Παράθεση:
όλα τα στοιχεία δείχνουν πως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν φτάσει στην Αμερική και αργότερα είχαν πάει και οι Βίκινγκς και ναί Λίτσα όντως ο Κολόμβος είναι ο πρώτος επίσημα καταγεγραμμένος, ωστόσο ο Πίρι Ρέις, αναφέρει ξεκάθαρα πως οι χάρτες που είχε αυτός ήταν ελληνικοί.
|
Τα στοιχεία μπορούν εύκολα να παραποιηθούν.
Η λογική είναι αυτή που απομένει.
Πρώτον, σε ποιό σημείο το λέει αυτό ο Πίρι Ρέις για τους Έλληνες;
Δεύτερον, ποιό είναι αυτό το πλοίο στην αρχαία Ελλάδα που ήταν ικανό να διασχίσει τον Ατλαντικό ωκεανό; Ξέρεις πόσο διαρκεί ένα ταξίδι στον Ατλαντικό ωκεανό;
Τρίτον γιατί να κάνουν αυτό το ταξίδι; Εμπόριο, αποίκηση; Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα άφηναν στοιχεία πίσω τους...
Τέταρτον οι χάρτες για να σχεδιαστούν σημαίνει ότι υπήρχαν και βάσεις που χρησιμοποιούσαν - μπορείς να μου τις δείξεις;
Πέμπτον, πως έγινε το ταξίδι όταν οι Καρχηδόνιοι απαγόρευαν ουσιαστικά το ταξίδι πέρα των Ηράκλειων στηλών και ουσιαστικά οι Έλληνες δεν μπορούσαν να ξέρουν τα ρεύματα και τους ανέμους;
Έκτον, γιατί ο χάρτης δεν μπορεί να είναι από τους Ισπανούς και τους Πορτογάλλους εξερευνητές; Η ημερομηνία είναι 1520...
Έβδομον, η ακρίβεια των "θεικών χαρτών" είναι τουλάχιστον ανύπαρκτη, μέχρι τραγική. Περίεργο δεν είναι;
Όγδοον, Ένας χάρτης για να σχεδιαστή και για να επιζήσει για 1500 χρόνια περίπου, θα πρέπει να έχει ένα λόγο ύπαρξης. Ποιός είναι αυτός, την στιγμή που κανένας από τον ανατολικό κόσμο δεν ήθελε να ταξιδέψει προς τα δυτικά;
Ένατο, ξέρεις πως ονομάζονταν οι πλοηγοί τον μεσαίωνα;
Δέκατο, δώσε μου καιρό μέχρι το Σάββατο για να βάλω καποιές σκέψεις που έχω μαζέψει γύρω από την απατεωνιά: "οι χάρτες του Πίρι Ρέις είναι ελληνικοί"...
Παράθεση:
Το ραβδί το χρησιμοποιείς στην στεριά, στην ακτογραμμή όχι εν πλω OANNHSEA.
|
Μέχρι να φτάσεις στην ακτογραμμή είναι το πρόβλημα Litsa...
Και ένα πλοίο, μόνο με τον μαθηματικό υπολογιστή και με τους πρωτόγονους αστρολάβους που είχαν δεν μπορούσε να κάνει το ταξίδι. Δες λίγο τα ρεύματα στον Ατλαντικό και θα καταλάβεις...
Βέβαια υπάρχουν δύο έξτρα περιπτώσεις:
Αυτή της ηλιακής πυξίδας των Βίκινγκς
Και αυτή του χάρτη των ρευμάτων των πολυνησίων...
Α ναι, μην ξεχνάμε ότι οι Πολυνήσιοι είναι οι κατέχοντες των σκήπτρων ως δεύτεροι και ο Κολόμβος τρίτος... Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση του Τζενγκ Χο, αλλά αυτή μελετάται ακόμα...