Παράθεση:
Και για αυτό αλλά κυρίως διότι γνωρίζουμε την καταγωγή του αλφάβητου.
|
Αυτό είναι ένα θέμα... την γνωρίζουμε? ως τώρα δεν έχω πειστεί από κανέναν.
Παράθεση:
Το Ελ Αλ αντιστοιχούν μάλλον στην φαντασία αυτού που εμπνεύστηκε το ποιημα.
|
Εδω περιμένω απαντήσεις κι από άλλους.
Παράθεση:
Εντάξει, το ομικρον σημαίνει μικρό ο και το ωμέγα μεγάλο ο. Στα γαλλικά το y το λένε "ι γκρεκ".
Θα ήταν πολύ ακραίο λοιπόν να είναι το y γαλλικής έμπνευσης και προέλευσης και οι γάλοι να το ονομάσουν
"ι ελληνικό".
|
Μάλλον δεν κατάλαβες το συλλογισμό μου εδώ. Λοιπόν, ας πούμε οτι παίρνουμε τα γράμματα οποιασδήποτε γλώσσας και ξεκινάμε να φτιάξουμε ένα ποίημα, η δυσκολία είναι μικρή αν σε κάθε γράμμα αποδώσουμε εμείς και μετά την ολοκλήρωση του ποιήματος, την αντιστοιχη λέξη σε κάθε γράμμα όπως μας βολέψει π.χ. εχω τα ΑΒΓΔΕΖ.... και φτιάχνω το ΑΧ ΒΑΧ, ΓΙΔΑ ΕΧΩ ΖΩΗΡΗ ...... και μετα ονοματίζω τα γράμματα Αχ Βαχ Γι Δα Εχω Ζω Ηρη ..
Αυτό είναι πανεύκολο και μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε. Αν όμως αρχίσουν οι περιορισμοί (εδώ κολλάει το ο-μικρόν κλπ) του αυτό το γράμμα λέγεται έτσι το άλλο αλλιώς κλπ. το πράγμα αρχίζει και γίνεται πολύ δύσκολο. Οσο περισσότερα τα γράμματα με δικό τους όνομα όσο πιο δύσκολη η σύνθεση του ποιήματος.
Παράθεση:
Ομως... το "αλφα" ή το "βήτα γάμα δέλτα" ας πούμε τι σημαίνουν; Σημαίνουν κάποιο αντικείμενο στα ελληνικά;
Στα φοινικικά σημαίνουν λέξεις. Στα ελληνικά δεν σημαίνουν τίποτα ούτε κλίνονται.
|
Στα φοινικικά εκτός του ότι τα σύμβολα σημαίνουν κάτι , φωνητικά η απόδοσή τους μοιάζει με αλφα, βητα ..κλπ ?
Παράθεση:
Και γω δεν δίνω δεκάρα για το ποιός ζωγράφισε πρώτος όμως το πρόβλημα είναι αλλού και θα το αναπτύξω παρακάτω.
|
Ολα αυτά είναι εκτός θέματος και πίστεψέ με σε πάρα πολλούς είναι κουραστική αυτή η αντιπαράθεση ειδικά όταν στερούνται αποδείξεων εκατέρωθεν. Λές οτι όλα αυτά είναι στο ίδιο κλίμα παραμυθολογίας κλπ παρ' όλα αυτά καλό είναι να μένουμε στο θέμα μας με τις απαιτούμενες βέβαια αναφορές και σε ότι κρίνει ο καθένας αναγκαίο. Για τα υπόλοιπα θέματα από ότι είδα υπάρχουν ένα σωρό τοπίκια. Εγώ έφτασα να διαβάζω 2 μέρες για να μείνω στο τέλος με την απορία... (κι έγινα και μελος για να ρωτήσω 5 πράγματα

)
Παράθεση:
Το υποβιβάζεις σε θέμα "κολοκυθιάς"
|
...

ποιος??? εγώ???