που μέσα απ' το forum, επικοινώνησε πρόσφατα μαζί μου, δημιουργεί ένα δέσιμο αντίστοιχο με αυτό της οικογένειας...
Ελπίζω η απάντηση να σε καλύπτει.

Σ.Σ: Η παραπάνω απάντηση γραφόταν ταυτόχρονα με εκείνη του beetlejuice, χωρίς λοιπόν αυτή να ληφθεί υπόψην...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Jonathan Bright : 11-11-05 στις 13:42
Απάντηση με παράθεση