Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 22-07-08, 11:37
petros01 Ο χρήστης petros01 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή αυτα!!! :)

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Litsa
εκτεταμένη σειρά από αυθαιρεσίες ετεροχρονισμούς εξαιρέσεις συγχωνεύσεις επαναλήψεις φωνητικών αξιών και εφευρέσεις ανύπαρκτων λέξεων.
Ξαναρίξε μια ματιά στα πρώτα ποστ.

Αυτές όλες οι περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί από πολλούς που έγραψαν
και μπορείς να τις διαπιστώσεις.

Δεν χρειάζεται πολύ αναλυτική σκέψη για να αντιληφθείς ότι είναι μια
επιπόλαιη προσπάθεια προσαρμογής ενός υποτιθέμενου ύμνου
στην δεδομένη ακολουθία γραμμάτων του ελληνικού αλφάβητου.
καλά, εκτεταμένη σειρά δεν είναι, υπάρχουν όμως αρκετά κενά όπως είδαμε και στα πρώτα ποστ.
Δεν παύει όμως να είναι, για μένα τουλάχιστον, εξαιρετικά εντυπωσιακό , οπότε δεν μπορώ να το παραβλέψω έτσι απλά χωρίς απόδειξη.

Οπως εξαιρετικά ενυπωσιακή είναι και η ομοιότητα των φοινικικών συμβόλων με τα ελληνικά και για τον ίδιο λόγο δεν μπορείς παρά να ΜΗΝ την παραβλέψης.
Η συνέχεια και η εξέλιξη της γλώσσας προφανώς (πάντα κατά την κρίση μου) δίνουν προβάδισμα στην θεωρία της Φοινικικής καταγωγής των Ελληνικών γραμματοσυμβόλων.
Πάντως, στις λίγες ομολογουμένως, μέρες που ασχολήθηκα με το θέμα δεν βρήκα πουθενα αποδείξεις για την μια ή την άλλη κατεύθυνση .
Ακόμα και η φερόμενη ως ονοματολογία του Φοινικικού αλφάβητου δεν είναι κάτι αποδεδειγμένο σύμφωνα με wikipedia.org , αλλά μία θεωρία.

Για μένα ανατροπή της βαρύτητας της κάθε θεωρίας είναι να βρεθεί ελληνική επιγραφή παλαιότερη της Φοινικικής , αλλά κι αυτό δεν αποτελεί απόδειξη (διότι αργότερα πιθανόν να βρεθεί ακόμα πιο παλαιά Φοινικική). Εκτός πλέον και βρεθεί κάτι που δεν "παίζει" με 100-500 χρόνια αλλά με χιλιάδες.
Λίτσα η επιγραφή που λες χρονολογείται στο "περίπου" 1000 π.Χ. και όχι στο 1250 π.Χ.

Εδώ παρεπιπτόντως να πώ οτι ανακρίβειες τελικά έχω διαβάσει εκατέρωθεν και είμαι σίγουρος ότι όσο το ψάχνω τόσο θα βρίσκω

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Leporello
Λογικά, ένα τέτοιο ποίημα σύμφωνα με τον ισχυρισμό τού συντάκτου έπρεπε να έχει γραφτεί πριν από την ανακάλυψη του αλφαβήτου, άρα δεν μπορεί να περιέχει π.χ. Ελληνιστικούς τύπους.
Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον εξ αρχής να ψαξω γι αυτό το ποίημα είναι οτι εαν κατι τέτοιο ισχύει, δεν είναι απλά πριν την ανακάλυψη του αλφάβητου αλλά πριν την εμφάνιση του ανθρώπου στη Γη.
Απάντηση με παράθεση